Winner25 написа:Haralampi написа:...
Разсъждаваш само от твоята гледна точка и кое за теб е най добре

Представи си че си от другата страна - аз съм си купил от теб фотоапарат за 3000лв снимам 15 дена с него и решавам че това не е моя апарат, нося го и си искам парите. Какво ще го правиш този апарат? Ще го продадеш на загуба или ще го пробуташ на друг клиент за "нов"? Защото вносителя въобще не го интересува че клиента не го кефи, то ти го е продал ти го прави каквото искаш.
Не мога да проумея подобен вид късогледство. Минава ли ти през ума, че:
1. Този клиент може да ти върне апарат за 1000лв, но може веднага да извади още 500 за да си купи по-желания от него по-скъп модел? (Аз именно така направих, макар и в други мащаби - върнах апарат за 100 лв. и веднага грабнах друг за 200 и доплатих!)
2. Този клиент може да си тръгне, но утре да се върне да си купи телевизор от теб, тъй като е останал с добри впечатления и се чувства сигурно при теб?
3. Този клиент може да те рекламира на близки и познати и така да ти доведе още 10 клиента?
И обратното
1. Той пак ще се оттърве от апарата, ама по-скъпия ще купи от съседния магазин, а после ще се чудиш що конкурента кара скъпа кола.
2. Повече няма да припари на под 2м от входа ти
3. Бъди сигурен, че и обкръжението му никога няма да влязат при теб, а отново при конкуренцията ти - оня със скъпата кола, дето прие апарата обратно, защото не е късоглед и видя в далечината следващите 5 или 10 купени благодарение на това апарата!
Клиента не е носна кърпичка разберете го! Там от където съм доволен - винаги се връщам, та дори и да ми струва с някой лев отгоре!! Който го е осъзнал, само е спечелил!
Това не е от моята гледна точка - това е реаността!! Така става - така правя аз, така правят всички - връщат се само ако са доволни и обратното - не са ли - кръста ти е теглен и е само въпрос на време да спре да ти достига оборота от еднократни клиенти!
Ама йок, да не изпуснеш тия 200лв днеска, пък утре квото ще да става!