Голф 3 ГТИ 16в не пали?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 ГТИ 16в не пали?
Голф абф мотор не пали, за момент припалва малко като на 3 цил ама не може да се изфарсира и после яко въртене не пали.Интересното е че на моменти пали и работи добре за 1-2км пак гасне и няма палене.Проверих горивото връща излишното значи е ок.Мисля че проблема е в токовете бубина комутатор как да разбера кое е и дали ще стане бубина от друга кола с комутатор?Поне да пробвам с др бубина от др кола.Гледах свещите имат искра ама колко е добра не знам.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 ГТИ 16в не пали?
Може да е проблем с имобилайзера(ако има).До колкото разбирам помпата работи и искра на свещите има остава да не работят инжекторите.Мирише ли на бензин при толкова въртене? Поогледай буксите около двигателя и ако може да премериш дебита и налягането на помпата.Бобина с комутатор става от всеки Г3.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
повярвай ми, че ако е бобина няма хич да запали...
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
dimovip написа:повярвай ми, че ако е бобина няма хич да запали...
Защо така си мислиш колега. В повечето случаи бобините не изгарят напълно а прегаря някъде изолацията и някоя намотка дава накъсо, съответно и искрата става по-слаба
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
ами личен опит с 2 бобини....няма изобщо искра и не пали
-
- Автомобил:
- Двигател:
Май ще карам проба грешка ще сменя бубина после комутатора докато запали мирише на бензин даже като въртя по дълго почва да припуква в колектора някви детонации.Интересното е че припалва като на 3 цил даже 2цил.все едно няма центровка мисля токове са нещо.
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега аз съм имал подобен проблем. Пали карам 1-2км и постепено почва да не може да се изфорсира и накрая загасва. Въртиш припалва и гасне веднага докато накрая въобще спира да припалва. След 1-2 часа пали без проблем и върви и след 1-2км същата работа. При мен се оказа МАП сензора в ЕКУ-то. Пробвай да го почукнеш компютъра да видиш дали ще се промени нещо.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Пробвай с друга бобина, вземи от някой приятел или познат за проба, 99,9% е от нея. На мен ми направи същите мизерии на 2 пъти в интервал от 2-3 седмици. Втория път спря да пали и даде същите симптоми като при теб, не пали, ако запали не се форсира... После отиваш и си купуваш нова. Успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
а къде и е компа? при мен е пак такъв проблема.този мап лесно ли се сменя и как скъп ли е?Чудя се също да не е бензиновата помпа?Като дам контакт се чува за момент помпата и изтича малко излишно гориво при подаванито на контакта значи има налягане щом изтича през тръбичката за излишното гориво?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам една излишна бубина ще я сложа да видя с нея тя е от др кола но мисля ще стане.Като откачих 4 свещи се видя хубава искра тази вечер с старата бубина и се съмнявам да е отишла но ще пробвам и с друга.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Май трябва голфова бубина от опел няма да стане, тази голфовата е с комутатора вграден?Колата припалва студена и едва работи нестабилно поработва малко така и гасне после не пали вече след няколко часа пак така като е студена припалва и прорботва и не може да се изфорсира .Свалих компа почуках го същата работа сименс е, мап кое се води онова маркуче където влиза вакума ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Компа е сименс мога ли да си направя самодиагностика?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Можеш. Трябва ти VAG-COM или нещо по-добро.
Лампичка, която да дава мигащи кодове при определена комбинация за диагностика нямаш.
Да, МАР-а е това, в което влиза маркучлето.
Лампичка, която да дава мигащи кодове при определена комбинация за диагностика нямаш.
Да, МАР-а е това, в което влиза маркучлето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кава точно е ваг ком и каква е тази лампичка как се връзва?Интересното е че оня ден угасна за малко и после пак тръгна а сега вече не ще хич едва пали вече.Искрата ми се видя силна дали може да е бубина в тоя случай?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смених бубината с работеща и пак същото не пали или припалва замалко като на 3 цил и гасне.Другаде е проблема
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”