Бърза флашка - вече поръчана и взета !

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Бърза флашка - вече поръчана !

Мнениеот Stivi » Пет 30 мар 2012 14:03

zloby3400 написа:Преди малко докато си плащах нета в офиса на моя оператор, видях тези флашки от линка на колегата над мен - ADATA. С тази разлика че бяха USB 2.0 - 8GB за 11.50 лева.

Горе долу се получава като " Видях го тоя Голф само дето не беше 4 а 3 и беше за половината пари " :)

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пет 30 мар 2012 14:08

Смисъла на поста е че можеше вместо 23.80 да платиш 11.50 лв...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 30 мар 2012 15:09

Всъщност се оказа че този електронен магазин е на Стемо така че отмених поръчката и ще си я взема от магазина им в Бургас за 19лв ,вече е доставена /нямаха налична/ ,но ми се наложи да пътувам затова във вторник ще мога да я тествам. А колкото до разликата в цената исках да е възможно най-бързата затова е Transcedent за 19лв със скорост на запис 12MB/s а не ADATA за 11лв със 8MB/s !
А иначе смисъла на моя пост беше че последно ставаше въпрос за голяма скорост при USB 3.0 а после ти каза че си ги видял същите ама USB 2.0 и затова използвах сравнението с моделите Голф :beer !

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пет 30 мар 2012 15:33

Transcent са добра марка, аз само такива ползвам

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 30 мар 2012 17:34

black` написа:... И на 2.0 и на 3.0 повече от 30MB/s не може да мине никогаш. А тия флашки такава скорост не са и сънували. eusa

За теб и всички останали, които ги интересува, направих една съпоставка. Един и същ тест пуснат последователно на един и същ USB-Stick - веднъж през USB 2.0, веднъж през USB 3.0:

Изображение
Изображение

Ко рйечи за 30-те MB/s? Сам си отговори дали положението при теб е нормално.

Иначе ясно личи мисля разликата между 2.0 и 3.0 ... Разликата при качване и сваляне на филми е осезаема и действително.

Потребителски аватар
zloby3400
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пет 30 мар 2012 18:18

Колега, ще ползвам твоята тема за един въпрос относно проблем с флашката. Питах и в друга тема но нищо не излезе. От постовете тук и в други теми разбирам че колегата Haralampi е запознат с материята, така че ще го помоля за мнение и помощ. За да не пиша всичко наново пускам линк към предната тема където можете да видите моя пост с описание на проблема. Благодаря Ви предварително.
viewtopic.php?f=67&t=301252
Ето и моя пост ...." .... Моята е 64 GB. Записвам няколко файла - 2-3 филма и една папка с музика. Пускам я на DVD - то и забелязвам че винаги ми възпроизвежда само първия файл който съм прехвърлил от компа на флашката!!! Другите файлове ми ги дава като празни папки. Връщам флашката на компа, първия файл си е ОК и ако искам мога да го изтрия, а в папките на следващите има само един файл "UkUk" който не може да се изтрие и ако искам да го махна трябва да форматирам цялата флашка с HP USB Disk Storage Format Tool. Незнам дали ме разбрахте, ще пусна няколко снимки... Примера е с един филм и една папка музика. Първо съм качил филма на флашката.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 30 мар 2012 18:36

Доста екзотичен проблем имаш.... уверен ли си, че нямаш вирус на комп? Има именно троянски кон с подобно име. Чудесен начин да се разпространява като се прикача на външни носители....
Просто една теория, която може би заслужава внимание, въпреки, че казваш, че с други носители няма проблем...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 30 мар 2012 19:08

zloby3400 написа: Другите файлове ми ги дава като празни папки. Връщам флашката на компа, първия файл си е ОК и ако искам мога да го изтрия, а в папките на следващите има само един файл "UkUk" който не може да се изтрие.

А пробвал ли си същото упражнение с някоя друга флашка на същите устройства ? Понеже и аз имам една такава дето от пълен файл прави празна папка след слагане в мултимедиен плеър и се оправя само с формат и това е една от причините за тази тема в която си избирах нова и качествена понеже тази ритуално ще иде в кофата след това :wink: Само дето моята е нещастните 2GB а ти тази със 64 едва ли ще я прежалиш :!:

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 30 мар 2012 19:55

Интересно как тази Adata на моя колега вдигна 120 MB/s при четене... Някой ден може да го питам за тест с тоя Crystal mark...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 30 мар 2012 19:59

slimmer написа:Интересно как тази Adata на моя колега вдигна 120 MB/s при четене... Някой ден може да го питам за тест с тоя Crystal mark...

с 99% сигурност - нереална стойност ;)
И на мен понякога при копиране почва показанието от 1 GB в секунда, ама........ има бенчмаркове за тая работа ;)

Потребителски аватар
zloby3400
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пет 30 мар 2012 20:09

Stivi написа:
zloby3400 написа: Другите файлове ми ги дава като празни папки. Връщам флашката на компа, първия файл си е ОК и ако искам мога да го изтрия, а в папките на следващите има само един файл "UkUk" който не може да се изтрие.

А пробвал ли си същото упражнение с някоя друга флашка на същите устройства ? Понеже и аз имам една такава дето от пълен файл прави празна папка след слагане в мултимедиен плеър и се оправя само с формат и това е една от причините за тази тема в която си избирах нова и качествена понеже тази ритуално ще иде в кофата след това :wink: Само дето моята е нещастните 2GB а ти тази със 64 едва ли ще я прежалиш :!:

С другите ми флашки нямам такъв проблем, те са по 1/2/4/8 ГБ от различни марки. Тази ако няма оправия, искам-неискам ще я прежаля, взех я за 50 лева. Ще пробвам поне да си кача всички снимки на нея и да ги съхранявам. Не съм опитвал дали след като кача нещо от моя комп, на някой друг дали пак ще ми дава папка само с този файл UkUK.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 30 мар 2012 20:13

Абе мирише ми на дефектен стик. (ако не е вирус)

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пет 30 мар 2012 20:14

Haralampi написа:с 99% сигурност - нереална стойност ;)

Не беше само в началото - копиране на инсталацията на Adobe CS5 (1.5ГБ) за 15 секунди... И аз, и колегата малко трудно го повярвахме, но го направихме 3 пъти (1 път с това X-fast USB, от което почти никаква файда) с демонтиране, за да не се пази в кеша.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 30 мар 2012 20:16

slimmer написа:
Haralampi написа:с 99% сигурност - нереална стойност ;)

Не беше само в началото - копиране на инсталацията на Adobe CS5 (1.5ГБ) за 15 секунди... И аз, и колегата малко трудно го повярвахме, но го направихме 3 пъти (1 път с това X-fast USB, от което почти никаква файда) с демонтиране, за да не се пази в кеша.

На какво USB и какво USB е самия стик?

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пет 30 мар 2012 20:16

zloby3400 написа:..

Много ми е странен твоят проблем още от другата тема. Мисля си, че DVD-то прецаква нещата поради ограничения в максималния размер да флаш-ката - виж му документацията дали не пише нещо по въпроса. Ако при използване САМО между компютри няма такъв проблем... сещай се.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”