голф 3 пуши синьо помагайте

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Buxleto
Автомобил:
Двигател:

голф 3 пуши синьо помагайте

Мнениеот Buxleto » Сря 25 май 2011 22:21

колеги голфа има следният проблем..мотора е 2.0 ABF 150 коня...преди година бях налял кофти масло..за 10 000 км долях близо 4 литра..3 ма човека сложихме от това масло едни доляха 2 литра други 2.300..аз долях 4...имах и теч от картера който отстраних онзи ден може и големият разход да е бил заради това но основният проблем е следния.като е запалена колата и седи 2-3 минути на място и я изфорсирам и изпушва син дим...по време на движение не виждам да пуши..на место не пуши но поседи ли запалена няколко минути изфорсира ли се изпушва..сменил съм маслото преди 300 км..мислех,че са ми запекли сегментите и налях газ в цилиндрите с мисълта да се оправи но уви пак пуши...маслото не го е пипнала гледам го всеки ден..какъв може да е проблема? сегменти..гумички ???

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3 пуши синьо помагайте

Мнениеот the_tupan » Чет 26 май 2011 7:05

Buxleto написа:като е запалена колата и седи 2-3 минути на място и я изфорсирам и изпушва син дим...по време на движение не виждам да пуши..на место не пуши но поседи ли запалена няколко минути изфорсира ли се изпушва

Веднъж говорих с един майстор по този въпрос (за гумички де) и той ми каза, че точно по този начин се тествали дали са читави. Оставяш да работи на ПХ и след няколко минути форсираш. Ако изпуши занчи са се предали. Не знам сали е прав, но ако е така е по-малкото зло, защото 4 литра масло за 10к километра не сa нoрмални колкото и да е кофти маслото.

Последна промяна от the_tupan на Чет 26 май 2011 10:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
shesticata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shesticata » Чет 26 май 2011 8:36

а така като изпуши и задържиш газта изчиства ли ?
ако изчиства по-скоро да е от гумички
другата проверка която може да се направи е когато спускаш по наклон по продължително на скорост и след това в момента на подаване на газ би трябвало първоначално да да изпуши и после да изчисти
а ако при натоварване ,когато изкачваш баир отзад дими ,ама някой трябва да кара след теб за да се види ,отива към по-сложното

Buxleto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Buxleto » Чет 26 май 2011 10:13

като изкачвам не пуши....като изфорсирам и задържа на ПХ се изчиства да ..Може ли да са гумичките а не сегменти

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Чет 26 май 2011 10:45

Колега смени си гумичките,обикновенно е от тях,пък и е по безболезнения вариант :)
И при мен беше така ама небеше каран този мотор доста време и аз се притеснявах че са сигменти ама с едните гумички всичко си дойде на мястото,нито иска доливане нито пропушва :beer

Несъм запознат при теб дали ще стане без сваляне на главата ,но при мен стана и наистина ми костваше само една гарнитура на капака на клапаните и гумичките !
Успех

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Чет 26 май 2011 12:06

Здравейте отдавна не съм имал такъв проблем,като на колегата,но по спомен мисля ,че се познаваше,ако в ниските обороти пуши,а към високите изчиства би трябвало да са гумички(освен,ако не изпаднала гумичка случвало ми се е но не и в твоя случай тогава пуши постоянно и брутално) а когато са тръгнали сегментите в ниските е ок,но когато я сръчкаш тогава изпушва в по високите обороти

П.П.
Имал съм подобен проблем с друга марка пушеше точно така както обяснява колегата диагностицираха гумички сменихме със сваляне на главата защото няма друг вариант с проверка глава и всичко както е по книгите след това колата пушеше като все едно се кара само на масло пак същата процедура сегменти и всичко си дойде на място
а и колкото ида е гледана колата все пак си е АБФ и надали е карана 20 години само до3000 хил.оборота така че никак не е малък варианта да си за сегменти

Buxleto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Buxleto » Чет 26 май 2011 12:46

колеги при ПХ като подам газ изчиства не продължава да пуши..при изкачване няма пушек

mg design
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mg design » Чет 26 май 2011 12:47

Смени гумичките и проблема ще се реши.

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Мнениеот teddy » Чет 26 май 2011 13:39

mg design написа:Смени гумичките и проблема ще се реши.

:да:

Потребителски аватар
shesticata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shesticata » Чет 26 май 2011 15:13

100% гумички колега

Потребителски аватар
cvetalin
Автомобил: Passat b6
Двигател: BLS-2007

Мнениеот cvetalin » Нед 25 мар 2012 20:53

и при мене пуши по същият начин.Когато постои на място и изведнъж и подам газ изпушва доста яко.а гумичките ги сменях преди година?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”