Капна малко дъжд и народа се изби :(

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 08 окт 2006 11:51

musura написа:.....

Какво ли търси вътре? Инструкция за каране?

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 08 окт 2006 11:51

А бе има много аспекти разни хора, разни идеали .... нали става размяната на мнения:)
Ама все пак си мисля че и Таня и който и да е трябва като е карал/а с тати или мама и да си й обяснили щото то е ясно че от курсовете няма да се научиш как да реагираш в разни ситуации, не че и от тате или мама ще се научиш ама поне ще имаш устната идея... иначе за съжаление докато не се опариш няма да се научиш да не пипаш котлона....
Но това с полигона наистина помага според мене... аз редовно като ида 'на село' и има сняг се пускам... особено ако не е много може да придобиеш идея накъде ще ти иде колата с даден волан....Практикувам и аз.... :)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 08 окт 2006 11:55

Хахахах
Ей баш тези младежи обичат да се лизгат дет се вика именно зарад туй задно предаване ... Ама тоя нещо май не го е преценил нещо.... Кофти работа добре че е само ламарина...

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Нед 08 окт 2006 12:06

това и друг път съм го казвал. По-голямата част от нас нямат елементарна култура на хранене камули на движение по пътищата. Вина носят всички, кат, инстукторите, родителите и т.н. но основната вина е на самия водач. Как инструктора да те научи как да реагираш на хлъзгав път с 120км/ч. , като по презункция не трябва да караш с повече от 90 и то извънградско??? Повечето млади шофьори карат на тати колицата дето е 90к.с примерно и да се направим на тарикати пред гаджето, че сме за Ф1 ето ти резултатите. Има правилник, който не се спазва. Защо ? Прави сте за кат,че трябва да наказват сурово нарушителите, но като на един човек в първите 7г. не му е обяснено, че правилниците са измислени за да се спазват дори на 50г. пак ще е същия нагъл, самоуверен, хулиган зад волана, а както се вика акъл и още едно нещо не ти ли дойдат на време - хич не ги чакай.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 12:12

току що написаха акт на дрифтаджията :) поне КАТ днес действат бързо

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 08 окт 2006 12:15

има и още 1 момент - вчера сложих зимните гуми и колата почна да се държи много гот сега на мокрото, докато с летните беше доста дрифтаджийско усещане :lol:

И народа си кара със стари летни гуми на мокро така както и на сухо и това съчетано с още по малко мозък и ниски температури...

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 08 окт 2006 12:28

Е браво на полицайчетата днес значи и на тях не им е лесно в тоя дъжд.....
А относно гумите и аз сложих мойте вчера :)))))

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 08 окт 2006 13:10

°niksi° написа:
Sara_Bold написа:...и когато КАТ започнат да си вършат работата както трябва!

Докато има такива които предлагат пари ще има и такива които взимат.
Трябва вместо полицайте да се крият да се наслагат камери навсякъде и гражданина Х извършил нарушение му идва честитка, ама не да ходи в КАТ и да почерпи за да изчезне, ами директно си му отнемат точки и т.н.
Също така би било добре да променят малко закона и човек хванат без книжка да има затвор за него /не говоря за случайте на забравена кннижка/

Именно за това става дума :evil:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 08 окт 2006 13:27

lyubobg написа:има и още 1 момент - вчера сложих зимните гуми и колата почна да се държи много гот сега на мокрото, докато с летните беше доста дрифтаджийско усещане :lol:

И народа си кара със стари летни гуми на мокро така както и на сухо и това съчетано с още по малко мозък и ниски температури...

И аз усещам разликата със зимните гуми и изобщо не смятам, че съм ги сложил рано ( преди 2 седмици ).Колата се държи много по- добре.

НО, с каквито и гуми да си "обул" колата трябва да си имаш едно наум и да върнеш малко газта когато се променят условията на пътя.10 км по-ниска скорост градско или извънградко няма да те забавят много за мястото където си тръгнал.

Потребителски аватар
Cnupo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cnupo » Нед 08 окт 2006 14:10

Аз си мисля, че също и колата, която караш играе главна роля при тези изпълнения. Ако си с някаква хубава кола, която е натъпкана с електроники и защити ще си мислиш, че и с 300 да караш докато натиснеш спирачката ще спреш, но уви не е така. Примерно аз с ладата, както и повечето хора с такива коли, предполагам не се силят много, защото не се знае какво ще фръкне от колата или къде ще се поднесе. Калпавата кола винаги те кара да имаш едно на ум :)

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Нед 08 окт 2006 14:21

Според мен и събирането на глобите трябва да стане по друг начин - след като ти вземат талончето, можеш да караш с акта до валидността му (1 м. примерно) и до това време, за да си вземеш контролния талон, да трябва да си платиш глобата. Караш с изтекъл акт - вземат ти книжката. Така хем ще си събират глобите, хем ще има някакъв ефект от тях.

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Нед 08 окт 2006 14:23

Cnupo написа:....Калпавата кола винаги те кара да имаш едно на ум :)

малко са хората като теб поне от това което съм виждал по пътищата.
Обикновено мисленето е наобратно. "Газ мамка й талига ако ша са чупи да са чупи и без това за нищо нестава"

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Нед 08 окт 2006 15:58

Жално ми става :(

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Нед 08 окт 2006 19:28

Според мен начина на каране: безразумно, неколегиално или разумно, спокйно с преценка и мисъл е олицетворение на характера на шофьора т.е. на личността. Всеки му се случва да греши ама не на сила.
Както споменахте за тренировките на полигон и аз много често си ги правя зимата на места кадето е широко и от това има много голяма полза тъй като се учи поведението на колата и съответно адекватна реакция за излизане от ситуацията. Но изненадата е най-опасна и като те хване неподготвен стават белите. За това не трябва да допускаме изненади и ако можем да ги предугаждаме.

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Нед 08 окт 2006 19:55

днес се разходих до В.Търново, за 500км отиване и връщане косата ми побеля....при този дъжд, натоварено движение и тирове които разпръскват водата от платното на по 2 метра, имаше страшно много ИДИОТИ които караха без включени светлини и то с над 100км/ч.Усещането е ужасно когато ти се наложи да изпревариш ТИР който те облива с мръсна вода и изведнаж пред теб е някой супер мен с ренгенови очи и електромер в колата......а затова, че не се спазва дистанцията необходима да спреш без да пострада този пред теб, че се правят резки маневри без мигачи и т.н. ...изобщо не ми се говори...тук не става въпрос за умения, опит възпитание ....(много от шофьорите които караха без светлини си бяха доста възрастни - предполага се поне с малко повече опит от мен)...става въпрос за елементарно чувство за самосъхранение.....Едва ли в БГ има човек който да не е ставал свидетел на ПТП и самия той или негов близък да не е пострадал в ПТП, и въпреки всичко прекалено много хора се качват в колите си с мисълта - "на мен няма да се случи".....

Върни се в “Пътеводител”