kris11 написа:1. Първо си провери данъка колко е за 115 к.с. и за 150 к.с. под и над 14 г в твоя град и сам ще намериш решение.За Варна и ADY 98г - 133,24 лв.
Не си уточнил и година на автомобила.
2.ABF е не ламя а 3 глав змей на разход в града.Съседа ми е с такъв и по негови думи лапа над 13л стига и 15л/100км. Преди 3-4г направи салата от клапани на път за софия, а беше скоро сменял ремъка.
3.Обслужването на ABF е доста над ADY/AGG/За ADY 226 лв с ДДС вкл.труда /3 ремъка,2 ролки,3 филтъра, водна помпа, смяна на масло и 1 семеринга/.
т.2 и т.3 не са много близо до истината, да не казвам никак.
Аз имам лични впечатления от АБФ в Г3 и разходът беше от 11л до 18л на 100км градско. Извънградското от 6.5/100 при "бабешко" каране - до 100км/ч без изпреварване ... та до 11/100 при заигравки с по-новите коли среден клас по магистралата.
Не помня колко точно е обслужването на АБФ, но не ми е направило впечатление да е много по-скъпо от на 2Е или PG, каквито карах преди това.
Крис, цитирай точни числа и споделяй лични впечатления или не бъди толкова краен в твърденията си! Хайде да спрем с фолклора "един приятел каза ...", съгласен ли си?
И накрая - бих избрал АБФ, ако попадна на запазен екземпляр. Но бих карал с удоволствие AGG или ADY, а даже 2E, ако колата си заслужава. Правилният избор е най-запазената кола. И не се занимавай с обикновена газова - недостатъците не компенсират по-ниската инвестиция!