Бихте ли си купили чисто нов Голф 2, ако се произвеждаше?
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 22:08, променено общо 1 път.
- Nadya_
- Автомобил:
- Двигател:
Да бъдем реалисти...
Новите модели, по- високия клас..това е друга тема!
Аз си мисля, че не става дума за това.
Нека не правим сравнения между различните модели все пак
Тук не става дума, за това какво бихте избрали,
а по- скоро за това...успешен модел ли е Г2..
Доволни ли сте?..
Впечатления?..и т.н.
С други думи въпроса/ анкетата е по- скоро риторичен/а
Новите модели, по- високия клас..това е друга тема!
Аз си мисля, че не става дума за това.
Нека не правим сравнения между различните модели все пак

Тук не става дума, за това какво бихте избрали,
а по- скоро за това...успешен модел ли е Г2..
Доволни ли сте?..
Впечатления?..и т.н.
С други думи въпроса/ анкетата е по- скоро риторичен/а

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля че всеки тълкува въпроса по собствен начин, но.....
Не бих си купил НОВА единичка защото кефа от единичката е да я вземеш стара и да я направиш като нова. /сещате се за какво иде реч/
Но 2-ка нова ако се продава и цената е съобръзена с това че модела е стар и т.н. т.е. ако е някъде между 9000-12000 лв /примерно/ бих си взел.
Много се кефя на 2-ката като модел, харесва си ми на външен вид, а и вътре не е чак толкова зле.
Не бих си купил НОВА единичка защото кефа от единичката е да я вземеш стара и да я направиш като нова. /сещате се за какво иде реч/
Но 2-ка нова ако се продава и цената е съобръзена с това че модела е стар и т.н. т.е. ако е някъде между 9000-12000 лв /примерно/ бих си взел.
Много се кефя на 2-ката като модел, харесва си ми на външен вид, а и вътре не е чак толкова зле.
И аз смятам че Г2 е един невероятно успешен автомобил, готин, много здрав, надежден - ВЕЧЕН!!!!
Но винаги има едно "но"..
Въпроса е, че ако е ново произведен ще има цена близка то тази на 5-цата! А като говорим за нови технологии, кадето стандартите са много по-високи от тези преди 20 г. излиза че не е приемливо да се избере 2-ката пред 5-цата при сходна цена! Знаете норото си е ново! Още при създаването си от компютърния чертеж до излизането от завода всичко отговаря на последните достижения в областта и за изисквания за безопасност и т.н.
Пък лично аз харесвам 5-цата като дизайн повече от 2-ката, обратното би значило че хората от VW са се издънили тотално - новите модели да са по скапани от старите!

Но винаги има едно "но"..

Пък лично аз харесвам 5-цата като дизайн повече от 2-ката, обратното би значило че хората от VW са се издънили тотално - новите модели да са по скапани от старите!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
без да обиждам никой тази кола прилича на кашон........някъв вид квадрат или правоъгълник............абсолютна отживелица........те голф 3 и 4 не мясат на коли вече а какво остава за кола мислена преди 25 години.........в кръвта на човечеството е да се развива и да върви напред........аз бих я взел за работа и ако цената е приемлива.......8000-9000лв............но щях да имам и един голф 5 за пред хората...........пфууууу пуста суета 

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
колега, Г2 го харесват не заради външния вид, а заради качествата му
Никой не говори за промишлен дизайн тук. Има хора за които външният вид не е от значение
Виж пример - "кубчетата" на Мерцедес, които се търкалят по улиците и са много вървежни ако са черни и с еднакви цифри на номера
Виж и кецовете адидас с дизайн от мойто детство дали не се харчат като топъл хляб
тук ставаше въпрос за това, че 40% от собствениците на Г2 (подчертавам на Г2, а не на Г3, Г4 и т.н.) са готови да си купят абсолютно същата кола, ако се продава нова с идеята, просто да е физически нова, защото знаем, че всяка кола с времето се амортизира. То много ясно, че ако караш Г5 и почнат да продават Г2 в магазините, няма да отидеш да върнеш петицита и да вземеш двойка, но пък ако цял живот си карал двойка и те кефи, що да не си купиш по-нова?
Това е като да си много доволен от GSM апарата си, но след 1-2 години вече клавиатурата му е изтрита, батерията не става - отиваш в магазина и искаш да си купиш пак същия, защото си му свикнал на менюто, удобен ти е, не ти трябва камера и GPRS, обаче се оказва че вече не се продава и щеш нещеш - взимаш следващия модел

тук ставаше въпрос за това, че 40% от собствениците на Г2 (подчертавам на Г2, а не на Г3, Г4 и т.н.) са готови да си купят абсолютно същата кола, ако се продава нова с идеята, просто да е физически нова, защото знаем, че всяка кола с времето се амортизира. То много ясно, че ако караш Г5 и почнат да продават Г2 в магазините, няма да отидеш да върнеш петицита и да вземеш двойка, но пък ако цял живот си карал двойка и те кефи, що да не си купиш по-нова?
Това е като да си много доволен от GSM апарата си, но след 1-2 години вече клавиатурата му е изтрита, батерията не става - отиваш в магазина и искаш да си купиш пак същия, защото си му свикнал на менюто, удобен ти е, не ти трябва камера и GPRS, обаче се оказва че вече не се продава и щеш нещеш - взимаш следващия модел

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:колега, Г2 го харесват не заради външния вид, а заради качествата муНикой не говори за промишлен дизайн тук. Има хора за които външният вид не е от значение
Виж пример - "кубчетата" на Мерцедес, които се търкалят по улиците и са много вървежни ако са черни и с еднакви цифри на номера
Виж и кецовете адидас с дизайн от мойто детство дали не се харчат като топъл хляб
Съгласявам се!

- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Nadya_ написа:С други думи въпроса/ анкетата е по- скоро риторичен/а
Наде, аз положих доста старание въпроса ми да не звучи риторично, но може би не съм успял

Просто при мен нещата стоят горе-долу така:
musura написа:Това е като да си много доволен от GSM апарата си, но след 1-2 години вече клавиатурата му е изтрита, батерията не става - отиваш в магазина и искаш да си купиш пак същия, защото си му свикнал на менюто, удобен ти е, не ти трябва камера и GPRS, обаче се оказва че вече не се продава и щеш нещеш - взимаш следващия модел
и се чудех дали съм единствен или има още като мен....
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM

Жестоката истина е, че аз си карам двойчицата ( с риск за живота

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”