Позасилване на Passat

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
20v
Автомобил:
Двигател:

Позасилване на Passat

Мнениеот 20v » Нед 25 мар 2012 23:00

Колата е Passat B3 1.8 (90hp) 1991-ра година. Имам няколко въпроса за подобряването на вървежа му.

1. Вал - От каква кола може да му се смени вала без много преправяне ?

2. Глава - От каква кола може да му се сложи 16 клапанова такава ?

3. Маховик - Може ли да се купи готов по лек или трябва да нося да ми го олекотяват и балансират ?
4. Инжекцията - От каква кола може да се вземе пълна инжекция, и трябва ли да се бара компютъра ?
Искрено се надявам да ми отговорите на въпросите макар да знам че може да получа доста критики че искам да засилвам нещо толкова мудно, но все пак... :) Също приемам всякакви идеи за позасилване на мъртвеца ;)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Позасилване на Passat

Мнениеот radi_nrj » Пон 26 мар 2012 8:33

Тези неща, които си замислил ще ти излязат толкова скъпо, че за тия пари ще намериш мотор 2,0 16V 150hp (ABF) , със скоростите, жилата за тях, и хидравликата на съединителя. Даже може да ти останат пари да минеш на 280mm спирачки отпред и дискове отзад, което ще е задължително след смяната на мотора!

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Мнениеот kr1sh0 » Сря 28 мар 2012 16:08

С този линк ще ти отговоря доволно. viewtopic.php?f=54&t=194975
Колегата е позасилил много моното, описал е всичко подробно, правил е всичко качествено, така че не е нужно да откриваш топлата вода, а следвай определени стъпки.

Най-добре е да си събереш парички.. за АБФ, g60, а ако имаш възможност за 1,8Т - най-добре, тогава може да сеговори за конски сили вече.. :)

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Сря 28 мар 2012 19:19

kr1sh0 написа:С този линк ще ти отговоря доволно. viewtopic.php?f=54&t=194975
Колегата е позасилил много моното, описал е всичко подробно, правил е всичко качествено, така че не е нужно да откриваш топлата вода, а следвай определени стъпки.

Най-добре е да си събереш парички.. за АБФ, g60, а ако имаш възможност за 1,8Т - най-добре, тогава може да сеговори за конски сили вече.. :)

А защо не и ВР6 не е като да няма потенциял мисля?!

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Мнениеот kr1sh0 » Сря 28 мар 2012 20:48

vackooo написа:
kr1sh0 написа:С този линк ще ти отговоря доволно. viewtopic.php?f=54&t=194975

А защо не и ВР6 не е като да няма потенциял мисля?!

Ама разбира се, просто изредих 4цилиндрови. ВР6 си е класика по всички параграфи :lol: ,но 1,8Т с по-малко средства можеш да го накараш да върви, та затова го споменах.
Иначе звука на 6-така.. здравината на мотора..

Върни се в “Силов тунинг”