Дано не е като реклама,но кой от форума се занимава с ремонти на турбини по възможност в централна БГ,ако има вариант моята да е оцеляла ?
Колата е карана 10 минути след като вече е била изгубила мощност със прословутите пушеци отзад,след това отидох да я взема на въже.
Като я палих ,турбината само прихлопва явно лопатките са леш.Мисля,че беше GT1749V на AVF.

Ремонт или нова турбина,кой ?
Re: Ремонт или нова турбина,кой ?
да не те отчайвам, ма едва ли ще става нещо от тази.... след 10 мин каране, и повторно палене.
По добре си намери втора ръка с малък луфт, и и смени втулките на нея. Твоята е със задерала перка, студен охлюв, най-вероятно и компресорното тяло е до такава степен разбито, че не си струва ремонта, ако искаш да стане като хората и да си я караш.
Аз съм трушал турбина, и знам кви са последствията, дано поне не се е сдробила перката, че да имаш и други последствия.
По добре си намери втора ръка с малък луфт, и и смени втулките на нея. Твоята е със задерала перка, студен охлюв, най-вероятно и компресорното тяло е до такава степен разбито, че не си струва ремонта, ако искаш да стане като хората и да си я караш.
Аз съм трушал турбина, и знам кви са последствията, дано поне не се е сдробила перката, че да имаш и други последствия.
Значи наскоро се рових из немския Ибeй и открих,че там продават нови или напълно рециклирани турбини за Пасат и цените бяха от 250-500 Евро.Тук не знам по колко пари е рециклирането,но съм чувал че е около 800лв.Та ако се наложи да купуваш нова турбина или на старо и после да я рециклираш,погледни и там може да ти излезе по евтино.Повечето продавачи пращаха и за България.Надявам се да съм бил полезен.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
И аз бях загледал няколко-сториха ми се евтини.Да не би да са някакви репликиpawko написа:Значи наскоро се рових из немския Ибeй и открих,че там продават нови или напълно рециклирани турбини за Пасат и цените бяха от 250-500 Евро.Тук не знам по колко пари е рециклирането,но съм чувал че е около 800лв.Та ако се наложи да купуваш нова турбина или на старо и после да я рециклираш,погледни и там може да ти излезе по евтино.Повечето продавачи пращаха и за България.Надявам се да съм бил полезен.

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Искрено се надявам,да мине само с турбина ,а не нещо по мотора,защото майка ми звънна 10 минути след като колата е изгубила мощност да ми каже и вече като е видяла облака е спряла... иначе аз за моя джип постоянно си поръчвам едро габаритни части от къде ли не,та евентуално ще се купува нова или както каза @морфей втора употреба с рециклиране...
- Euler
- Автомобил: Passat Variant B7
- Двигател: 2l TDI 4motion DSG 130kW
извинявам се за спама, ама борд. компютъра не изпищява ли при подобни сериозни проблеми
?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Euler написа:извинявам се за спама, ама борд. компютъра не изпищява ли при подобни сериозни проблеми?
да като ти изтече половината масло през турбината и падне налягането ще писне тогава

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
И да добавя за да не цъфнеш с ненужно турбо в гаража..на AVF е 1749VA 

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
На един приятел му гръмна в центъра на Варна 131кс ПД мотора,и се прибра с облаците бавно бавно до Виница,което е около 5км..ПОсле си купи една 2 ръка и така,но по колата мисля,че нямало щети,е освен турбото де...Много гадна ситуация с тез турбини,да те питам от интерес колата с чип ли е,и турбината някога сваляна ли е за чистене... 

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Има настройки да(чипосана)
досега от всичко,само турбината беше останала да издуха...

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:да не те отчайвам, ма едва ли ще става нещо от тази.... след 10 мин каране, и повторно палене.
А какви пари е смяната на тези втулки,че имам разни оферти за втора ръка турбини...колко пъти си повтарях че трябва да я сваля моята да я ревизираме и пак след дъжд качулка

п.с. ...и има ли варианти да е нещо друго освен турбината със подобни симптоми,не нали ?
- sandisu
- Автомобил:
- Двигател:
reciklirana ot 250 do 500lv. 

- boraajm
- Автомобил: VW BORA VAR.TDI.Comfo.Black met.
- Двигател: AJM 2000
И аз долях масло и карах 2-3 километра...и пак се разхлопа.Случи ми се на Тракия ,на входа за Чирпан .Дойде пич от Пловдив и ме отнесе до сервиз BOSCH на Куклинско шосе.Не ми трябваше много време да мисля -дали да е нова!Излезе ми 1600лв с гарнитурите ,,Гарет,,Тогава попитах Милчо-шефа на сервиза,защо не ми светна лампа или сигнал някакъв...той ми каза че като светнат лампите на VWто -двигателят е заминал вече,така че, не разчитайте на лампи или компютър-гасиш и чакаш шлеп! 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
boraajm написа:И аз долях масло и карах 2-3 километра...и пак се разхлопа.Случи ми се на Тракия ,на входа за Чирпан .Дойде пич от Пловдив и ме отнесе до сервиз BOSCH на Куклинско шосе.Не ми трябваше много време да мисля -дали да е нова!Излезе ми 1600лв с гарнитурите ,,Гарет,,Тогава попитах Милчо-шефа на сервиза,защо не ми светна лампа или сигнал някакъв...той ми каза че като светнат лампите на VWто -двигателят е заминал вече,така че, не разчитайте на лампи или компютър-гасиш и чакаш шлеп!
Е ако светне докато се форсира на 4000об може и да е заминал,но когато пробиеш картера и писна зумера след 100м бъди сигурен че нищо му няма

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Свалихме я турбината,но забравих да пиша,разбира се беше леш невероятен луфт и набръчкани перки
,проблема е че се усука желязната тръба ,която омаслява турбината и сега ще търся и нея,но като четох 1-2 теми,май е хубаво като цяло да се сменя тази тръбичка и сега се чудя и за нея нова или втора ръка?

Върни се в “Дизелови агрегати”