Здрасти колеги
ОД начало да се преставам. Ас сам нов тук в форума, од Македонија сум и имам еден "мал" проблем со мојата печка.
Колата си врвеше без проблеми, никакви димове од зад, мочноста си беше многу добра.
Имаше малако проблеми при стартването на хладно но ас мислех дека моје некој грејач си испуснал дха.
Но проблема изникна когато ја оставив колата на едно 20 мин и след това не иска да стартува. си вергла нормално, дава знаци како да иска да запали но ношто од това.Еден мајстор тук на близу измери компресија се укажа добри (20,11,11,06).Направих и дијагностика немаше никакви грешки, барем така видел мајсторот.
Инаку става дума за 1.9 TDI 81 kW 110 ks.
Моја ве ако некој има опит или знае какво треба да проверим и така нататак.

Голф 4 не иска да запали
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 4 не иска да запали
Здравей, колега, и добре дошъл в нашия форум.
Тази компресия, която са мерили, ако наистина е такава, е изобщо чудно как е вървял автомобила. Или има грешка, или двигателят ти е за ремонт. Точно за този дизелов двигател компресия под 24 не е добро показание, а ти пишеш 20,11,11,06. Ако има нафта и ток, ако центровката е наред, трябва да запали, освен ако няма някой проблем по самия двигател. Да не е бутана да запали и да е прескочила някой зъб на ангренажния ремък?
Тази компресия, която са мерили, ако наистина е такава, е изобщо чудно как е вървял автомобила. Или има грешка, или двигателят ти е за ремонт. Точно за този дизелов двигател компресия под 24 не е добро показание, а ти пишеш 20,11,11,06. Ако има нафта и ток, ако центровката е наред, трябва да запали, освен ако няма някой проблем по самия двигател. Да не е бутана да запали и да е прескочила някой зъб на ангренажния ремък?
-
- Автомобил:
- Двигател:
и ас мислех дека моје е отиден мотора, но кота ја карам немаше да дими од зад, обикновено това е индикација за двигател за ремонт. Моје ли да е дихтунг (заптивка) на главата на мотора, или ако се искривила главата па да пада налагането. Ас имах преди 5 месеци проблем со водната пумпа но не ми прегревала колата, но незнам преди ас да ја возам как е карана и какво се дешавало с неа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има една клапа за меко гасене до ЕГР, може да е блокирала затворена и не стига въздуха за компресия, провери това!
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
на контакт светва ли лампата за подгревните свещи ?
- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
Zinoto написа:Има една клапа за меко гасене до ЕГР, може да е блокирала затворена и не стига въздуха за компресия, провери това!
Да,на един приятел със същият двигател точно от тази клапа за меко гасене на мотора не му палеше.....когато му направеше този номер(да не иска да запали),отваряше капака на двигателя и натискаше няколко пъти клапата да се раздвижи и след това веднага палеше.
Тя се намира точно зад ЕГР-клапана....на снимката клапата съм я оградил в червено,а стрелката сочи къде да се натисне клапата за да се раздвижи....двигателя на снимката не е 110кс но се намира на същото място и на 110кс мотор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колеги за брзите одговори
Двигатела е вече отворен, се укажа дихтунга на главата да е малку пробит, и некои калпан не налегал добре.
Ште сменам нови бутилови прстени, нов дихтунг на главата, елементи на клапаните+ шољици,семеринзи на брегаста осовина и радилица и подгревателите па ке видим какво ке стане со този двигател.
Двигатела е вече отворен, се укажа дихтунга на главата да е малку пробит, и некои калпан не налегал добре.
Ште сменам нови бутилови прстени, нов дихтунг на главата, елементи на клапаните+ шољици,семеринзи на брегаста осовина и радилица и подгревателите па ке видим какво ке стане со този двигател.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Ако правилно съм разбрал ще сменяш гарнитурата на главата,но това няма как да е свързано с това че колата ти не пали.
Имаш 2 различни проблема според мен.
Имаш 2 различни проблема според мен.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата казва,че колата е губила компресия от не добре затварящ клапан.Поне аз така разбрах.
Върни се в “Дизелови агрегати”