здравейте,колеги!
имам проблем с клаксона , натискам го и когато пусна той продалжава да си сврири и чак след като угася и отново запаля колата спира!
ако някой може да ми помогне моля пишете.
неработещ клаксон на b3
- Passat_91
- Автомобил: VW Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8 MI RP 12.1990
Re: неработещ клаксон на b3
Колега този звук каде чуваш едно тъкане само незнам да не е някакъв проблем на тези коли при мен като задържа повече клаксона
по балове и сватби разбира се самия клаксон майче загрява и спира да свири и така тъка и след известно време се оправя, а по някога и може да изтряска бушона, защото и той си грее. При мен е така провери си бушоните един път. 

Пробвай да го вържеш директно.Пример:Взимаш една жица слагаш я на + овата клема на акумолатора и я вързваш към клаксона.Масата можеш да вземеш от двигателя.Ако свирне така някаде инсталацията е заминала някъде но не се тревожи ако е заминала винаги може да си направиш нова.Взимаш една дълга жица от клаксона прекарваш я през таблото и във волана я изкарваш.На копчето на волана има 2 жици тази която е на клаксона я слагаш на едната букса а на друга една малка жица и я слагаш на буксата а от другия край на болта който държи волана.После отиваш пак при клаксона и прекарваш пак едно жица от акумолатора на плюсовата клема и я вързваш към клаксона после вътре си слагаш бушонче на миносовата жица и си готов.
- StariaPassat
- Автомобил: Passat b3
- Двигател: 9A 1992
Към автора на темата: Когато разрешиш проблема, непременно кажи какъв е бил. Аз също имам такъв проблем винаги нещо цъка при релетата но след няколко злобни натискания издава краткотраен звук и то когато вече съм отминал мястото или момента (след дъжд качулка)
. Аз не мисля, че скоро ще си играя да разбера какво е, но ще се радвам да получа отговор наготово 

- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
onion написа:При натискане на клаксона се чува цъкане, вероятно от релето но звук няма.
При мен бяха точно същите симптоми - оказа се самия (двутонов!) клаксон - просто беше се повредил. След подмяна с "нов" втора употреба нещата заспаха!