Е, при мен има огромна разлика.
Но моя двигател е доста далеч от стоков вече...
Смяна на дебитомер PASSAT1.8T AEB
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на дебитомер PASSAT1.8T AEB
Здравейте колеги за да не отварям нова тема,а и защото виждам че тази се развива добре реших да попитам и за моя Пасатор 1.8 Т 2004 г.Проблема е там че моя дебитомер се беше скапал,чудех се дали да е нов по убита марка или втора ръка Бош .Накрая един приятел ми донесе някакъв,неизвестна марка от англия,сложих го и преди това на таблото се появяваше някаква грешка а след поставянето на новия грешката изчезна.Затова реших че проблема е решен и наистина,самото вървене на колата си е добро но сутрин когато я паля и е студена докато загрее колата трепери издава странни звуци и в някой случаи гъснее,сякаш нещо не и достига не знам гориво или въздух (това го прави само докато загреее след това няма проблем ) .преди да се повреди предния дебитомер нямаше подобни проблеми.Питането ми е дали има вероятност този проблем да е от некачествен дебитомер.
Поздрави на всички

Поздрави на всички

-
- Автомобил:
- Двигател:
И на моя двигател сякаш не намирам промяна в движение(макар че като ускорявам като че ли има леко придърпване),но на празен ход както си работи нормално , изведнъж оборотите падат до 500,после се вдигат до 1500.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Провери дросела също.
- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
Какви са симптомите на заминал/заминаващ дебитомер?
При мен имам едно придърпване (моята е автомат AWT, примерно когато седя на Д и на спирачка на светофар) оборотите се покачват със 100-200 и ако не съм натиснал по-силно спирачката тръгва напред.
При мен имам едно придърпване (моята е автомат AWT, примерно когато седя на Д и на спирачка на светофар) оборотите се покачват със 100-200 и ако не съм натиснал по-силно спирачката тръгва напред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери дросела също.
Сигурен съм ,че е дебитомера.
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
gogo_tonev написа:Здравейте колеги за да не отварям нова тема,а и защото виждам че тази се развива добре реших да попитам и за моя Пасатор 1.8 Т 2004 г.Проблема е там че моя дебитомер се беше скапал,чудех се дали да е нов по убита марка или втора ръка Бош .Накрая един приятел ми донесе някакъв,неизвестна марка от англия,сложих го и преди това на таблото се появяваше някаква грешка а след поставянето на новия грешката изчезна.Затова реших че проблема е решен и наистина,самото вървене на колата си е добро но сутрин когато я паля и е студена докато загрее колата трепери издава странни звуци и в някой случаи гъснее,сякаш нещо не и достига не знам гориво или въздух (това го прави само докато загреее след това няма проблем ) .преди да се повреди предния дебитомер нямаше подобни проблеми.Питането ми е дали има вероятност този проблем да е от некачествен дебитомер.![]()
Поздрави на всички
Има голяма вероятност да е от него щом е ментак...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще търся от някъде оригинален на да сложа и ако е няма подобрение явно от какво ще е проблема
Но сега идва въпроса от къде да намеря такъв че да го сложа и да пробвам за да зная
Благодаря все пак.

Благодаря все пак.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпроса при мен вече е решен.Вчера взех един нов-стар BOSCH и нещата си доидоха на мястото.Сега стрелката на оборотомера стои като закована на празен ход,даже ми се струва че е по-добре,отколкото със стария дебитомер преди да се прецака.Между другото номера надебитомера на АЕВ д-л е: по BOSCH 0 280 217 117,a по
VW 037 906 461C.
VW 037 906 461C.
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Joto50 написа:Въпроса при мен вече е решен.Вчера взех един нов-стар BOSCH и нещата си доидоха на мястото.Сега стрелката на оборотомера стои като закована на празен ход,даже ми се струва че е по-добре,отколкото със стария дебитомер преди да се прецака.Между другото номера надебитомера на АЕВ д-л е: по BOSCH 0 280 217 117,a по
VW 037 906 461C.
Да и моя номер е сащия.
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Vesislav_E написа:Joto50 написа:Въпроса при мен вече е решен.Вчера взех един нов-стар BOSCH и нещата си доидоха на мястото.Сега стрелката на оборотомера стои като закована на празен ход,даже ми се струва че е по-добре,отколкото със стария дебитомер преди да се прецака.Между другото номера надебитомера на АЕВ д-л е: по BOSCH 0 280 217 117,a по
VW 037 906 461C.
Да и моя номер е сащия.
Аз също съм с AEB, но от по-ранна година и пиша номерата за колегите, които попаднат на тази тема, за да могат да се ориентират по-лесно кой вариант им трябва точно
0 280 217 112
058 133 471A