Колеги здравейте има една кола която е стояла 4 години без да и се плащат данаците аз
искам да я купя става дума за голф 4 2001-2 купена от тука колата от БГ...
стой в гараж 2 години и вънка 3 години общо не е палена 4-5 години и не е карана около 5 години не знам какви проблеми ще имам при запаването не смятам проблемите да са много лоши става дума за бензинова кола ! Тамисълта ми е данаците като я купя за кого остават за стария собственик или за мен !
Мисля ,че за стария собетснеик аз е вземам на чисто нали така!
Чакам отговори

Относно данъци на кола при купуване от собственика
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Относно данъци на кола при купуване от собственика
Последна промяна от passat123 на Нед 25 мар 2012 0:55, променено общо 1 път.
- kjm
- Автомобил: audi a3
- Двигател: ALH
Re: Относно данаци на кола при купуване от собственика
за да може да ти я продаде тои трябва да ги плати,иначе не може да минете нотариус
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
За стария собственик остават 

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
начи за да продаде колата трябва да е платен данъка за предходната година, а от края на март трябва да е платен и за тази или поне частично, ти ще плащаш като е твое возилото
трябва да е платен данъкът и за текущата година, който се полага до момента на продажба.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
velinsl написа:трябва да е платен данъкът и за текущата година, който се полага до момента на продажба.
в грешка си до края на март може и без да е платен, това е прясна информация преди месец и нещо купувах
- kukumitcin
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател: AVF
quattro^^ написа:velinsl написа:трябва да е платен данъкът и за текущата година, който се полага до момента на продажба.
в грешка си до края на март може и без да е платен, това е прясна информация преди месец и нещо купувах
Когато продадох предишната кола и ходих да я отпиша от данъчното ме накараха да си платя всичко от началото на годината до датата на продажба

И да не го платиш след това пак ти взимат парите.
Иначе колегите вече са написали...данъците за изминалите години си остават за стария собственик.
Поздрави.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
А ако стане или по точно възникне проблема стария собственик да не си
плати данаците откаже да ги плати(как ще прехвърля колата на мое име)
който не ги е плащал тогава аз какво правя в тоя случай трябва да не
му давам пари до като не плати данаците ли !
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
passat123 написа:А ако стане или по точно възникне проблема стария собственик да не си
Нотариуса няма да допусне без платени данъци.
Ако това случайно стане по някакъв начин, няма как неговите задължения да се прехвърлят на теб или автомобила.
След като го купиш отиваш в общината и си го регистрираш на твое име. От тази дата почват да ти текат данъците.
Стария собственик има задължението да се оправя с неплатените и да си го отчислява в определен срок. Ако не го направи ще си търпи после последствията.
Ти няма от какво да се притесняваш ако го регистрираш в срок на твое име.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Относно данъци на кола при купуване от собственика
Да веднага мисля да е регистрирам на мое име !
Значе проблем няма да имам ок а колата е с Бг номера тях трябвали да сменям !
Почнах да задавам тъпи въпроси но колата е знам от момента когато се купи в днешно време
е трудно да се намери такава кола
Почнах да задавам тъпи въпроси но колата е знам от момента когато се купи в днешно време

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
passat123 написа:Да веднага мисля да е регистрирам на мое име !
Ако има Българско знаменце или това на европейския пред Р-то на регистрацията не си длъжен да я сменяш.Щом не е карана толкова време значи че няма валиден годишен преглед имай го в предвид.
- kijelmi
- Автомобил: Passat R-Line BiTDI
- Двигател: CUAA 2020

Последна промяна от kijelmi на Вто 27 мар 2012 8:32, променено общо 1 път.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
kijelmi написа:Колега, данъци трябва да се платят освен ако не сте намерили някой нотариус да си затвори очите ама на дали ще си сложи пописа под такава сделка. Най лесно е преди купуването да идеш да платиш данъците за да си сигурен, че няма да има проблем занапред. После продавача ти сваля там разликата от цената на колата и готово.Не те ли притеснява да купуваш толкова дълго не карана кола, доста голям риск носи такава покупка.
Според Общината може да откажат да я приемат за деклариране ако има тежести преди това.
Как да я откажат ! Във смисъл ...
Да имам претиснение за колата дали ще запали но знам ,че е купувана от тука всичко се е случвало пред погледа ми дето се вика знам и историята на колата ! И км какво и е ставало с нея как е карана и от кого е карана!
Иначе не бих се навик да я купувам но като е знам

Моето мнение е , че колата дългоо не е карана. На първо време трябва обезателно да се провери спирачната система. Блокирват при такова стоене без да се кара. Тя е част от сигурноста при каране и щеш нещеш трябва да са изправни, ако не засрашаваш както своя живот така и на другите.
Другите неща от колата си е малко руска ролетка , незнаеш какво и е състоянието и , да няма изненадки накрая.
За да стигнеш до нотариус-а стария (сегашния) собственик трябва да заплати данъка за предходната година ако е пичага може да каже , че колата я продава примерно 300 лв. Така това което дължиш на нотариус-а е 30лв за договор-а за купупко-продажба.
От там за да стигнеш до кат да я прехвърляш минаваш нужните прегледи и застраховки т.н. След като си минал през нотариус-а ти имаш палномощно така че няма проблем да ги платиш след договор-а и да отидеш на ход до КАТ. Ако номерата не отговарят с тези от която община си ти, ги смени.Ако са, просто сменяш големия талон и собственноста на колата. От там в данъчното да я зачислиш на твое име. Ако е 101 коня данъка е малкия ако минава 75 kw данъка е голям. Ако е 1.6 101 коня мисля че си на границата ако не се лъжа.
Не на последно място провери щампите, маркировките на купе, двигател и т.н.
При нотариус-а ще ги четат и в КАТ ги проверяват с лупа.
Ако не ме лъже паметт-а преди около 5 години се подменяха номерата с нови.. Ако е регистрирана преди това и не са сменени на всяка цена ще сменяш номерата.
Новите предполагам знаеш как изглеждат така че лесно можеш да ги сравниш..
Ако греша някъде може да ме коригирате за да не объркваме колегата.
Другите неща от колата си е малко руска ролетка , незнаеш какво и е състоянието и , да няма изненадки накрая.
За да стигнеш до нотариус-а стария (сегашния) собственик трябва да заплати данъка за предходната година ако е пичага може да каже , че колата я продава примерно 300 лв. Така това което дължиш на нотариус-а е 30лв за договор-а за купупко-продажба.
От там за да стигнеш до кат да я прехвърляш минаваш нужните прегледи и застраховки т.н. След като си минал през нотариус-а ти имаш палномощно така че няма проблем да ги платиш след договор-а и да отидеш на ход до КАТ. Ако номерата не отговарят с тези от която община си ти, ги смени.Ако са, просто сменяш големия талон и собственноста на колата. От там в данъчното да я зачислиш на твое име. Ако е 101 коня данъка е малкия ако минава 75 kw данъка е голям. Ако е 1.6 101 коня мисля че си на границата ако не се лъжа.
Не на последно място провери щампите, маркировките на купе, двигател и т.н.
При нотариус-а ще ги четат и в КАТ ги проверяват с лупа.
Ако не ме лъже паметт-а преди около 5 години се подменяха номерата с нови.. Ако е регистрирана преди това и не са сменени на всяка цена ще сменяш номерата.
Новите предполагам знаеш как изглеждат така че лесно можеш да ги сравниш..
Ако греша някъде може да ме коригирате за да не объркваме колегата.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ако толкова много държиш да се прехвърли колата, и да я закупиш, плати данъците и кажи че ще ги преспадниш от цената и всичко е точно! А за това колко е стояла и какво и има, е сигурно само че Ръждата не прощава на кола стояла отвън 4-ри години, пода е заминал 100% 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”