AKL смяна на ангренажен ремък
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
AKL смяна на ангренажен ремък
Здр. колеги, доста изчетох за смяната на ангр. ремък, но всички пишат кога и къде са го сменяли. Мен ме имтересува начина стъпка по стъпка. Четох и ръководство на руски, но останаха доста неясноти. Ще съм благодарен ако някой, който го е правил сподели подробно. По принцип съм мераклия сам да го сменя, понеже ме сърбят ръцете и ми е много интересно. Вече разбрах за белезите върху демпферната шайба и зъбното колело на разпределителния вал, но незнам как се натяга обтяжната ролка и колко. Повдига ли се двигателя? Изобщо ме интерсуват всички тънки моменти при, които може да се сгреши. Благодаря.
- popeye
- Автомобил: bmw
- Двигател: AMX 193hp 2771cc
- Контакти:
Re: AKL смяна на ангренажен ремък
щом не си правил това никога ходи на майстор. Тука повечето хора дето дават акъл нямат ни най-малка представа кое как и защо,
тънкостите се учат с практика.
тънкостите се учат с практика.
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пипкава работа е, и не е като да смениш крушка.Ролките се затягат със специални ключове на които се показват килограмите на затягане. Хубаво имаш ентусиазъм, но не си викай дявола. 

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Можеби тази тема ще ти е от полза: http://vwts.ru/forum/index.php?showtopic=79139
За АEH е, но не вярвам да има разлики в процедурата с АКЛ.
Иначе и аз ще се радвам някой да сподели собствен опит. За моя ангренажен ремък аз сам не се престраших от страх да не сбъркам нещо и да направя голямата беля..
За АEH е, но не вярвам да има разлики в процедурата с АКЛ.
Иначе и аз ще се радвам някой да сподели собствен опит. За моя ангренажен ремък аз сам не се престраших от страх да не сбъркам нещо и да направя голямата беля..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”