Здравейте днес,
закачих я преди 1 седмица и всичко беше нормално или човека поне така каза .
Оборотите играят като загрее (1.8Т AGU) Голф 4
-
- Автомобил:
- Двигател:
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Re: Оборотите играят като загрее (1.8Т AGU) Голф 4
Bobi_nenkov написа:Здравейте колеги,
за да не пиша и аз едно и също , имам същия проблем като вас. При мен колата не гасне и пали на студено без проблем, но при движение по инерция оборотите играят от 800 до 900 и когато спре се нормализират. Хич не ми се иска да е ламда сондата , затова се опитвам да се хвана за нещо друго. Дроселовата клапа е чистена и опозната, смених и Blow off клапате защото се бе спукала. Мислех си дали и аз да не пробвам да сменя въпросния датчик за температурата на входящия въздух и тогава да си мисля за сондата. Простете незнанието ми , но къде се намира този датчик и дали има въобще смисъл да го сменям, ще окажели влияние на оборотите?
При мен положението е идентично и аз се чудя за този датчик дали да го сменя! Колеги колата има чип, предполагам има значение и възможно ли е играенето в оборотите (играят само на топлка кола, имам предвид от 70 градуса нагоре и само в движение, спре ли на мястото за няколко секунди ги нормализира) да е от изкарания маркуч на картерните газови, т.е. виси си като на жигула (така я купих колата)

- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Ще ползвам отново темата на колегата. При мен играенето на оборотите като загрее се оправи след вкарване на въздуха от blow off-a отново в маркуча както си е оригиналния клапан. Вече няма съскане, но имам стабилни обороти и мотора работи перфектно 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Малко UP и от мен.При мен колата също започна като загрее да вдига обороти (към 1000).Голямао умуване и чудене падна защото грешка не се записваше.В началото стабилни на 800 и там колкото е и после на 1000.Лека полека се усетих ,че стават такива като загрее ламбдата и почне да бачка.Гледах на 26ти канал че адаптацията почва да ходи на -20%.Отворих корите и зех подвижна лампа и виновника се намери: мъркуча от колектора към картера се беше пропукал.Проблемът беше ,че пропукването е било на самата скоба и първия път (още като взе да прави проблема)не го видях.Този път обаче беше насъбрало малко масло и от там го хванах.Засега оборотите пак заковаха на 840-880.Ще видим следващите дни как ще е.
Междувремнно смених и температурния датчик с BERU (преди това неизвестен) и оборотите станаха по-стабилни още от студена кола.
Междувремнно смених и температурния датчик с BERU (преди това неизвестен) и оборотите станаха по-стабилни още от студена кола.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Честно казано аз тия картерни газове ги разкарах от интейка още преди 1 година. От тогава забравих какво означава да чистя дросели и т.н. И без това единствената им цел е екология ... пък у нас едва ли остана някой с работещ катализатор, че да му мислим за картерните пари 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
За съжаление те са част от PCV (Positive Crankcase Ventialtion) системата.Аз лично не рискувам да ги махна.Четох за някакви СААБ-ове (турбо мотори) че като не бачка добре с километрите маслото се спича и става мазало в мотора.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Позитивно съм ги извадил от мъркуча на въздуха и съм ги забил чак на дъното на кората 

- КристианБотеж
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги здравейте, имам следния проблем наскоро колата ми спря да държи 1100 оборота като я запаля студена в момента я паля и директно седи на 900 преди това винаги независимо каква температура е на вън първото палене на колата държеше 1100 смеих вакум помпата, датчик N75 дебитомер но промяна никаква случайно някой ако знае какъв може да е проблема ще съм страшно благодарен. Колата е голф 4 1.8т ARZ код на мотора.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”