Лампа за отворен багажник по време на движение-голф 4.Решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Jonkata_v
Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR

Лампа за отворен багажник по време на движение-голф 4.Решено

Мнениеот Jonkata_v » Нед 25 мар 2012 8:57

Проблема е следният :
Става въпрос за голф 4 комби.
Преди няколко месеца малко след като тръгнах от паркинг ми светна лампата за отворен багажник на таблото и лампата на тавана в багажника,веднага спрях за да си затворя багажника,и при затварянето видях,че лампите изгаснаха....качих се,потеглих и след няма и 100м пак светнаха...реших да покарам така за да видя какво ще се случи,и се появи друга аномалия,като натисна спирачката гаснат веднага и двете лампи.
Махнах крушката в багажника за да не консумира ток и покарах няколко дни за да видя какво ще се случи,и след 2-3 дни проблема изчезна от самосебе си,до вчера когато реших да видя какво се "крие" под кората на вратата на багажника ,но на пръв поглед всичко си е на място и е като ново....направих си един експеримент: пуснах вода чрез задната чистачка за да видя дали ще има някъде пробив и теч на вода във връзките и снадките през който минава,но на пръв поглед нищо нередно....затворих всичко по обратния ред,и след потегляне пак ми светнаха въпросните лампи,но за много кратко без да се появяват повторно както преди....

Ако някой се е сблъскал с подобна аномалия да сподели решението и....че търсачката не намира същия проблем като моя :beer

Последна промяна от Jonkata_v на Пон 11 ное 2013 10:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: Индикатор за отворен багажник по време на движение-голф 4

Мнениеот FELIPE » Нед 25 мар 2012 12:58

Микроключето в заключвашия механизъм ти прави проблеми,от него зависи каква информация ще се подаде на таблото.
В тази тема има повече информация,подобен проблем имах и аз,смених микроключето в механизма и всичко се оправи.
Успех :да: !

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 25 мар 2012 13:12

Аз се сблъсках, но при мен се оказа именно това, което ти вече си проверил - измъкнато маркуче от чистачката и съответно всичко във вода, вкл. ел. куплунга на бравата...

Ако не е това, мирише на доста по-кофти проблема - микроключе, както ти е написал колегата... :?

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Нед 25 мар 2012 13:18

Проблемът може и да е в тоците, щом като натисне спирачката всичко си идва на мястото :wink:

Потребителски аватар
Jonkata_v

Мнениеот Jonkata_v » Нед 25 мар 2012 13:24

FELIPE написа:Микроключето в заключвашия механизъм ти прави проблеми,от него зависи каква информация ще се подаде на таблото.
В тази тема има повече информация,подобен проблем имах и аз,смених микроключето в механизма и всичко се оправи.
Успех :да: !

Чел съм ти темата но при мен багажника си се затваря добре и лампичката в багажника ми свети постоянно :)
Благодаря ти все пак :)

Потребителски аватар
Jonkata_v

Мнениеот Jonkata_v » Нед 25 мар 2012 13:32

Haralampi написа:Аз се сблъсках, но при мен се оказа именно това, което ти вече си проверил - измъкнато маркуче от чистачката и съответно всичко във вода, вкл. ел. куплунга на бравата...

Ако не е това, мирише на доста по-кофти проблема - микроключе, както ти е написал колегата... :?

Тук са ми съмненията,но не видях някъде да се е измъкнало или скъсало маркучето по което минава вода за чистачката.
При теб къде точно се беше измъкнало ?

Потребителски аватар
Jonkata_v

Мнениеот Jonkata_v » Нед 25 мар 2012 13:37

6669 написа:Проблемът може и да е в тоците, щом като натисне спирачката всичко си идва на мястото :wink:

Възможно е но си мисля,че го прави точно когато пусна вода за чистачката,и сигурно някъде има закъсани кабели и извадени маркучета и дава на късо.... ако се появи отново,ще трябва да правя по обстоен оглед :)

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 25 мар 2012 13:47

Jonkata_v написа:
Haralampi написа:Аз се сблъсках, но при мен се оказа именно това, което ти вече си проверил - измъкнато маркуче от чистачката и съответно всичко във вода, вкл. ел. куплунга на бравата...

Тук са ми съмненията,но не видях някъде да се е измъкнало или скъсало маркучето по което минава вода за чистачката.

Toчно в края му, там където се нахлузва на тещика. Просто се беше измъкнало назад.
Просто провери дали буксата (малката с 3 щифта до бравата) е суха вътре като откачиш кабела. Тя беше мокра при мен и от там и проблема.

Симптомите бяха 1 към 1 с твоите - тръгвам - след 5 секунди пищи багажника. Спирам, отварям отзад, затварям пак - изчезва. Тръгвам, след половин минута пак пищи :D
Лошото бе, че така не можех и да заключа колата, защото след 1 минута се включваше алармата!

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Нед 25 мар 2012 13:53

Провери си и гумените маншони, които са между купето и 5тата врата. През тях минават кабелите и е много вероятно да има скъсан кабел.

Потребителски аватар
Jonkata_v

Мнениеот Jonkata_v » Нед 25 мар 2012 14:08

Haralampi написа:
Jonkata_v написа:

Toчно в края му, там където се нахлузва на тещика. Просто се беше измъкнало назад.
Просто провери дали буксата (малката с 3 щифта до бравата) е суха вътре като откачиш кабела. Тя беше мокра при мен и от там и проблема.

Симптомите бяха 1 към 1 с твоите - тръгвам - след 5 секунди пищи багажника. Спирам, отварям отзад, затварям пак - изчезва. Тръгвам, след половин минута пак пищи :D
Лошото бе, че така не можех и да заключа колата, защото след 1 минута се включваше алармата!

Да огледах я въпросната букса но не съм я вадил,скоро май пак ще се сваля кората :)
Благодаря...

Потребителски аватар
Jonkata_v

Мнениеот Jonkata_v » Нед 25 мар 2012 16:19

Проблема е открит :)
Както сподели колегата Haralampi,проблема идва точно от маркуча който влиза в помпата на чистачката - при по-интензивно натискане на чистачката за да започне да пръска, се появи капчица в ъгъла на маркуча който влиза в помпата и капката се насочи точно към буксата на ключалката :)
Ето малко снимки :
Прикачени файлове
Изображение0072.jpg
Изображение0073.jpg
Снадката е отрязана и заменена с маркуч от нафта
Изображение0071.jpg
Тук капката се насочва към буксата на ключалката
Изображение0069.jpg
Точно от тук изпуска вода

Последна промяна от Jonkata_v на Нед 25 мар 2012 18:21, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 25 мар 2012 17:02

:да: :да: :да:
Точно това бе проблемът и при мен ;)
Радвам се, че е малкия дявол и най-вече че е открит ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”