Алармата си беше в колата като я купихме,но нямаше нито ключ за нея нито дистанционно.Марката е SERPI STAR GR40.
Веднъж като ровичках из таблото да прекарам кабела на антената намерих кутийката и я откачих(викам като не работи за какво ми е)ама не можах да запаля(върти само стартера)и пак я свързах.Но тогава не е пищяла.Миналата Събота пак рових из таблото но въобще не съм закачал кутията на алармата.И днес сутринта бащата звъни вика че алармата пищи.Преди малко ходих аз с колата до магазина паля колата цъкам фаровете,качва се брат ми и се разпищя.Изключих двигателя,паля наново няма нищо.Не знам какво стана.
Някой ако може да намери схема или да даде акъл,че да я разкачим и да я махнем.Аз намерих една схема ама е за модел GR 40 M2 и е на френски и нищо не и разбирам.
Алармата възкръсна Б3
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Алармата възкръсна Б3
Намираш пак алармата и вадиш пак куплонга, намираш двата зелени кабела и ги връзваш на късо, това трябва да ти е имобилаизера на алармата. В кутията на алармата може да има аварйно захранване от батерия, но мисля че ввече трябва да е умряло от старост.
На моята са два кафяви кабела на имобилайзера . Най сигурно е да проследиш кой кабел от контактния ключ прекъсват и да си го свържеш директно . А за да не пищи намери къде е сирената и откачи кабелите .
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Колега sek.1 не четеш какво пише колегата, ако му прекъсват контактния ключ как ще върти и няма да пали. А на италянските боклуци са зелени или черни.
Последна промяна от Glove на Чет 29 мар 2012 0:12, променено общо 1 път.
Прекъсването само на веригата на стартера е най не ефективното нещо което може да се направи . Просто буташ колата 5 метра и си запалил . Прекъсват се веригите на бобината ; горивната помпа или дюзите така стартера си върти но колата не пали . Не че това е голям проблем за за автокрадците но отнема повече време и изисква повече технически познания . Аз съм си направил една нестандартна система която с едно скрито ключе обърква едновременно няколко неща спира тока на бобината подава едновременно газ и бензин и така качествено се удавя двигателя че после и на мен ми е трудно да го запаля .