1 Предварението на АБС мотора с (мономотроник) се задава единствено чрез Ваг-ком
2 Колкото и да местим делкото нищо не правим
3 За да имаме константно предварение и всичко да е както трябва ,ни е нужна изрядно работеща:
запалителна система, ламбда сонда, работа на бензин не АГУ, изрядни датчици... (нова кола)
Искам да попитам след като по горе описаните 'факти' са опитно установени в течение на времето експериментално с нашите коли,
защо:
1 Когато мръдна делкото с предварение (без да рестартирам или да вкарвам в авариен режим) аванса ми започва да 'чука'
, тоест изглежда не е да не правим нищо просто местейки делкото ?
2 Как да оставя делкото на белези ли, (на разпределителен колянов и маховик) всичко на белег и делкото на първи цилиндър
и да я вкарам в авариен режим и после да чакам сама да си го нагласи ?
3 Какво предлагат колегите в сервиза (Васко

и си караш, никъде не видях някой да предлага Ваг-ком настройка и т.н.
4 Тези 6-10 градуса начално предварение (между толко варират мненията в различните теми за кола с АГУ)
когато се върне палеца на първи цилиндър с тези 6-10 градуса предварение , колко зъба на ангренажа от ОТ се връщат
или чисто механически на колко милиметра се равняват тези 6-10 градуса между
Белега на първи цилиндър - Средата на палеца, за да мога просто с шублерче да мръдна делкото приблизително толко колкото
начално предварение ми трябва.
За неразбралите колата е Пасат АБС 1991 седан, мерси предварително на всички надявам се съм задал въпросите си разбираемо,
предварително се извинявам за пунктоацията !