на колко волта е крушката в ключа за фаровете на Голф 3?
-
- Автомобил:
- Двигател:
на колко волта е крушката в ключа за фаровете на Голф 3?
здравейте, не ми свети крушката в ключа на фаровете отворих ключа и извадих крушката то е в един черен цокъл-фасунка който се завива на платката...та сега се чудя на колко волта е тази ампулка- крушка на 3v или на 12v тъйкато диодите по платката рабоят на 3 волта(бях ги сменял с червени и от там знам
)) но тази ампулка на колко волта е знаетели колеги?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: на колко волта е крушката в ключа за фаровете на Голф 3?
ОО БЛАГОДАРЯ ЗНАЧИ ДА Я МАХНА СТАРАТА И ДА СЛОЖА ЕДНА ОБИКНОВЕНА С ПОЯЛНИКА 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не знам какво имаш предвид под обикновена, ама има такива крушки, които стават и се продават в разните магазини авто-гъделчета по 50 стинки или левче бройката
Леко с поялника, че там е доста малка пластинката да не стопиш пластмасата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Това е "тънка" работа..и калаят сега е скъъп!
Първо,краката на "голата" крушка въобще не се имат с калая,второ-ще съсипеш цокъла(вече споменаха..).Удължи крачетата чрез ситно намотаване на почистен от лак меден едножилен проводник-дебелина като на крачето на крушката.След това пъхаш ламБата в цокъла и засукваш старателно медените проводничета около пластинките на цокъла.Ползвай пинсета,помага.
Цялото това упражнение се налага защото крушки има за стотинки,но са им къси краката.При мен вече работи повече от година и на двете коли ,правено по този начин(нали говориме за "иконките" на ключ-фарове..).Самият цокъл монтирам в ключа по 2 начина-или с тънка права пинсета ,или с подходящо маркуче-нанизано стегнато на цокъла,дълбочко идва местенцето...

Цялото това упражнение се налага защото крушки има за стотинки,но са им къси краката.При мен вече работи повече от година и на двете коли ,правено по този начин(нали говориме за "иконките" на ключ-фарове..).Самият цокъл монтирам в ключа по 2 начина-или с тънка права пинсета ,или с подходящо маркуче-нанизано стегнато на цокъла,дълбочко идва местенцето...
- stefan4o
- Контакти:
Аз за такъв тип спойки ползвам един 12-волтов поялник от Конрад. Вече може би 3-4 години го имам. С много хубава и тънка човка е, супер лек и удобен за по-пипкави неща. В комбинация с една течност, която според запознати е мравчена киселина, но в по-модерна опаковка нищо не може да ми се опре, което да остане незапоено 

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
emo-gar написа:Това е "тънка" работа..и калаят сега е скъъп!Първо,краката на "голата" крушка въобще не се имат с калая,второ-ще съсипеш цокъла(вече споменаха..).Удължи крачетата чрез ситно намотаване на почистен от лак меден едножилен проводник-дебелина като на крачето на крушката.След това пъхаш ламБата в цокъла и засукваш старателно медените проводничета около пластинките на цокъла.Ползвай пинсета,помага.
И аз не посмях да запоявам там. Преди няколко месеца го направих точно както го е описал колегата и си работи засега. Иначе ако ти се дават пари, крушката с цокъла струва 18 лева оригинална и е 1.1 вата.
- stefan4o
- Контакти:
Аз имам такава работеща, запоена лично от мен (запоил съм доста такива
). Ако колегата е от Стара Загора - да се свърже с мен да дойде да я вземе, срещу кутия натурален сок 
За съжаление, нямам път към София, инак веднага бих я трампил

За съжаление, нямам път към София, инак веднага бих я трампил

Последна промяна от stefan4o на Вто 20 мар 2012 22:24, променено общо 2 пъти.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Не казвам, че е лошо да се запоява там, просто не всеки има подходящ поялник, нерви и сръчни ръчички
. Ако имаш път към София, вземи я и драсни едно ЛС, сокчето го имаш 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”