Здравейте,в последно време колата като позагрее и като спра на някой светофар,гледам че колата сама се форсира до към 2000 оборота и си ги поддържа сама - това на Газ. Като загася колата и после запаля временно е няма тая "екстра". Ако обърна на бензин, оборотите почват плавно да падат до нормалните 800. От скоро го прави тоя номер и май само на загрял двигател и само на газ(почти не е карам на бензин,но май на бензин си е пушка). Колата е Г3 АБУ, с АГУ Ловато.
Доколкото се разрових е нещо по мебраните проблема,но възможно ли е да не е нещо по газовата уредба,че да не ходя направо на газаджия.
Държи високи обороти на газ-Решено
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
Държи високи обороти на газ-Решено
Последна промяна от gadniqt на Пон 14 май 2012 20:38, променено общо 1 път.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Държи високи обороти на газ
Съвсем възможно е на мембраните да им е дошло времето колега, но според мен почни първо с няколко други проби преди да го пръснеш на части за подмяната им. Газовия филтър сменян ли е и в какво състояние е, пробвал ли си да "рестартираш" компютъра като махнеш клемите на акумулатора примерно за 10-15 минути?
-
nokiangage написа:Съвсем възможно е на мембраните да им е дошло времето колега, но според мен почни първо с няколко други проби преди да го пръснеш на части за подмяната им. Газовия филтър сменян ли е и в какво състояние е, пробвал ли си да "рестартираш" компютъра като махнеш клемите на акумулатора примерно за 10-15 минути?
Ти ме подсети да пиша,че от както съм е сложил газовата(4години и около 40к километри) нищо не е барано и сменяно по нея. Все се каня една профилактика да и направя

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Ами според мен, ако на бензин си работи добре - не тресе и държи нормалните обороти на празен ход (прави ли ти проблеми на бензин?) а ги прави тези магарии само на газ трябва там да търсиш виновника. Почни по веригата с по-евтините консумативи, пък ако и тогава не се оправи така или иначе ще сменяш мембрани и което си подненил първо няма да ти е излишно.
Ето моите стари на над 5 години или повече май, бяха ужас, филтъра задръстен - дори се чудих как е работила колата

Ето моите стари на над 5 години или повече май, бяха ужас, филтъра задръстен - дори се чудих как е работила колата

-
колега,мерси за отговора. То явно ще се ходи на газаджия да е погледне 

- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Според мен газаджията няма да може да ти помогне с нищо, вероятно същия проблем имаш и на бензин, но понеже не го ползваш като гориво няма как да разбереш. 

-
eurogas написа:Според мен газаджията няма да може да ти помогне с нищо, вероятно същия проблем имаш и на бензин, но понеже не го ползваш като гориво няма как да разбереш.
Ами като се форсира и обърна на бензин,оборотите бавно(за около 5-6 секунди) си падат до нормалните,обърна на газ пак около 2000,върна на бензин и се оправи...верно, че не съм карал кой знае колко на бензин(просто в момента ми е на "дълбока резерва" бензина

-
Колеги проблема остава не решен,но има малко повече подробности. Колата е карах на майстор той е закачи на лаптопа и каза,че според програмата няма проблеми колата,каза че не смучела въздух от моното,но проблема си остава и се получава един път на няколко дена и явно като позагрее в задръстванията. Прави ми впечатление,че като се форсира на газ сама и като обърна на бензин,оборотите като почнат да падат,към 1600-1700 оборота,колата леко се форсира 1-2 секунди(по-точно поддържа ги тея обороти) и после паднат на 1000-1100 оборота,не на нормалните 800.Като обърна на газ,направо си държи 2000 оборота и не мърдат. иначе като е студена колата няма никакви проблеми.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
моята в началото след смяна на мембрани правеше така
налагаше ми се на светофар да включвам няква скорост за да ги сваля
оправи се след регулиране и само това
нищо не съм сменял и тоя проблем от тогава изчезна
а може би нещо което е било здраво и е причинявало тая аномалия сега не бачка
налагаше ми се на светофар да включвам няква скорост за да ги сваля

оправи се след регулиране и само това

нищо не съм сменял и тоя проблем от тогава изчезна
а може би нещо което е било здраво и е причинявало тая аномалия сега не бачка

-
хм,ами при теб имаше ли някакви "аномалии" на бензин както при мен,макар че на газ работата е доста по зле от на бензин(то може и на бензин да е друг проблема,ама сега като ми се налага да карам и чак сега да го забелязвам при него
).То явно остава да е закарам и на газаджия и да видим той какво ще каже 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на бензин моята глъхнеше за секунда при рязко натискане на педала
ама това още го прави така че не го свързвам по никакъв начин с газта
ама това още го прави така че не го свързвам по никакъв начин с газта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пробвай малко да навиеш пластмасовия винт на изпарителя и да регулираш от тройника(според мен да развиеш) точно когато е направила този номер да държи високи пробвай да я регулираш.Не връткай н поразия и помни(направи белег или ако има фабричен се ориентирай по него) какво си пипал за да може да се върнеш към предишните настройки.
- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
Може да пробваш следните неща: 1.Рестартираш компютъра с откачане на плюса на акумулатора, като трябва да изчакаш поне 15 минути, ако не стане от първия път може да прабваш още веднъж. 2.Сменяш въздушния филтър и ако тогава не се оправи ще трябва да отидеш на газ-анализатор за ти регулират настройките на газовата уредба. Най-вероятно ти се получава бедна горивна смес на газ, което пък вияе върху работата на компютъра, който натрупва грешки и минава в аварийни режима на работа. Симптомите са, както ги описа, на празен ход и работа нагаз при изфорсиране до 2000 оборота и отнемане на газта, оборотите се задържат, поради което преминаваш на бензин, тогава оборотите падат до окол 1600-1800 и после без ти да подаваш газ компютъра автоматично качва обротите до 2000-2200, след което отново падат до 1700 и пак се качват, докато или ти не направиш нещо /например: включиш на скорост и отпуснеш съединителя/ или компютъра, реши че няма проблем и намали оборотите. Моя двигател е 1,8 АВС на пасат Б3, но явно моноинжекционите ни работят на един и същи принцип.
-
passat19911800 написа:Може да пробваш следните неща: 1.Рестартираш компютъра с откачане на плюса на акумулатора, като трябва да изчакаш поне 15 минути, ако не стане от първия път може да прабваш още веднъж. 2.Сменяш въздушния филтър и ако тогава не се оправи ще трябва да отидеш на газ-анализатор за ти регулират настройките на газовата уредба. Най-вероятно ти се получава бедна горивна смес на газ, което пък вияе върху работата на компютъра, който натрупва грешки и минава в аварийни режима на работа. Симптомите са, както ги описа, на празен ход и работа нагаз при изфорсиране до 2000 оборота и отнемане на газта, оборотите се задържат, поради което преминаваш на бензин, тогава оборотите падат до окол 1600-1800 и после без ти да подаваш газ компютъра автоматично качва обротите до 2000-2200, след което отново падат до 1700 и пак се качват, докато или ти не направиш нещо /например: включиш на скорост и отпуснеш съединителя/ или компютъра, реши че няма проблем и намали оборотите. Моя двигател е 1,8 АВС на пасат Б3, но явно моноинжекционите ни работят на един и същи принцип.
Колега, 1 и 2 съм ги пробвал....след рестарт на компа, като че ли 1-2 дена не ми го прави и после се появява проблема,пък и разхода ми стана 15 на 100

-
Малко развитие по проблема:
Колата се закара на газаджия,човека като му обясних проблема и веднага ми каза,че е стъпково моторче, и че по принцип "Пасатите страдали доста от това и първо се проявявало на газ",аз съм с Г3. Относно разхода ми врътна там нещо по изпарителя и ми каза да е засеча как ще е.
Но днеска по обяд(проблема се появява само когато е по-топло вънка,сутринта нямам проблеми) пак почна да се форсира,обръщам на бензин и общо взето като на газ - пак има едно задържане на високи обороти и падане много бавно на оборотите. Два пъти ми загасна колата когато превключвам скоростите. Това стъпково моторче струва ли си да се почисти или направо "ново" от моргата. Майстора уж го пробва с лаптопа и каза,че всичко е пушка. Доколкото почетох из форума симптомите горе-долу съвпадат със стъпковото. Ако имате някакви други идея,поне утре да насоча майстора какво да гледа
.
евентуално температурен датчик?
ОФФ то май тая тема вече не е за раздела за газови
Колата се закара на газаджия,човека като му обясних проблема и веднага ми каза,че е стъпково моторче, и че по принцип "Пасатите страдали доста от това и първо се проявявало на газ",аз съм с Г3. Относно разхода ми врътна там нещо по изпарителя и ми каза да е засеча как ще е.
Но днеска по обяд(проблема се появява само когато е по-топло вънка,сутринта нямам проблеми) пак почна да се форсира,обръщам на бензин и общо взето като на газ - пак има едно задържане на високи обороти и падане много бавно на оборотите. Два пъти ми загасна колата когато превключвам скоростите. Това стъпково моторче струва ли си да се почисти или направо "ново" от моргата. Майстора уж го пробва с лаптопа и каза,че всичко е пушка. Доколкото почетох из форума симптомите горе-долу съвпадат със стъпковото. Ако имате някакви други идея,поне утре да насоча майстора какво да гледа

евентуално температурен датчик?
ОФФ то май тая тема вече не е за раздела за газови
Върни се в “Автогазови уредби”