Днес се движех бавно из едни тихи улички с отворено шофьорско стъкло. Направи ми впечатление че се чува някакво скрибуцане. Скрибуцането до колкото можах да чуя идваше отпред. Звучеше като тези ръчните железни колички с едно колело. (скръц.....скръц....скръц.........)
Забелязах че скрибуцането когато колата се движи много бавно го няма. Скрибуцането започва при скорост някъде от около 10км/ч. След 20-25км/ч изчезва или вече аз не го чувам.
Според вас какво може да издава това скрибуцане?
Голф2 - Скрибуцане при ниска скорост... Сега и тупане
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голф2 - Скрибуцане при ниска скорост... Сега и тупане
Последна промяна от ALiGaToR на Пон 23 апр 2012 14:06, променено общо 1 път.
- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Re: Скрибуцане при ниска скорост
Скоро да си сменял тампони

- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
До колкото си спомням като ми сменяха вътрешното каре и ми смениха един от тампоните или пък двата не мога да се сетя.
Какво общо имат тампоните с това. В смисъл не трябва ли да скърцат евентуално когато минава през неравности? И аз се усъмних в това но и на равно се чуваше и единственото нещо от което се влияеше беше скоростта. Помислих си да не е крив диск но и при натискане на спирачката не се променяше.
Възможно ли е да е някой лагер? И не би ли трябвало ако е лагер да се засилва и да се чува при висока скорост още по-силно?
Какво общо имат тампоните с това. В смисъл не трябва ли да скърцат евентуално когато минава през неравности? И аз се усъмних в това но и на равно се чуваше и единственото нещо от което се влияеше беше скоростта. Помислих си да не е крив диск но и при натискане на спирачката не се променяше.
Възможно ли е да е някой лагер? И не би ли трябвало ако е лагер да се засилва и да се чува при висока скорост още по-силно?
- ДАНЧО
Ми при мен скърцат когато купето се клати в движение.То по нашите пътища навсякъде са неравности.Лагера вие , да скърца не съм чувал.Накладките как са.На старата ми 3-ка преди да сменя накладките така скърцаше много кофти.
П.С.И още нещо се сетих.Пробвай докато караш и чуваш това скрибуцане дръпни ръчката за предния капак.На моята 3-ка така и не го хванах от къде е това скрибуцане,но като дръпна ръчката и спираше.После като затворя капака покарам малко и пак почваше
П.С.И още нещо се сетих.Пробвай докато караш и чуваш това скрибуцане дръпни ръчката за предния капак.На моята 3-ка така и не го хванах от къде е това скрибуцане,но като дръпна ръчката и спираше.После като затворя капака покарам малко и пак почваше
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Накладките са вече маи на привършване но пък си мисля че не може да е от там при положение че нямаше промяна когато натисках спирачката.
Съмняваше ме да не би лагера да се е напълнил с прахоляк и от това да прискръцва но пък колата беше карана 5-6 километра преди това.
Има ли вероятност да е от карето и лагерите вътре в него при положение, че ми се е спукал маншона на лявото каре и започна от около месец да трака при завой на дясно. Но пък старите карета които бяха и двете леш преди да се счупи едното не са скърцали така.
Съмнявам се да не идва някъде от скоростната кутия евентуално някоя семеринга да се е напълнила с пясък и от това да скърца така.
Правя си го този последния извод защото тези ръчните колички започваха да скърцат като се напълнеха осите им с пясък и пръст, или просто оставаха без смазка. Скърцането наподобява едно към едно.
Съмняваше ме да не би лагера да се е напълнил с прахоляк и от това да прискръцва но пък колата беше карана 5-6 километра преди това.
Има ли вероятност да е от карето и лагерите вътре в него при положение, че ми се е спукал маншона на лявото каре и започна от около месец да трака при завой на дясно. Но пък старите карета които бяха и двете леш преди да се счупи едното не са скърцали така.
Съмнявам се да не идва някъде от скоростната кутия евентуално някоя семеринга да се е напълнила с пясък и от това да скърца така.
Правя си го този последния извод защото тези ръчните колички започваха да скърцат като се напълнеха осите им с пясък и пръст, или просто оставаха без смазка. Скърцането наподобява едно към едно.
Re: Голф2 - Скрибуцане при ниска скорост
По неравен път ли си карал?
Ако да - тампони, ако като при мен вратата ти е привиснала и кората (пластмасата) опира доло и скърца.
Ако е по равен път - лагер - шума при мен беше все едно имам балон на гумата и виенето се чуваше когато минавам покрай бордюр или стена шума тогава се чува най много и зависи от скороста. Ако си със скусан маншон бил някога в карето е станало на боза или като шмиргел по скоро.. Вариант пак.
Или паницата ( предпазителя) на диска ако го имаш сигурно се е разместил и опира я в диск я някъде другаде и стърже той.
При мен всичките тези симптоми ги отстраних и чак тогава изчерзнаха вскякави шумове .
Ако да - тампони, ако като при мен вратата ти е привиснала и кората (пластмасата) опира доло и скърца.
Ако е по равен път - лагер - шума при мен беше все едно имам балон на гумата и виенето се чуваше когато минавам покрай бордюр или стена шума тогава се чува най много и зависи от скороста. Ако си със скусан маншон бил някога в карето е станало на боза или като шмиргел по скоро.. Вариант пак.
Или паницата ( предпазителя) на диска ако го имаш сигурно се е разместил и опира я в диск я някъде другаде и стърже той.
При мен всичките тези симптоми ги отстраних и чак тогава изчерзнаха вскякави шумове .
- kostadin_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги , ше го пратите човека да прави цялата предница от едно "скрибуцане"
.Сега сериозно, колега виж на вдигнат преден капак първо радиатора , двата болта с гумичките и планките дето го държат да не са се разхлабили, и ако да самият радиатор дали е "стъпил" добре долу в отворите. След това виж дали ляга добре предния капак / да няма луфт/ отпред и отзад в пантите , и предната решетка огледай да не "шава", и не на последно място и предната маска на която е хванат "ножа"/май така и викаха на тясната пластмаса отдолу/ и тя е на винтове и лежи на тампони, които изгарят с годините и
.Огледай и пиши коя "врачка" ти е познала

- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами то радиатора наистина малко хлопа, решетката и тя малко спукана и леко посукана ама те скрибуцат по друг начин. Онзи ден това същото скрибуцане се появи само при натисната спирачка. Това ме навява на мисълта, че някой от апаратите може да задържа от време на време и тогава като карах в тихата уличка затова да се е чувало.
Странно е че щом скрибуцането се чува на пулсации то означава че диска е може би крив и затова опира не пресекулки а не постоянно да стържи. И да се надявам, че ще да е от това.
От много време съм забелязал, че когато се движа със скорост под 20км/ч даже и по-бавничко, се получава едно клатене. Наподобява все едно въртя наляво и надясно кормилото. И се забелязва леко движение на предницата по хоризонталата. По вертикалата няма подскачане.
Като бутам гумите не се усещат някакви луфтове нито хлопания. Преди си мислех че може би е от гумите. Но дори и като ги смених, това леко криволичене при ниска скорост си остана.
Някакви идеи за това от какво се получава. Знам че не сте врачки ама все пак може да сте се сблъсквали с този проблем.
Странно е че щом скрибуцането се чува на пулсации то означава че диска е може би крив и затова опира не пресекулки а не постоянно да стържи. И да се надявам, че ще да е от това.
От много време съм забелязал, че когато се движа със скорост под 20км/ч даже и по-бавничко, се получава едно клатене. Наподобява все едно въртя наляво и надясно кормилото. И се забелязва леко движение на предницата по хоризонталата. По вертикалата няма подскачане.
Като бутам гумите не се усещат някакви луфтове нито хлопания. Преди си мислех че може би е от гумите. Но дори и като ги смених, това леко криволичене при ниска скорост си остана.
Някакви идеи за това от какво се получава. Знам че не сте врачки ама все пак може да сте се сблъсквали с този проблем.
- ДАНЧО
ALiGaToR написа:
Тoва 100 % си е признак на крива джанта.Виж си и болтовете
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е добре кое може да изкривява джантата при положение че като сменях гумите, прекараха джантите през стенд. Верно кривички си бяха но ги изправиха. Но това лашкане си остана. Не вярвам веднага да съм ги изкривил джантите.
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вчера като се връщах към града забелязах, че това клатене при ниска скорост се превръща в бучене при по-високи скорости. Преди си мислех, че само двигателя е виновен за това бучене но като гледам и друго му помага за шуменето.
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето и още допълнение към проблема.
Вчера като карах на магистралата забелязах че след 50-60км/ч се чува някакво ниско честотно тупане. Не мога да разбера обаче от къде е. Не се усеща някакво дърпане на предницата в която и да е посока. Има единствено едно леко треперене на волана което се появява на около 80-100км/ч. Спрях да видя дали няма някакви луфтове в гумите но нямаше.
Карал съм кола с криви гуми или с избягали баланси, на която от волана и можеше паркинсон да хванеш, но такива тупания не се чуваха. За това си мисля че е малка вероятността да е от гумите.
Възможно ли е това тупане да идва от скоростната кутия?
Или пък тупането да е от някой лагер? Но ако е лагер не трябваше ли да се усеща някакъв луфт в колелата?
Вчера като карах на магистралата забелязах че след 50-60км/ч се чува някакво ниско честотно тупане. Не мога да разбера обаче от къде е. Не се усеща някакво дърпане на предницата в която и да е посока. Има единствено едно леко треперене на волана което се появява на около 80-100км/ч. Спрях да видя дали няма някакви луфтове в гумите но нямаше.
Карал съм кола с криви гуми или с избягали баланси, на която от волана и можеше паркинсон да хванеш, но такива тупания не се чуваха. За това си мисля че е малка вероятността да е от гумите.
Възможно ли е това тупане да идва от скоростната кутия?
Или пък тупането да е от някой лагер? Но ако е лагер не трябваше ли да се усеща някакъв луфт в колелата?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”