Проблем със скоростите Golf 4 1.6 SR
-
PikeM
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със скоростите Golf 4 1.6 SR
Колеги преди 3 месеца си купих въпросната кола от Германия ,и от тогава не мога да реше въпросният проблем със трудното включване на 1 скорост , 2 ра скорост влиза по добре ,но и там леко се усеща задиране на лоста .Колата я карах на няколко майстора и не могат да предотвратят този проблем,всеки от тези майстори,малко като докторите поставяха различни диагнози.Първия ми каза ,че щял да го оправи проблема със настройване на системата от щанги ,но така и не се получи ,гледа нивото на маслото във кутията,което си било добре и било бистро ,и накрая заключи че проблема е във съединителя ,и ми каза да си карам така докато стане за смяна .Но колата като я купих от Германия си има напълно изрядна сервизна книжка и във нея си пише че преди 20 000 км е със сменен съединител и нова скоростна кутия ,така ,че неговата версия отпада.Втория майстор потвърди ,че съединителя е чисто нов ,защото педала бил изключително мек и почти не се усеща ,че се натиска педал,той стигна до заключение ,че проблема идва отново от скоростната кутия ,или по точно синхронизатор ,защото не нареждал правилно запчатките вътре,и от там се получавал целия проблем,но учудващо и за него остана факта ,че дори и при ниска и висока скорост ,не се чува никакъв шум ,и ми предложи смяна отново на скоростна кутия втора употреба на цена 400 лв ,със поставянето и маслото за сумата от 700 лв всичко.На въпроса ми ,че колата е със сменена скоростна кутия ,той ми заяви да не го гледам това ,че може би пак са сложили втора употреба кутия дори и във Германия,и така проблема си остава не решен за момента.Прочетох доста мнения във форума ,че всяка 2 от 3 коли е със този проблем ,но никъде не видях мнение да се сменя скоростна кутия ,а и отговор на какво се дължи този проблем след като всичко е сменено.Нека някой който се е сблъсквал със този проблем и му е намерил решението да драсне 2 реда инфо или да ме насочи поне какво друго да погледна за въпросен причинител на проблема ,че не ми се дават 700 лв за недоказана повреда ! Благодаря ви предварително !
-
tihomir40
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със скоростите Golf 4 1.6 SR
аз го имам същия проблем и аз ходих при майстор, смени ми някакви втулки и обра луфтовете по лостовата система,но проблема пак си седи ,има съвсем леко подобрение, това което разбрах от него ,каза че е правил подобна кутия ,не ми стана много ясно обаче, но проблема е в превключвателите и механизма, имало някакви канали по които се движели някакви лостчета или нещо подобно, те се разбивали с времето, обаче се оказа много скъпо за смяна и той специално каза че е наварявал и след това ги е обработвал да стане нещо, ако успееш да го решиш проблема обезателно сподели как и какво ти е струвало, аз засега така си карам
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
"настройване на системата от щанги" и евентуална смяна на някои втулки и тампончета.Намери някой способен да ги направи.Имах същия проблем с Голф-3.Механизма е сложен,но който разбира знае къде да пипне.Пробвай,това е най евтиния начин да отстраниш проблема.
-
PikeM
- Автомобил:
- Двигател:
Днеска пак обикалях разни майстори и всеки вдига ръцете ,мен вече ми е много смешно във 21 век летим във космоса,ще покоряваме Марс ,а не можем да се оправим със един пиклив Голф ,представям си какво е да имаш S класа и да и се развали нещо,тази седмица която идва съм решил да я закарам във сервиз VAG ,и да им я хвърля да видим те какво ще направят,ако и там почнат да вдигат рамената,и се окаже ,че не знаят на какво се дължи проблема, ще напиша емейл на хората от VAG ,да кажат за какво става дума .Поздрави
-
tihomir40
- Автомобил:
- Двигател:
колегата оправи ли проблема и как ако си успял, че нещо и аз се замислям тези дни да ходя по майстори
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”