Правилно отглеждане на рибки? Акваристика
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Правилно отглеждане на рибки? Акваристика
И при мен е така..утре ще снимам.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Баце, смени магазина :X
- mupk0
- Контакти:
Ако не го изтърсиш едва ли ще се счупи 

- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
След смяна на грунда вече изглежда така джакузито
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
TiL написа:какво ще кажете за Hailea RP 600 за в 100 литра вода?
600 пише, 250-500 пише иди го разбери къв му е дебита

- xploda
- Двигател:
TiL написа:xploda написа:TiL написа:какво ще кажете за Hailea RP 600 за в 100 литра вода?
600 пише, 250-500 пише иди го разбери къв му е дебитаПо принцип 600 е силен за 100л. аква. Ще ти прави течение. Ако може да се регулира обаче на по-малък дебит става.
Прав си за течението. Рибите се веят якоЗа щастие дебита му се регулира(то и на стария се регулира). Сега на тоз му дават от 100 до 200 литров аквариум и ще видим как ще е водата
Като първи впечатления мога да кажа, че е двойно по-голям от стария филтър и май и дебита му е по-сериозен(макар и на стария на пишеше 600л/ч). А тея белите (керамика ли са кво са) сменят ли се и на какъв период ако се сменят?
Тези "кристали" можеш още сега да ги махнеш и да го напълниш със сипоракс ли кво беше и забравяш за кристали мристали

- xploda
- Двигател:
Е, не е задължително. Аз 7-8 месеца ни въглени, ни сипоракси, ни нищо съм слагал. Карах с някво чайнийс менте филтърче, но го чистих при всяка смяна на водата и до последно нямаше грижи. Бистра вода, рибоците щъкат доволно. Но по принцип е хубаво да има. А на твоя филтър има и къде да го сложиш. Моя нямаше пълнител.
-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
здравейте,колеги...преди много години гледах рибки,но след това бях спрял....вчера ми подариха един малък аквариум с 2 малки златни рибки.Искам да ви попитам,тъй като още му търся място,в неголемия ни апартамент...Въпроса ми е проблем ли е,ако аквариума ми е над телевизора?Всмисъл не на него,а малко над него?Ще имали някакви проблеми от звук или вибрации и т.н.благодаря предварително 

- xploda
- Двигател:
VALENTINO87 написа:здравейте,колеги...преди много години гледах рибки,но след това бях спрял....вчера ми подариха един малък аквариум с 2 малки златни рибки.Искам да ви попитам,тъй като още му търся място,в неголемия ни апартамент...Въпроса ми е проблем ли е,ако аквариума ми е над телевизора?Всмисъл не на него,а малко над него?Ще имали някакви проблеми от звук или вибрации и т.н.благодаря предварително
И аз съм мислил да слагам малка аква над кутията на компа, но не е оферта. Рибите се дразнят от звук и вибрации близо до тях. Затова е и препоръчително аквариума колкото и да е малък да се сложи на място където например не се отваря и затваря врата постоянно, тва ги стресира много. Не трябва да са срещу директна слъчева светлина, в близост до тонколони, уредба и т.н., да се избягва поставянето на аква на неравна повърхност или такава с вибрации или постоянно мърдаща(местещ се паркет например).
- mupk0
- Контакти:
От днес забелязох към 15-20 малки анцитруса...дано оцелеят,че късно ги хванах.В БАЕ ме посъветваха да е на принципа на естественият подбор този път,а следващият да е контролиран вече.Доста месеци чаках да започнат да се развъждат.Голям мерак ми е .Жалко че през 2 седмици се прибирам в стара загора и тогава го гледат баща ми и майка ми....
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
А до сега с какъв си бил,за да не си доволен?
- xploda
- Двигател:
Аз залагам на развилняла се бета. Щом е сама нищо чудно да е посгънала някой и друг рибок 

- xploda
- Двигател:
Значи е нещо сериозно. Виж някой колега от "другия" форум, къде е в час с болестите да каже какво трябва да се прави.
-
в моя аквариум имам 3 рибки-2 златни и едно сомче...като сменя водата,златните рибки си отварят устите по-малко(нормално),като минат 3-4 дни си ги отварят постоянно и много бързо...на какво може да се дължи това?Водата варира между 24-28 градуса...като включа лампата водата много се покачва,лятото незнам как ще се оправям в жегата...благодаря предварително
-
TiL написа:Ем слаба филтрация предполагам. Каква ти е филтрацията, колко литра е аквариума, колко вода сменяш, на колко време? 28 градуса са твърде много за златни рибки, а по-хладна вода на сома не би се отразила добре. Махай или сома или златните!
-аквариума е малко над 15 литра...рибките са малки...а филтъра ми е от този вид за 30 литров аквариум

-водата я сменям през 10 дни по 2/3 от нея
-а защо да махам някоя от двата вида рибки-22-23 градусаа,мисля,че и за двата вида ще е добре
п.п.знам,че е малък аквариума ми...скоро ще бъде сменен с по-голям

Върни се в “ОФФ-Топик - други”