Монтаж на халогени от А до Я за Г3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 06 окт 2006 19:25

абе вие като говорите за трети стоп, го обърквате момчето.....той си мисли допълнителен стоп.....
става дума за "светлина за мъгла" която се намира на левия стоп, от вътрешната страна до багажника

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пет 06 окт 2006 19:27

ааа мерси, така вече ми звучи по ок :)
Ами ще погледна, може и да имам :roll:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 06 окт 2006 19:58

Любо..
Моля те недей да включваш усилената задна светлина заедно с халогените..

Къде ли има закон кога се пускат тез халогени..
ама като видя и тоз усилен габарит направо ми подскача нещо...

просто купи едно ключе и го използвай само него, или си купи специален ключ за фарове..

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пет 06 окт 2006 21:15

като ги пускам халогените, нещо не светят много, направо няма сми от тях на нормални условия, а пък в мъгла като ги пусна ще има смисъл от лампата за заден ход

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пет 06 окт 2006 21:20

wili98 написа:Любо..

просто купи едно ключе и го използвай само него, или си купи специален ключ за фарове..

Проверих дали имам такава лампа - имам! Баси, чувствам се като олигофрен, първо не знаех откъде се включва, второ не знаех дали имам :oops:
Ама верно свети наистина отвратително и разбрах сега защо е хубаво да е на отделен ключ

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 07 окт 2006 9:06

lyubobg написа:
wili98 написа:Любо..

Проверих дали имам такава лампа - имам! Баси, чувствам се като олигофрен, първо не знаех откъде се включва, второ не знаех дали имам :oops:
Ама верно свети наистина отвратително и разбрах сега защо е хубаво да е на отделен ключ
браво,бъди разумен :wink:

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 07 окт 2006 9:22

това обаче с лампата за мъгла може да се ползва като коз - ето примерня ситуация - някой олигофрен си е вдигнал късите или кара на дълги отзад, пускаш лампата за мъгла и се кефиш :twisted:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 07 окт 2006 10:53

lyubobg написа:това обаче с лампата за мъгла може да се ползва като коз - ето примерня ситуация - някой олигофрен си е вдигнал късите или кара на дълги отзад, пускаш лампата за мъгла и се кефиш :twisted:

ДА наистина е така...
Но трябва да ти кажа, че много хора я забравят.. а е адски дразнещо...
Дискутирано е много..

Някой път трябва да ти покажа фаровете на полото, ще разбереш какъв анто коз може да се превърне тази лампа... отлепвам им огледалата....

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 07 окт 2006 11:11

wili98 написа:... отлепвам им огледалата....

е бре, де бре..
аре да си ги мериме...фаровете :wink:
аз имам 4 с релета и жица за подово mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 07 окт 2006 12:34

golfer написа:
wili98 написа:... отлепвам им огледалата....

е бре, де бре..
аре да си ги мериме...фаровете :wink:
аз имам 4 с релета и жица за подово mhihi
ти Фнимавай че Вили с неговите 110+ В mhihi mhihi mhihi ще ти светне много лошо :xaxaxa

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

?

Мнениеот Sachko » Съб 07 окт 2006 18:31

Трябва ми схема за халогени на Голф 2 ... гоорим за заводски халогени за широка броня .... Моита кола не е предвидена за халогени,а ве4е и сложих и сега искам да направя инсталацията както се прави в завода .... в смисал ... на4ин на вразване ... релета и си4ко необходимо ????
Ако някои има идея или по то4но схеми4ка ще сам много задалжен ??? :wink:

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Съб 07 окт 2006 18:48

хей...хич не я подценявайте тази светлина за мъгла...по предназначение си е просто задължителна, а докато паркирате назаден натъмно си е голяма екстра :lol:
пък и ако някой забрави да смени накъси зад вас дори след като му пуснете авариини след 0.5-1 км лесно се научава къде е лостчето :wink:

относно ключа - издърпан веднъж - светла зелен индикатор на самия ключ - само халогени,
издърпан два пъти - светва още една оранжева лампичка - халогени + светлина за мъгла :!:
ако не се лъжа в продава имаше един такъв ключ :wink:
Изображение

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Re: ?

Мнениеот ivkata » Съб 07 окт 2006 19:08

Sachko написа:Трябва ми схема за халогени на Голф 2 ... гоорим за заводски халогени за широка броня .... Моита кола не е предвидена за халогени,а ве4е и сложих и сега искам да направя инсталацията както се прави в завода .... в смисал ... на4ин на вразване ... релета и си4ко необходимо ????
Ако някои има идея или по то4но схеми4ка ще сам много задалжен ??? :wink:
Колега,и на мен ми се искаше да си ги направя като заводска инсталацийката ама се оказа малко непосилна задачка,а бе много съртене трябваше!Но и така както станаха пак не е зле,в смисъл пускат си се от първо положение на ключа лампата му индикира пускането(аз я направих :wink: ),минават си през реленце и бушон,само че за по лесно релето и бушона са в двг. отсек!Захраннил съм ги от акумулатора със солиден кабел,фаровете се пускат само с късите! Сравнително лесно и бързо стана,отколкото да свалям таблото с бушоните и внасям корекций там! 8)

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 07 окт 2006 19:11

При Г2 е направено така че като включиш дълги ти гасне светланата за мъгла.

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пон 23 апр 2007 15:13

Реших да пиша тук за да не пускам нова тема ... значи задачата е да се пуснат халогени на Г3 93' CL (без халогени фабрично).

Необходими материали:
1) халогени - 2бр. Хела с метални рефлектори 60лв. (+ бледите които се слагат м/у халогена и мигачите)
2) 2бр. букси за халогени - 5лв. (от симеон ... за съжаление изтърбушени)
3) 1бр. букса за ключе за фарове - 3лв. (опшънал - чети надолу)
4) 3м. 1х1.5 кабел - фрий (имах в мазето)
5) ролка изолирбанд - 2лв.
6) 1бр. 30А реле - не помня цената (купувах го навремето за проект "фарове с релета")

След като проучих ел. схемата на за халогените достигнах до следният извод ... всеки голф има окабеляването сложено на 90% ... :-) ... значи пътят е следният

1) при включване на фаровете се захранва реле #10 на блока с релетата. При затваряне на релето през него минава ток 15А от там към бушон #10 (15А) и към пин 4 на 15пиновата букса на ключа за фаровете (идва по сиво-син кабел). Стандартно на Г3 без халогени на местото на реле #10 има байпас за да може да се ползва стопът за мъгла.

Изображение

Изображение

2) при включени халогени токът минава от пин 4 към пин 13 (+ пин 12 при влючен допълнителният стоп за мъгла) ... обратно през блока и от там през жълтият коннектор А2 (на гърба на блока) към основният коннектор за фаровете (разположен над радиатора)

Изображение

Изображение

Изображение

на снимките горе захранването на халогените минава през 1х1.5мм
многожилен кабел оцветен сиво-жълто.

3) ако имате повече парички си купувате ключ за фарове с халогени ако не някакво друго ключе.

3а) ако сте избрали варианта с другото ключе го вързвате така, че да правите връзка м/у пин 4 и пин 13 на буксата при ключа на фаровете

4) взимате 30А реле и му отчупвате 5 краче (това посредата .. май беше 87а). отчупвате и разни стърчащи дръжчици и др.... след това махате байпаса и бодвате релето на позиция #10.

Изображение

Изображение

5) разчупвате опшънъл закупената букса за фарове и взимате от там 4 женски конектора .... тях ще изпозваме за да ги монтираме в буксите за халогените ... (както писах мойте букси бяха изтърбушени) ... ако буксите ви не са изтърбушени и си имат кабел тази операция е ненужна

6) с кабела, изолирбанд, клещи и буксите (+ запояване на конекторчетата) правим окабеляване за захранването на халогените .... (като спазваме кое е +12 и кое маса)

Изображение

7) направената инсталация вързвате при коннектора над радиатора като +12 се вързва с сиво-жълтият кабел а Ground-а може да го вържете където си искате стига да е замасено ... хихихи шегичка аз съм го вързал за един от кафявите кабели в същият конектор

8) монтирате халогените и се молите да си стоят монтирани. Ами това е

Върни се в “Направи си сам!”