Малко помощ за говорител

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Малко помощ за говорител

Мнениеот G-HELL » Вто 20 мар 2012 20:55

Значи имам следният усилвател Blaupunkt Ema 260. По-късно ще кача и снимки и характеристики, макар, че в нета ги има ( Чичо Гугъл знае всичко :D ). Пускам темата за да събера съвети и мнения какъв аджеба говорител да вържа към него за да изцедя каквото може. Знам, че не е кой знае какво, но така и така го имам да го ползвам поне. :) Смисъл не виждам да купувам друг за целите които искам да постигна. Първо имах една 10" двуканална (не помня каква беше) , реших да взема този усилвател, ама издъних 10-ката. После взех някакъв китайски говорител пак 10 инча за да ползвам същата кутия ама и той горкия замина. Та май нещата отиват към 12" говорител и тук вече не знам какво да взема. Търся нещо където да пасне на усилвателя като мощност, същевременно да е на прилична цена.

едит: За този става на въпрос http://www.pazaruvaj.com/avtousilvateli-c3616/blaupunkt/ema-260-p39749131/ :link

Последна промяна от G-HELL на Вто 20 мар 2012 23:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Kun4a
Автомобил:
Двигател:

Re: Малко помощ за говорител

Мнениеот Kun4a » Вто 20 мар 2012 21:11

Ако е слаб говорителя, дали ще е 10 или 12 инча все тази. Вземи си говорител, който да е технически подходящ, а не просто да ти съвпада с отвора на кутията. Като го гледам този Блаупункт му дават 2х55 на 4 ома, едва ли мостово ще е кой знае колко мощен, но една 150 ватова 10-ка не мисля, че ще му дойде слаба. Друг е въпроса, че за нов говорител трябва да правиш подходяща кутия, а не в тази да сложиш просто 10-ка.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Чет 22 мар 2012 2:10

Е да, за кутията ще се прави нова кутия спор няма, а тази кутия или ще я дам на някой или ще стане на разпалки за камината :да: Обаче се чудя като марка и модел на какво да се спра. :beer

Потребителски аватар
Kun4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kun4a » Чет 22 мар 2012 11:17

За да не се занимаваш да смяташ, чертаеш, режеш, ядосваш и т.н.

http://www.ljclub.net/kutii/Box%20Pione ... -W304R.htm

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”