крушката за габарити на GOLF 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 07 окт 2006 13:13

:lol: Взимаш един чук,определяш къде е геометричния център на фара,отбелязваш с перманентен маркер и после с точен и най-важното-премерен по сила удар удряш стъклото на фара.После хващаш крушката на габарита,дърпаш вече необезпокояван от стъклото на фара.Тя излиза,слагаш новата крушка и за твоя изненада фасунката потъва навътре и после шсъзнаваш,че не е трябвала операцията с чука и сега трябва да си купиш нов фар,за предпочитане Hella. :lol:
Ей,шегувам се.По принцип габарита излиза с фасунката заедно.На Форд-овски фарове например габарита трябва леко да се врътне за да излезе,защото се фиксира с пластмасови зъбчета по фасунката.Сега ако фаровете не са оригиналните,може да има и някакъв друг вид захващане.Пробвай с леко завъртане наляво или надясно.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: а да питам и аз

Мнениеот Милослав » Съб 07 окт 2006 15:13

madnez написа:кое трябва да се дърпа за подмяната на габарита хаха там дето влиза клемата или кръглото бяло ръбесто несхто в ъгъла ? дето се върти като някаква врътка?

А бе махаш клемата и то остава да стърчи палчета на което се държи клемата, хващаш го с клещите и лекинко го издърпваш.Излиза леглото на крушката със самата нея заедно, която си има каналчета, врътваш я и тя хоп излиза слагаш новата, СЛАГАШ КЛЕМАТА и тогава го бутваш на вътре .
Айде със здраве

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Съб 07 окт 2006 16:25

cosmo написа:Аз като ги смянах моите едната излезе с дърпане за секунди, другата я дърпах с часове и така и не излезе. Най-накрая я изкарах с натискане и завъртане. А като се вгледах по-отблизо забелязох че и двата ми фара са различни, т.е от различни производители. :shock Така че имай и това впредвид

Колегата го каза много умно... И при мен беше същото единият габарит се изваждаш с издърпване, а другият трябваше да се натисне и да се завърти, за да се извади... Двата ми фара са напълно еднакви на външен вид, но производителя им е различен.. И при други Голф 3 ки съм го виждал това нещо.. :) Действаш малко по смело и ще се справиш с всичко...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”