Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
alvev
Автомобил:
Двигател:

Как да обжалвам Акт и има ли смисъл

Мнениеот alvev » Чет 08 мар 2012 21:02

Здравейте, моля за помоща Ви за решаване на следният казус:
На 8.03.2012 бях ударен отзад от автобус на градския транспорт. След като изчакахме органите на КАТ на мен ми беше съставен акт за нарушение на чл.25, ал.2 от ЗДвП, което значи че съм се престроил неправилно с което съм отнел предимството на Автобуса. Държа да уточня, че сблъсъка настъпи след като се бях престроил в дясното платно, което не беше бус-лента. Прочетох някои мнения тук относно актовете и какво трябва да следим в тях и мога да кажа, че в съставеният на мен акт има 3 имена,адрес, ЕГН на полицая, съставил акта, но няма длъжост и каквато и да е друга информация, има само подписи на свидетелите, но не и имена. Написах отдолу, в полето за възражения, че не съм се престроявал в момента на сблъсъка и не съм извършвал неправилната маневра, описана в акта.
Моля за съвет какви действия следва да предприема?
Предварително Благодаря!!!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Актове, давности закони - разяснения

Мнениеот bobocamaro » Чет 08 мар 2012 21:34

Обжалваш НП-то чрез КАТ-ПП, до Районен съд.
Жалбата в КАТ ще падне(евентуално), но в Съда, ако акта е издаден както казваш - просто отива по дяволите и си ти.
Тоя акт няма необходимите реквизити, съгласно ЗАНН.
Жалбата до съда трябва да ти я напише адвокат. Успех.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Пет 09 мар 2012 20:08

Колеги, има ли гратисен период ГТП-то? Примерно ми изтича на 12.07.2012г. На 13 или 14.07.2012г могат ли да ми спрат мпс-то от движение?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 09 мар 2012 20:16

dushanov написа:Колеги, има ли гратисен период ГТП-то? Примерно ми изтича на 12.07.2012г. На 13 или 14.07.2012г могат ли да ми спрат мпс-то от движение?

Ако се заядат могат да ти го спрат още 2 минути след изтичането! НО ако те спре добър чичко полицай може само да те предупреди!
Но важи от Дата до Дата, няма грацисен период! Ако имаш възможност го прави по-рано, за да не търчиш последният момент!

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да обжалвам Акт и има ли смисъл

Мнениеот Luper » Чет 29 мар 2012 23:59

alvev написа: в съставеният на мен акт има 3 имена,адрес, ЕГН на полицая, съставил акта, но няма длъжост и каквато и да е друга информация, има само подписи на свидетелите, но не и имена.

Колега, как така няма каквато и да е друга информация? :) Ако липсва само длъжността, това надали ще е достатъчно, но виж ако няма имена на свидетелите, това вече ще е. Сигурен ли си, че няма имена, а само подпис, ако можеш качи го тоя акт да го видим.

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 01 апр 2012 22:14

Колеги не е за хвалене спряха ме със алкохол на 18.03.2012 и то как ме спряха спирам си аз на една пешаходна пътека те бяха вътре в кръговото и просто си минаваха през него и ме накараха да одбия... едно на ръка взеха ми документите пратиха ме на кръвна проба. От там ми казаха пробите до 4 дена ще отидот в кат. Аз стоя и си чакам и как ще разбера кога ми е излезнало Наказателното Постановление.

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 01 апр 2012 22:25

С колко промила?

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 01 апр 2012 22:30

0.94 бях пил бира... че имам вина имам поне да знам кога ще си получа наказанието
това беше по дрегера

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 02 апр 2012 20:12

Постановлението излиза до 1 месец. Щом си бил в твоя град, няма да се забави повече. Наказанието тече със задна дата от деня на провинението, който в случая съвпада с момента на отнемане на СУМПС :да:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 02 апр 2012 21:48

Ама нямате акт за лична карта в неугледно състояние, ааа? mhihi :deal :shock

ПС. Картата си беше в доста добро състояние, просто не намериха с какво друго да се заядат...

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Пон 02 апр 2012 22:18

hooligan_sk написа:Постановлението излиза до 1 месец. Щом си бил в твоя град, няма да се забави повече. Наказанието тече със задна дата от деня на провинението, който в случая съвпада с момента на отнемане на СУМПС :да:

Да чакам чиститка от кат или да ида до кат :bowdown :bowdown интересното е че когато ми взеха кръв ми казаха за резултати до 4 дена направо в кат :banghead:

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 02 апр 2012 23:00

_NqKoI_ написа:
hooligan_sk написа:Постановлението излиза до 1 месец. Щом си бил в твоя град, няма да се забави повече. Наказанието тече със задна дата от деня на провинението, който в случая съвпада с момента на отнемане на СУМПС :да:

Да чакам чиститка от кат или да ида до кат :bowdown :bowdown интересното е че когато ми взеха кръв ми казаха за резултати до 4 дена направо в кат :banghead:

Ако кръвта ти е над 1.2 мисля, че отиваш в съда.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 03 апр 2012 10:14

_NqKoI_ написа:

Резултата от изследването ще е в КАТ до няколко дни, но за наказателното постановление минават 2-3-4 седмици. Отиди да си видиш резултата от кръвното, а след 3 седмици отиди за постановлението. Винаги ти ходиш, никой нищо няма да ти прати :да:

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Вто 03 апр 2012 16:22

hooligan_sk написа:
_NqKoI_ написа:

Резултата от изследването ще е в КАТ до няколко дни, но за наказателното постановление минават 2-3-4 седмици. Отиди да си видиш резултата от кръвното, а след 3 седмици отиди за постановлението. Винаги ти ходиш, никой нищо няма да ти прати :да:

То минаха 2 седмици сега захапа третата ... то като ида в кат и там ще видя колко е показало на кръв :talk:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 апр 2012 7:38

Колега ,колко бири изпи.И аз понякога пия по 1 бира ,но май ще спра и нея.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”