Пасат Б3 загрява - решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
blanko
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б3 загрява - решено

Мнениеот blanko » Чет 29 мар 2012 12:25

Да не я шлайфах. Само сменихме гарнитурата. Защото ми казаха че главата не иска шлайфане.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 29 мар 2012 21:43

Можеше една финна стружка да пуснеш...Ей така,профилактично.Преди години на едно Рено 5 три пъти свалях глЪвъта.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 29 мар 2012 23:42

Свалял съм глава 4-5 пъти, на голф двойка, на москвич 21412, на дизелов опел, на ауди яйце и на бензиново пежо 405. Не претендирам да съм майстор професионалист или каквото и да е, но нито една от въпросните глави не сме ги шлайфали. Внимателно с водна шкурка отстраняваме остатъците от старата гарнитура, слагам на кухненския плот и ако е крива ще си проличи. Обръщам обратно, по малко нафта върху клапаните, ако задържи нафтата е ток и жица. Слагам новата гарнитура и газ.
Да внеса уточнение, автомобилите на които съм правил тази интервенция, са все на приятели, заедно сме ги правили и всеки е бил наясно с рисковете които се поемат. Голфа само беше мой 2002 година и все още се движи по последни данни някъде в Самоков или Смолян не съм сигурен. Москвича отиде на скрап заради купето с работещ двигател на собствен ход, аудито го смазаха в катастрофа, двигателя май още е налице работещ, опела удари клапани, че го бутали да запали на първа скорост, пежото също отиде на скрап на собствен ход.
Та мисълта ми е, че не винаги е нужен шлайф на главата според мое скромно аматьорско мнение.

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Пет 30 мар 2012 0:02

Желателно е да се шлайфа главата когато се слага нова гарнитура за да е всичко наред, така може след няколко хиляди км пак да се прави гарнитура на глава, и с шлайфането става за 2 дни колата, единия ден разглабяне каране на шлайф на другия ден се взима главата и се събира, зависи от шлайф базата де. Дано да нямаш проблеми и да не ти се налага да отваряш още 1 път .

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пет 30 мар 2012 8:06

До колкото знам при всяко сваляне на главата се сваля по 0.1 мм. Някой даже швайфат и блока. Но да, някой хора не я шфайфат, слагат гарнитурата и тва е. На ладата така сме правили преди доста години, сваля се главата, новата гарнитура, слагаш главата, стягана даже без динамомертичен ключ и газ. И до ден днешен си върви. Но на пасата я закарах за шлайф, понеже имах и опасения да не е спукана, бяха свалили 0.18, явно е била крива.
Всеки сам си решава ..

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Пет 30 мар 2012 10:30

genov1 написа: Някой даже швайфат и блока.

Обясни как щлайфат и блока, моля те!

Аз никак не мога да се сетя как ще се шлайфа блока, ако не се извади целият мотор от коша. :?
А че съм чувал, че някои пилят с абразивен камък на ръка надвесени над коша - да чувал съм. Обаче... някак си... :shock

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пет 30 мар 2012 10:58

Еми да, свалят двигателя. Аз лично блока го минах с бормашина и четка, незнам колко е правилно и това, но не се сетих за друг начин

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Пет 30 мар 2012 11:09

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пет 30 мар 2012 11:51