Какъв е този сензор? Пасат б5.5
Какъв е този сензор? Пасат б5.5
Колеги, има една "пъпка" на решетката под предното стъкло. Говоря за тази вътре в купето на самото табло дето обдухва стъклото. Та там има една джаджа която от 1800 до 2100 оборота бръмчи и дразни адски много. Не че е голям проблем но аз горе-долу в тези обороти я карам и това жужене ме подлудява. Някой знае ли какъв е този сензор и как да му спра бръмченето?
Re: Какъв е този сензор? Пасат б5.5
Бръмченето най-вероятно е от вибрациите, нямя нищо общо със сензора! Предполагам , че колата е дизел. Вибрации на 1800 oборото - звучи ми като маховик 

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Това е датчик за климатроника. Бръмченето се дължи на вибрациите. Как да го спреш...
ще ти отговоря уклончиво-ба ли го.

Ако можеш дай снимка на въпросния датчик.Може от самите вибрации породени от нашите лунни пътища самия датчик да е излязал от мястото си и за това да се чува това жужене.Поне аз така си мисля,но може и да греша.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Датчика наистина е за климатроника и мери нещо като слънчева радиация ама не баш 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Точно мери колко е силна светлината и преценя колко е силно слънцето. На база на това корегира колко да духа (че да може като ти пече и като не ти пече все да ти е 18 градуса).
Благодаря ви много. Колегата дето спомена маховика замалко не ми докара удар
Вибрацийте са съвсем нормални за дизел според мен. Днес успях да го махна въпросния датячик... има една жичка дето стои нагуната под него. Предполагам, че от вибрациите тя "жужи" като се опира в пластмасовата решетка. Утре мисля да и капна малко силиконец 

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Незнам доколко това ще е добре за сензора. Виж така да я закрепиш, че да не е омазана цялата със силикон, защото точно тя е чувствителния елемент и ако я омажеш няма да измерва правилно.
Вибрацийте са нормални за дизел , но казваш че са от 1800 до 2100 оборота , а това си е симптом за маховик. Дано да не е ! 

Ами то аз не са чуствителни тези вибрации. Явно на тези обороти резонира тази гадина ... Оставил съм силикона да съхне ( внимателно само под сензора съм сложил). Ще пиша за ефекта.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Докато мажеш със силиконец почвай да си търсиш нов датчик за осветеност 

Ами късно колега .. Сложих силикона. Аз под датчика сложих в слотчето и сега вече не бръмчи. Не съм забелязал промяна в работата на климатроника все още.