Пасат Б3 загрява - решено
- blanko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б3 загрява - решено
Да не я шлайфах. Само сменихме гарнитурата. Защото ми казаха че главата не иска шлайфане.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Можеше една финна стружка да пуснеш...Ей така,профилактично.Преди години на едно Рено 5 три пъти свалях глЪвъта.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Свалял съм глава 4-5 пъти, на голф двойка, на москвич 21412, на дизелов опел, на ауди яйце и на бензиново пежо 405. Не претендирам да съм майстор професионалист или каквото и да е, но нито една от въпросните глави не сме ги шлайфали. Внимателно с водна шкурка отстраняваме остатъците от старата гарнитура, слагам на кухненския плот и ако е крива ще си проличи. Обръщам обратно, по малко нафта върху клапаните, ако задържи нафтата е ток и жица. Слагам новата гарнитура и газ.
Да внеса уточнение, автомобилите на които съм правил тази интервенция, са все на приятели, заедно сме ги правили и всеки е бил наясно с рисковете които се поемат. Голфа само беше мой 2002 година и все още се движи по последни данни някъде в Самоков или Смолян не съм сигурен. Москвича отиде на скрап заради купето с работещ двигател на собствен ход, аудито го смазаха в катастрофа, двигателя май още е налице работещ, опела удари клапани, че го бутали да запали на първа скорост, пежото също отиде на скрап на собствен ход.
Та мисълта ми е, че не винаги е нужен шлайф на главата според мое скромно аматьорско мнение.
Да внеса уточнение, автомобилите на които съм правил тази интервенция, са все на приятели, заедно сме ги правили и всеки е бил наясно с рисковете които се поемат. Голфа само беше мой 2002 година и все още се движи по последни данни някъде в Самоков или Смолян не съм сигурен. Москвича отиде на скрап заради купето с работещ двигател на собствен ход, аудито го смазаха в катастрофа, двигателя май още е налице работещ, опела удари клапани, че го бутали да запали на първа скорост, пежото също отиде на скрап на собствен ход.
Та мисълта ми е, че не винаги е нужен шлайф на главата според мое скромно аматьорско мнение.
- mario91
- Автомобил:
- Двигател:
Желателно е да се шлайфа главата когато се слага нова гарнитура за да е всичко наред, така може след няколко хиляди км пак да се прави гарнитура на глава, и с шлайфането става за 2 дни колата, единия ден разглабяне каране на шлайф на другия ден се взима главата и се събира, зависи от шлайф базата де. Дано да нямаш проблеми и да не ти се налага да отваряш още 1 път .
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
До колкото знам при всяко сваляне на главата се сваля по 0.1 мм. Някой даже швайфат и блока. Но да, някой хора не я шфайфат, слагат гарнитурата и тва е. На ладата така сме правили преди доста години, сваля се главата, новата гарнитура, слагаш главата, стягана даже без динамомертичен ключ и газ. И до ден днешен си върви. Но на пасата я закарах за шлайф, понеже имах и опасения да не е спукана, бяха свалили 0.18, явно е била крива.
Всеки сам си решава ..
Всеки сам си решава ..
- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
genov1 написа: Някой даже швайфат и блока.
Обясни как щлайфат и блока, моля те!
Аз никак не мога да се сетя как ще се шлайфа блока, ако не се извади целият мотор от коша.

А че съм чувал, че някои пилят с абразивен камък на ръка надвесени над коша - да чувал съм. Обаче... някак си...

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Еми да, свалят двигателя. Аз лично блока го минах с бормашина и четка, незнам колко е правилно и това, но не се сетих за друг начин
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател: