Колко струва да се направи шибидах?
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Re: Колко струва да се направи шибидах?
не си режи тавана, ще почне да ти тече във врата.... имах една омега с много готин шибедах, ама като вали..... 3 пъти ми е пълнил врата в движение, много е неприято да се чудиш да спреш ли, на не спреш ли 

- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
А колко струва да се махне шибидах? 

- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Haralampi написа:Ако спираш където трябва да спираш, ще го виждаш през местата през които е предвидено да го виждаш

- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
megatone написа:А колко струва да се махне шибидах?
Тва е по-актуалния въпрос
пп. Аз имам шибидах и като почистваш отводняването и го смазваш 1 път годишно няма никви ядове

Кола без прозорец на тавана не купувам текат ви,защото не се поддържат все пак и там има консумативи ама в България всеки си мисли сложено ли веднъж трябва да е така цял живот безотказно
По темата миналата или по миналата година сложих на мой бивш вече Голф 4 монтираха ми мой приятели от много сериозен сервиз около София няма да казвам име за да не каже някой ,че е реклама
Удоволствието струваше 400лв това оставих в Сервиза за материали и работа,но това е цена за мен колко би ти струвало на теб не знам части 160лв комплект всичко от Авто морга в София
Ако не се разделя Скоро с един Голф който няма пак ще правя процедурата
Аз специално не мога да карам кола без тази екстра аз я ползвам за доста по често от страничен прозорец и мисля има много добри приложения
По темата миналата или по миналата година сложих на мой бивш вече Голф 4 монтираха ми мой приятели от много сериозен сервиз около София няма да казвам име за да не каже някой ,че е реклама
Удоволствието струваше 400лв това оставих в Сервиза за материали и работа,но това е цена за мен колко би ти струвало на теб не знам части 160лв комплект всичко от Авто морга в София
Ако не се разделя Скоро с един Голф който няма пак ще правя процедурата
Аз специално не мога да карам кола без тази екстра аз я ползвам за доста по често от страничен прозорец и мисля има много добри приложения
- ch2mod
- Автомобил:
- Двигател:
MAYKI написа:сложено ли е веднъж трябва да е така цял живот безотказно
полото ми навършва 21 г. и в това отношение няма грешка
шибедаха(не е стъклен) си работи безотказно като нямам спомен някога да съм го чистил дори
явно липсата на панти е +, може би от там тръгва всичко

иначе по темата: според мен не си заслужава да излееш толкова пари за нещо което няма да ползваш
Последна промяна от ch2mod на Сря 04 апр 2012 14:31, променено общо 1 път.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Шибедаха е в пъти по-добър от страничен прозорец във всяко едно отношение.Уникално яка екстра
.Който смята че не е екстра занчи просто не е разбрал как да се възползва от нея.Имал съм на Голф 2 и доста години нямах никви проблеми с протичане.Единствения минус е ,че ако е валяло дъжд и си с отворен шибедах (супер приятно е точно тогава) като бухнеш спирачките и водата от тавана влиза вътре със сичката прах
.Не бих се занимавал обаче да поставям ако няма фабричен.
.Който смята че не е екстра занчи просто не е разбрал как да се възползва от нея.Имал съм на Голф 2 и доста години нямах никви проблеми с протичане.Единствения минус е ,че ако е валяло дъжд и си с отворен шибедах (супер приятно е точно тогава) като бухнеш спирачките и водата от тавана влиза вътре със сичката прах -
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам и очевидно съм от неразбралите - би ли споделил?Rabbit_TDI написа:Шибедаха е в пъти по-добър от страничен прозорец във всяко едно отношение.Уникално яка екстра.Който смята че не е екстра занчи просто не е разбрал как да се възползва от нея...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Един приятел казва, че шибедаха е много удобен когато сменяш мястото на риболов, да не сгъваш дългите криваци.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
2 страници и нииищо по темата
Все пак беше как се прави и колко струва
http://uk-mkivs.net/forums/p/395375/3077054.aspx
това по въпроса какво ти трябва, а колко струва според мен ти трябва кола донор за части (трябва да изрежеш и част от тавана на донора) и добър тенекеджия (който е бил и добър в часовете по геометрия в училище
) за да не стане криво а да стане като оригинала
от там нататък рязане заваряване и напасване, нищо кой знае колко трагично. Според мен повече от 500 лева не би се вързало, много ме е яд че си боядисах тавана иначе щях да съм го направил това. Вечерта лятно време е незаменима екстра, обожавам коли с шибидаси

Все пак беше как се прави и колко струва
http://uk-mkivs.net/forums/p/395375/3077054.aspx
това по въпроса какво ти трябва, а колко струва според мен ти трябва кола донор за части (трябва да изрежеш и част от тавана на донора) и добър тенекеджия (който е бил и добър в часовете по геометрия в училище
) за да не стане криво а да стане като оригинала

-
taran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако на някой му се занимава имам таван с ел шибидах от А3,за шибидаха знам че е същия,за "платното" на тавана предполагам ще има разлики...Само трябва да го насади някой.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
cecka1864 написа:Малко спам! Да наистина, прозрачния шибидах е супер като екстра за да гледащ светофара...
Като имаш огромен преден джам е ненужна добавка. Едно време кичета такива "стъклени " по Ладите .
Дупка на тавана = на проблеми.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Имам Голф 3 без клима и с шибидах. Лятото шибидаха спасява защото може да е отворен и да караш с висока скорост без в колата да става ураган. Изкарва топлия въздух отгоре и климата в колата е поносим дори и при най-големите жеги. Единственото кофти е че когато слънцето е високо и го отвориш целия ти пече на главата.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Aprilia написа:2 Според мен повече от 500 лева не би се вързало, много ме е яд че си боядисах тавана иначе щях да съм го направил това.![]()
Да посмятаме малко.
Покупка на шибедах - с отрязване на част от тавана и купуване на тапицерията - около 150 лв. Ако е ел - може до 200.
Разоборудване на колата - седалки, тапицерии, щото не бих работил рязане и заварки само със завиване с азбестово одеало и да рискувам дупки... После трябва да се сглоби отново.
Изрязване на тавана, напасване на новата част, заварки... И то така, че да не стане "Дунавски вълни".
Китване, шкурене, полиестерен грунд, пак шкурене, акрилен шприц, шкурене, боядисване.
Сглобяване, ако е ел - прекарване на инсталация.
Бояджийски материали.
Връзва ли се на 500 лв? Ако се наемаш на тази цена да ги правиш без забележки - започвай. На мен не ми се връзва.
Единствен евтин вариант е плексигласов шибедах, от евтините. Режеш дупка на тавана, режеш тапицерията и монтираш. И ако не протече първата година, втората - със сигурност.
На слука!
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
както е фабричния дефект на венто и мк3 счупване на ляв водач.. имали го и при мк4??? гледам че мк4 е много рядско със шибидах.. докато при мк3 75% е имат тази екстра особено тези които са без климатик..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”