Шум от скоростната кутия на Голф 3 1.4 ABD

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Me4ev_77
Автомобил: Audi A4
Двигател: AWT 2001

Шум от скоростната кутия на Голф 3 1.4 ABD

Мнениеот Me4ev_77 » Пон 26 мар 2012 8:50

Здр. колеги,карам от 5г. въпросния голф 3 1.4 ABD 92г. с 5 скорости мисля 085 модела е кутията е и още предната зима забелязах,че нещо вие което наподобява на хлабав ремък с леко стържене на колата сутрин като я запаля студена.Първо си мислех,че е от ремъка на хидравликата,но вчера като се заслушах добре се чува от скоростната кутия и се зачудих.Шума наподобява на свирене от ремък и леко стържене.Появава се като потегля на около 2хил. оборота и нагоре на малките скорости - 1,2,3, понеже в града няма каде да я засиля повече,а също вчера и на свободна като беше започна пак и като натиснах съединителя и изчезва, отпускам го пак се появява.След като позагрее малко колата и изчезва.Сега времето се стопли,но пак започна да се чува всяка сутрин.Колата се кара ежедневно за работа.Забелязавам,че го прави само сутрин,значи после пак студена например вечер като е стояла доста колата и я запаля не го прави,интересно.Вчера исках да погледнем нивото на маслото в кутията,но не можахме да отвием пропката,че с тоя къс шестограм 16 или 17 е,понеже ми сълзи и прословутата семерина на вилката на скоростите възможно ли е нивото на маслото да е спаднало доста и трябва да се долее 75 W 90 пълна синтетика както го изискват,дали ще изчензе шума,колата от както я купих все е така омазанено отдолу.Моя приятел каза ,че аксиален лагер ,а четох из форума,че може и да е е синхронизиращия лагер?По килотреаж е на 208 хил. и откакто си я карам съединител не съм сменял още.Някакви съвети ще съм Ви благодарен колеги ,че не ми се сменя кутия поне засега де...

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Шум от скоростната кутия на Голф 3 1.4 ABD

Мнениеот stefarata » Пон 26 мар 2012 21:15

провери маслото!!! и не отлагай. да не пускаш такава тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=320265

Потребителски аватар
Me4ev_77
Автомобил: Audi A4
Двигател: AWT 2001

Re: Шум от скоростната кутия на Голф 3 1.4 ABD

Мнениеот Me4ev_77 » Пон 26 мар 2012 22:16

Значи тази вечер го проверих и доляхме около 1литър,ще видя утре сутрин като я запаля и я подкарам какво е положението...

Вече 3 ден няма шум вече сутрин,но да попитам за семеринга -за да се смени трябва ли да се източи маслото от кутията и с какъв точно размер е?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”