проблем с голф 3 -светка лампата а маслото
-
valio_9b
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с голф 3 -светка лампата а маслото
Здравейте колеги днес като се прибирах ми светна лампата на маслото но по интересното е че свети само на свободна , като включа на скорост гасне и зумерът не се включва.та въпроса ми е някой знае ли от какво може да е това чудо от датчик ли, помпата за маслото или некачествено масло като се има предвид че маслото е на 2000 км и досега е нямало проблем! Моля кажете си мненията и ви благодаря предварително
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Re: проблем с голф 3 -светка лампата а маслото
Подпушена цедка или помпа в края на силите си. Вкарай колата в бокса да и проверят поне налягането на маслото в системата.
Аз имах проблем но на скорост между 2000 и 2500 оборота оправи се със смяна на датчика.
Аз имах проблем но на скорост между 2000 и 2500 оборота оправи се със смяна на датчика.
-
valio_9b
- Автомобил:
- Двигател:
Добре но вчера ми се наложи пак да изкарам колата и не светеше нищо загрява си нормално ,няма странични шумове. На практика и като гледам на светва когато си иска пък като гледам маслото си е добре .Възможна ли е някаква грешка на компютъра? Аз не уточних но става дума за голф 3 1.6i 75 коня
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
valio_9b написа:Добре но вчера ми се наложи пак да изкарам колата и не светеше нищо загрява си нормално ,няма странични шумове. На практика и като гледам на светва когато си иска пък като гледам маслото си е добре .Възможна ли е някаква грешка на компютъра? Аз не уточних но става дума за голф 3 1.6i 75 коня
viewtopic.php?t=45804&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%ED%E0%EB%FF%E3%E0%ED%E5+%EC%E0%F1%EB%EE
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
valio_9b написа:Добре но вчера ми се наложи пак да изкарам колата и не светеше нищо загрява си нормално ,няма странични шумове. На практика и като гледам на светва когато си иска пък като гледам маслото си е добре .Възможна ли е някаква грешка на компютъра? Аз не уточних но става дума за голф 3 1.6i 75 коня
Маслото и да го гледаш... то си е масло. Премери налягането, за да си спокоен и си действай по-натам

-
valio_9b
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей те! Днес примерихме налягането с един майстор гледа струва ,датчици ,масла всичко е ок .Затова ме накара да сложа някаква добавка за сгъстяване на маслото и ако не светне лампата то значи е маслото ,и наистина лампата не светва и сега ще трябва да сменя маслото и филтъра защото изглежда проблема идва от там .Благодаря на всички които изразиха мнение по проблема ми.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
valio_9b написа:Здравей те! Днес примерихме налягането с един майстор гледа струва ,датчици ,масла всичко е ок .Затова ме накара да сложа някаква добавка за сгъстяване на маслото и ако не светне лампата то значи е маслото ,и наистина лампата не светва и сега ще трябва да сменя маслото и филтъра защото изглежда проблема идва от там .Благодаря на всички които изразиха мнение по проблема ми.
колега с какво масло караш че на един познат също му светка лампата на мк3 ADZ и зумера пищи... Мисля че маслото му беше GM 10W40
-
valio_9b
- Автомобил:
- Двигател:
Да ти кажа колега мисля че беше Безол 10w 40 ! Но моят зумер не пищеше само лампата премигваше
- predat0r
Ако се сложи 15W40 дали ще исчезне проблема не го прави често... Например когато е караш колата загасиш е и запалиш след 1-2 минути светка лампата и пищи.. Ако е оставиш загасена минимум 15минути няма проблеми....
Много чудна работа
Много чудна работа- stefan4o
- Контакти:
valio_9b написа:Здравей те! Днес примерихме налягането с един майстор гледа струва ,датчици ,масла всичко е ок .Затова ме накара да сложа някаква добавка за сгъстяване на маслото и ако не светне лампата то значи е маслото ,и наистина лампата не светва и сега ще трябва да сменя маслото и филтъра защото изглежда проблема идва от там .Благодаря на всички които изразиха мнение по проблема ми.
Такива добавки за "сгъстяване" на масло недей да слагаш. Просто разбери дали е от маслото или от двигателя. Има само един начин да провериш - смяна с друго масло. Ако и там е така и след замерване е зле - маслена помпа (запушена цедка или износена) или мотор за ремонт.
Ако се сложи 15W40 дали ще исчезне проблема не го прави често... Например когато е караш колата загасиш е и запалиш след 1-2 минути светка лампата и пищи.. Ако е оставиш загасена минимум 15минути няма проблеми.... Много чудна работа
Едва ли ще изчезне. Това го прави при загрял мотор вероятно, ако е така не виждам с какво ще му помогне 15в40.
-
valio_9b
- Автомобил:
- Двигател:
Ами проверил ли си е всичко налягането,датчиците, също да не би да му е рядко маслото щото след определени километри то губи част от вискозитета си
- predat0r
колега stefan4o дай малко жокер какво може да се направи по въпроса.. да при загрял двигател го прави
-
valio_9b
- Автомобил:
- Двигател:
Аз добавката съм я сложил вече сега ще покарам малко със нея и ще сменя маслото със филтъра и пак ще го замеря както казваш,но пък нищо не се чува по мотора на практика мърка ! А в отговор на това че проблема на другият колега е след като го прави на загрял двигател е като моя проблем и като гледам и той ще трябва да смени маслото с филтъра
- predat0r
колата върви прилично двигателя е тих
- stefan4o
- Контакти:
Редът е:
1. Замерване на налягане при загряла кола (но загряла добре, а не само антифриза - т.е. маслото и то да е от порядъка на поне 90 градуса). Показанията ако не се лъжа трябва да са ПОНЕ 2бар при 2000 оборота, оттам надолу мисля че сработваше системата за ранно предупреждение.
2. Ако колата ти е наред по т.1 прегледай си датчиците (също така виж дали са такива за модела ти, щото на моето АБУ му бяха сложили датчик от 1.3HK и си пищеше доволно като загрее колата. На датчика на АБУ пише 1.4-1.8 бар, а на другият пишеше 1.6-2.0 бар ако не ме лъже паметта.
За помпата - предполагам ако е подпушена цедката налягането пак следва да е по-ниско. Но за проверката е нужно да се свали картера, да се вземе нова гарнитура, да се източи старото масло (евентуално може да се смени с друго), а това коства пари. Моята цедка си беше позапушена лекинко, понеже двигателят е бил каран с кофти или старо масло от италианеца, на картера имаше доста тиня, която почистихме като го свалих.
Най-лошият вариант е да имаш ремонт по долната част на мотора, което като цифра ще ти излезе доста пари, ако не си правиш сам ремонта. В такъв случай някои решават да сложат добавка и... колкото изкара и това е (както те е посъветвал твоя майстор).
Опасявам се, че ако проблемът ти е в двигателя на следващата смяна на маслото пак ще има пищене на зумера. Иначе ако си късметлия може да се окаже, че маслото ти е било боклук.
1. Замерване на налягане при загряла кола (но загряла добре, а не само антифриза - т.е. маслото и то да е от порядъка на поне 90 градуса). Показанията ако не се лъжа трябва да са ПОНЕ 2бар при 2000 оборота, оттам надолу мисля че сработваше системата за ранно предупреждение.
2. Ако колата ти е наред по т.1 прегледай си датчиците (също така виж дали са такива за модела ти, щото на моето АБУ му бяха сложили датчик от 1.3HK и си пищеше доволно като загрее колата. На датчика на АБУ пише 1.4-1.8 бар, а на другият пишеше 1.6-2.0 бар ако не ме лъже паметта.
За помпата - предполагам ако е подпушена цедката налягането пак следва да е по-ниско. Но за проверката е нужно да се свали картера, да се вземе нова гарнитура, да се източи старото масло (евентуално може да се смени с друго), а това коства пари. Моята цедка си беше позапушена лекинко, понеже двигателят е бил каран с кофти или старо масло от италианеца, на картера имаше доста тиня, която почистихме като го свалих.
Най-лошият вариант е да имаш ремонт по долната част на мотора, което като цифра ще ти излезе доста пари, ако не си правиш сам ремонта. В такъв случай някои решават да сложат добавка и... колкото изкара и това е (както те е посъветвал твоя майстор).
Аз добавката съм я сложил вече сега ще покарам малко със нея и ще сменя маслото със филтъра и пак ще го замеря както казваш,но пък нищо не се чува по мотора на практика мърка ! А в отговор на това че проблема на другият колега е след като го прави на загрял двигател е като моя проблем и като гледам и той ще трябва да смени маслото с филтъра
Опасявам се, че ако проблемът ти е в двигателя на следващата смяна на маслото пак ще има пищене на зумера. Иначе ако си късметлия може да се окаже, че маслото ти е било боклук.
Последна промяна от stefan4o на Нед 25 мар 2012 14:50, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”