Забележи например, че в теста на ADAC не участва GISLAVED NORDFROST 3 - гума за тежки зимни условия, а участва моделът EUROFROST, който е компромис между разринат и неразринат път.
WINTER CARWING на PIRELLI е изключително проходим, но се продава почти само в скандинавските страни, защото е с мек и дълбокко нарязан и насечен протектор и не е удачен за ползване по мокра магистрала например.
Така, че фаворити няма.
Колкото до Ласа сигурен съм, че не си карал с нея, но си убеден, че е класа под Нокиана.
Гуми, тестове - размисли и страсти - абе бърборилня
- chukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И за да не бъда голословен когато казвам, че има коренни разлики в резултатите от тестовете и затова според мен те не са показателни -
моля разгледайте следните два линка
ADAC
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/185_60_R14_2006/tab.asp?ComponentID=163304&SourcePageID=163624
TIRERACK
http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=W&VT=C
Обърнете внимание как в ADAC DUNLOP ги няма в зара
А вижте теста на TRERACK
А вярвайте на тестове. И кажете кой резултат не е верен и защо именно той.
моля разгледайте следните два линка
ADAC
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/185_60_R14_2006/tab.asp?ComponentID=163304&SourcePageID=163624
TIRERACK
http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=W&VT=C
Обърнете внимание как в ADAC DUNLOP ги няма в зара
А вижте теста на TRERACK
А вярвайте на тестове. И кажете кой резултат не е верен и защо именно той.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
georgipass написа:Кой подяволите ми изтри мненията![]()
Въпросът ми беше по темата
![]()
![]()
,а той беше за цените на гуми от марките Мichelin, Continental , Vredenstein размер 185/65R14
Аз по дяволите..
А дали случайно погледна заглавието на темата?
И неколкократните ми молби.
аКо имаш да оценяваш някой гуми заповядай.. ако не .. недей да се чудиш в коя тема да си изблъскаш въпросите.. при положение, че не си си направил труда да се обадиш в първият дилър за гуми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно съм съгласен с теб.Марките постоянно губят и качват местата си.Направи ми впечатление,че българина купува гумите и по-късно започва да недоволства.Пример:Ласата и Дебицата се славят като много добри гуми за сняг,ама последно време снеговете в България понамаляват и пътищата определено не са на чист сняг или киша.И тогава идват мнения от типа:егати на вода завих малко по-рязко и.... или тва няма спиране по светофарите из София.За Дебицата пък хората ревят,че лесно правят балони и доста се кривят(както и Барума).Е кво да се прави,цялата ни държава е една голяма дупка и всичко дава фира в нея.Та като цяло май,май хората пишещи из нета все пак имат някакви обективни оценки.Кофтито е,че мнозинството от шофьорите залагат на евтините варианти(нормално е когато няма кинти) и недоверието в гумите,когато тръгнат на път е голямо.
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Ivan_ Ivanov написа:Здравейте!
Поиграх си малко да събера мненията за зимни гуми на потребителите из форумите.Странно,но много от мненията не съвпадат с тестовете на Адак и Ауто Билд.
4-гуми които определено доста повече ги "плюят" от колкото ги "хвалят"-Унироял,Нокиан,Дебика,Ласа,Тойо,Тигар,Бф Гудрич,Гиславет,Викинг и Траял
Колега, информирай ни моля какви са оплакванията от Нокиан и Гиславед? Аз останах с впечетление че само ги хвалят поне в този форум.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
roadrunner написа:Ivan_ Ivanov написа:Здравейте!
... тестовете на Адак и Ауто Билд...
Понеже колегата спомена тестовете на АДАЦ - има ли интерес да сканирам актуалната статия (тест зимни гуми) от списанието на АДАЦ? Ако да, пишете ми на лично на кои маил адрес да ги пратя, за да ги качи някои админ.
Можеш да ги пратиш на моя е-мейл в профила ми.
- chukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yossarian написа:Sir T написа:за незапознатите само първата страничка, на която има гуми е със зимни .. останалите са всесезонни (мразя това понятие).
За незапознатитесамо втората половина на втора страница са всесезонни гуми другите са все зимни!
На 3-та и 4-та са евтини зимни. Да обърне внимание Чуков какво пише в дъното на първата колона на страница 4! Ето това му превеждах, но на някой не му хареса и го изтри.
Човеко, ако знаеш пък специално последните гуми GT Champiro колко са добри нямаш си идея карал съм с тях една година
Имахме възможност да внесем определени количества.
Е вярвай ми, който ги е карал после само за тях пита. Но сега ги няма за жалост.
Това SAVA, Marangoni да са пред тях, PIRELLI P2500
съжалявам, но това е пълна и абсолютна глупост
Абсолютно не можеш да сравняваш Пирели П2500 с Ласата през зимата
Не ме интересува чий е теста
Робувайте на тестовете
С GT Champiro отвявам предните две страници модели.
Айде някой да е карал с тях и да каже, че не са добри
Ха ха ха
Тестове Суета
Всичко друго, но не и на последно място
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”