При Lucas система,са стандартни водачи,като на задните апарати.При ATE система,са с другия тип водач,който е от две части - гуменият тампон,така да го нарека и металния водач.Попадал съм и на двата типа водачи - и 6 и 7мм,само че не помня каква беше разликата в Пасат-ите.Възможно е да са сменяни водачите и да са за друг ключ,защото се предлагат като резервна част (има и металното,има и гуменото като резервен елемент).
За задните - освен,че има гумички,се продава и по-пълен ремонтен к-т ,който е гумички + ново бутало(цилиндър),защото като се скъса маншона,вътре се пълни с гнус,цилиндъра се драска и ръждясва и е по-добре да се подмени.Цената е почти двойна - около 30-40лв е ремонтния к-т на страна,ама в крайна сметка не се сменя всеки ден и не е зле да си е всичко ново.Марката е Auto Fren,продават ги в Скорпион 13 и имат много богата наличност от такива неща за почти всякакви апарати

За свиването - ключа за флекса е добър вариант,ама трябва да се внимава,защото изплесва лесно и къса гуменото маншонче,освен,че си смазваш пръстите някъде.Аз си взех инструмент (ама при мен е различно,защото това работя,за една смяна на накладки,няма смисъл) и е много блага работа,защото е така измислен,че хем си го навива,хем го и натиска (трябва и да се натиска,не само да се навива,за да се прибира).И при двата метода не е нужно да се демонтира напълно апарата и да се нарушава хидравличната система.Откача се жилото за ръчната и се развиват 2-те болтчета 13-ки,за да е подвижен апарата.После е на ход хамалогията с прибирането.