Гърнета: дизел и бензин ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Катерина
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Гърнета: дизел и бензин ?

Мнениеот Катерина » Пон 09 окт 2006 11:59

Моля да ми отговорите каква е разликата между дизеловите и бензиновите гърнета при голф двойка , и ако сложа на дизелова двойка бензинови гърнета , дали това ще се отрази по някакъв начин на автомобила ? Например шума ? Вярно ли е ,че бензиновите са с по-широки тръби ?

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 09 окт 2006 13:06

Напротив, би трябвало дизеловите, по-специално турбодизеловите да са с по-широки тръби. Иначе за съществени разлики не знам. Дизелите като цяло са по-тихи. Например аз съм с права тръба и само едно гърне отзад, и то ремус, и колата е много по-тиха от бензинова такава с права тръба.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 09 окт 2006 20:57

За тишината според мен не е важен толкова диаметъра на тръбите,колкото материалите вложени в гърнетата.....Мойта печка е с Ernst гърнета и тръби...... http://www.ernst-hagen.de/html-en/aktuelles-news.php и определено има влияние за тихата работа и динамиката :D

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 09 окт 2006 21:05

Както каза Веселин, тъй като дизеловите са с по-широки тръби от бензиновите, ако сложиш такова на дизела ще го стиснеш здраво за гушата. Има разлика дори между дизел и турбо дизел, пък да не говорим между дизел и бензин. Слагай си каквото трябва, да нямаш проблеми после.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”