Алармата-два три въпроса

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Алармата-два три въпроса

Мнениеот tubleron » Съб 24 мар 2012 22:34

Здравейте колеги,имам два три въпроса за алармата на Голф3. Докараха ми Голфчето от Италия и си имаше аларма,обаче не издаваше звук. Дойде един пе- - -рас и ми каза че е прецакана и ми предложи да я вземе,а в замяна да ми сложи друга-без пари. И аз рибока...... както и да е. Сложи той другата (Българска някаква) и 1-2 седмици работеше добре. Но след това 1- спря да свети(работи но не свети) 2-много трудно отварям-дупя се по 10 мин. покрай колата докъто захапе. Днес я видях къде е (зад ключа за фаровете) и гледам че антенката и е 10-тина см. и си викам да не би от нея трудно да хваща. Взех един кабел и я удължих и я вързах към един болт на купето (уж да хваща по-добре) Но забелязвам че ме пере ток като пипна колата.Незнам дали е от антенката която вързах за болта. Както и да е де.Въпросите ми са: 1-Как може да се направи да дава светлинен сигнал? 2-Какво да правя с антенката за да хваща по-добре? Дистанционното е само с 2 копчета - Бкл. и Изкл. Нито знам марката и модела,нито имам някаква схема към нея-НИЩО. А,и още един въпрос-Прекалено е чувствителна. Дори и вятър да духа,пак просвирва.Има ли начин да намаля малко чувствителността? Ако някой се сети за някакъв вариант ще съм благодарен-Благодаря Ви предварително.

Последна промяна от tubleron на Нед 25 мар 2012 0:24, променено общо 1 път.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Алармата-два три въпроса

Мнениеот zdravko_jett » Съб 24 мар 2012 23:41

най напред си замери батериката на дистанционното длаи е 12в да не е якоя заседялаа стара батреия,а за светенето за сигналното диодче ли казваш вижд а не е прекъснато кабелчето някъде

Потребителски аватар
tubleron

Мнениеот tubleron » Нед 25 мар 2012 0:21

zdravko_jett написа:най напред си замери батериката на дистанционното длаи е 12в да не е якоя заседялаа стара батреия,а за светенето за сигналното диодче ли казваш вижд а не е прекъснато кабелчето някъде

Ще сменя и батерията,а за светенето-не сигналното диодче,а като натисна да отключа или заключа,да светкат аварийните. И когато ритна колата и алармата се включи,пак да светят(да дава светлинен сигнал)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 25 мар 2012 3:12

tubleron написа:
zdravko_jett написа:най напред си замери батериката на дистанционното длаи е 12в да не е якоя заседялаа стара батреия,а за светенето за сигналното диодче ли казваш вижд а не е прекъснато кабелчето някъде

Ще сменя и батерията,а за светенето-не сигналното диодче,а като натисна да отключа или заключа,да светкат аварийните. И когато ритна колата и алармата се включи,пак да светят(да дава светлинен сигнал)

Колегата има напредвид ДИОДА в купето,или казано той показва дали е активна алармата или не е.За другите неща виж кой модел аларма си и намери в нета упътване.Пример имаш тример на алармата с който да намалиш чувствителността.Ако не ти е ясно,пиши тука да сложа снимки на операцията,сега не мога че съм на черешата :drinking:

Потребителски аватар
tubleron

Мнениеот tubleron » Нед 25 мар 2012 9:43

:D Аз го разбрах колегата за ДИОДА в купето,но той не ме разбра. Диода в купето си работи. Като вкл. алармата започва да си мига,като я изкл. спира. Въпроса ми е като включвам алармата да святкат аварийните (звук има,но светлинен сигнал няма)-това как да оправя? А ти като слезеш от черешата метни някоя снимка да видя от къде се намаля тая чувствителност :beer ....И как да разбера с каква аларма съм,като никъде не пише нищо по нея :?

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 25 мар 2012 10:16

tubleron написа::D Аз го разбрах колегата за ДИОДА в купето,но той не ме разбра. Диода в купето си работи. Като вкл. алармата започва да си мига,като я изкл. спира. Въпроса ми е като включвам алармата да святкат аварийните (звук има,но светлинен сигнал няма)-това как да оправя? А ти като слезеш от черешата метни някоя снимка да видя от къде се намаля тая чувствителност :beer ....И как да разбера с каква аларма съм,като никъде не пише нищо по нея :?

Прилагам снимки от нета,че слезнах от черешата,ама още се клатя mhihi По въпроса за модела.намираш алармата и сваляш капака и и вътре ще прочетеш каква аларма(модел)може и да сложиш тука снимки.Шоковият датчик е извън кутията на алармата,той е черна кутийка с потонциометър,съответно ако е двузонов ще е с две копчета за нагласяне,с една зона ще е само с едно копче,отделно с една зона отиват до датчика(кутията) 3 кабела,за двузоновите са 4ри кабела.За мигачите,там чрез диоди и пак трябва да намериш централната кутия на алармата,с една дума един ден гъзене по колата докато намериш алармата,после кабелите за мигачите и да ги свържеш чрез диоди.
Прикачени файлове
product_37.jpg
avto-datchici.jpg
avto-datchici.jpg (42.91 KиБ) Видяна 1479 пъти

Потребителски аватар
tubleron

Мнениеот tubleron » Нед 25 мар 2012 12:04

Офф 2 часа я свалях с 300 зора.Кабелите и са прекалено къси и мн. трудно се свалят буксите. Свалих я,гледах я като голям камък и след това пак 2 часа слагах буксите. На алармата нищо не пише вътре. Дайте по-подробно едно рамо как да и оправим светлините

Последна промяна от tubleron на Сря 28 мар 2012 11:39, променено общо 1 път.

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Нед 25 мар 2012 12:10

А защо не викнеш пича дето я е слагал да види де е мизерията и да я оправи :roll: Моята като я слагахме, идеята беше само да пищи ако има проблем, и централното да заключва с копченце,(бастър копче :D) а не с ключа защото ми беше писнало. Сложи пича алармата, а от старата каквото беше останало си ми го даде в един плик с цял сноп кабели и сирена :lol:

П.С. имам предвид алармената инсталация с която купих колата

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 25 мар 2012 12:47

Все съм си мислил, че това черното с копчето за чувствителността е и самата аларма, пък то значи имало и друго, никъде не съм виждал друга кутийка, къде са обичайните места за поставянето и?

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 25 мар 2012 16:06

ivo_555 написа:Все съм си мислил, че това черното с копчето за чувствителността е и самата аларма, пък то значи имало и друго, никъде не съм виждал друга кутийка, къде са обичайните места за поставянето и?

Може и при теб да е в едно,ако така е дошла от вънка.Там имат голям избор от различни аларми.Тукашните се един бичим,само производителя е различен,чунвунмън,дзънмънвън и т.н и съответно като компоненти са еднакви.За да откриеш шоковият датчик,ще трябва да проследиш кабелите от алармата,няма точно място за поставяне,всеки майстор си е башка луд mhihi

Потребителски аватар
tubleron

Мнениеот tubleron » Сря 28 мар 2012 11:38

Ткак,остана само един проблем-другото горе долу го оправих. Остана само като включвам алармата,да присветнат аварийните. Или като я ритна и се задейства и започне да пищи,пак да мигат аварийните. Просто не работят светлините (а преди си работиха) Значи би трябвало кабелите на алармата да са свързани към някакви светлини. Може ли да ме ориентирате кои кабели да проследя и как трябва да са свързани(към кое) за да присвятка при включване и изключване и да светят при задействие на алармата?

drawn
Автомобил: Golf lV
Двигател: ALH - 2003

Мнениеот drawn » Нед 20 май 2012 16:03

Малко късно се включвам , но ако все още не ти присветват аварийните на он/оф потърси някъде по кабелите на алармата няма ли предпазител 10А изгорял. На моята това и беше проблема когато спря премигването на аварийните. Алармата е Mark 1800.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”