Ксенон В6

Техническа и сервизна информация за Passat
Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Ксенон В6

Мнениеот Ivo_ » Нед 11 мар 2012 13:19

Днес забелязах докато паркирах в гаража, че десния фар едва забележимо примигва. Лампата не изгасва, но се забелязва на стената как светлината става по-силно и по-слаба, нещо като импулс. Колата е В6 с оригинален ксенон. За 7 години крушка не сменяна, и така реших че и е дошло времето. Доколкото съм чел това е първия симптом на изгаряща крушка? Според техническата документация в колата се вгражда Philips D1S 35w. Гледам че цените на които се предлага крушката се различават значително, като някои търговци оправдават това с гаранция че техния продукт е оригинален. Някой сменял ли е и има ли наблюдения над качеството им? Смяната възможна ли е в домашни условия?

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Re: Ксенон В6

Мнениеот maimo » Нед 11 мар 2012 13:57

да това зна4и 4е са тръгнали,аз си ги купиь от ебеи,пове4е от 100-120лв за една не даваи, осрам или филипс,смяната няма как да стане по дома6но защото се разглобява вси4ко по предницата 8)

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Вто 13 мар 2012 0:42

Малко от темата аз имам Б6 без ксенон !
Имали начин да му монтирам оригинална ксенон система а не някой китаец !
Ако да как ако не защо !

По темата приятел смени такива крушки но не на Фолсваген а на Волво с80 2007
Там нещата бяха по месни само фар е на щипки и излиза целия така е направен
за да се сменя всичко лесно а до крушките си купи немога да кажа май бяха на на коя
фирма са като се видя ще споделя защото вече 2 годи са здрави и непокътнати !

Ivo_
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Сря 14 мар 2012 8:29

passat123 написа:Малко от темата аз имам Б6 без ксенон !
Имали начин да му монтирам оригинална ксенон система а не някой китаец !
Ако да как ако не защо !
!

Philips правят ксенонови крушки за нормални фарове с лупи. Ако под оригинални имаш предвид такива, мисля че съм виждал такива в каталога им.

Аз намерих 2 оригинални крушки, които един колега свали от БМВто си защото му изгоря баласта. И затова засега ще се въздържа да пазарувам алтернативите. По-нататък ще споделя как е момента със смяната.

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Сря 14 мар 2012 8:41

Ivo_ написа:
Philips правят ксенонови крушки за нормални фарове с лупи.

Това, че ксеноновата лампа е със същия цокъл като халогенната, не значи, че тази ксенонова крушка е подходяща за фар разчетен за халогенна. Има значителна разлика в оптичните характеристики на фаровете за халогенни и ксенонови фарове, заради различната геометрия и излъчван спектър на различните по тип лампи. В повечето от цивилизованите страни, преминаването към ксенонови от халогенни светлини само със замяна на крушките и монтаж на съответните електронни блокове за запалване (които на жаргон се наричат баласти, по подобие на баластите за луминисцентните лампи) е незаконно и се наказва доста сурово.

Ivo_
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Сря 14 мар 2012 21:06

Знам, че е така :да: И аз не съм привърженик на варианта обикновен рефлекторен фар с ксенон.

ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

Мнениеот ltolev » Чет 15 мар 2012 21:43

Специално за Филипс мога да дам добър отзив. Преди година монтирах на един приятел на Пасата/Б6/, който е с прожекторни фарове и беше с халогенни крушки. Ксеноновия комплект пасна много добре. В баластите си има всичко, така че да не дава грешка компютъра на колата и да няма трептения от импулсното захранване. Наистина, цената беше някъде около 340 лв, но според мен ксенона наистина е добър. И вече повече от година абсолютно никакви проблеми. :да:

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Чет 15 мар 2012 22:43

ltolev написа:Специално за Филипс мога да дам добър отзив. Преди година монтирах на един приятел на Пасата/Б6/, който е с прожекторни фарове и беше с халогенни крушки. Ксеноновия комплект пасна много добре. В баластите си има всичко, така че да не дава грешка компютъра на колата и да няма трептения от импулсното захранване. Наистина, цената беше някъде около 340 лв, но според мен ксенона наистина е добър. И вече повече от година абсолютно никакви проблеми. :да:

Колега дай ми инфо да попрочета лин от онлайн магазин !
Направо ме зарибихте сега ! :Mr Green Fun
Чакам инфо как се монтира ?

ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

Мнениеот ltolev » Чет 15 мар 2012 23:09

Колега дай ми инфо да попрочета лин от онлайн магазин !
Направо ме зарибихте сега ! :Mr Green Fun
Чакам инфо как се монтира ?[/quote]

Погледни в EBAY/английския май беше/. Нещо като това: http://www.ebay.co.uk/itm/PHILIPS-H7-XE ... 3a71b6ddbe Но доколкото видях специално този ксенон не е с така наречения can-bus супорт.

Emo877
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo877 » Чет 15 мар 2012 23:51

Колега имах същия проблем с крушката какъвто ти обясни карах около 3-4 дена с премигваща лампа и един ден тотално изгоря, поръчах си ето такива http://www.ebay.de/itm/2-x-Philips-Xeno ... 288wt_1136 много съм доволен никакви проблеми нямам вече 6 месеца откакто съм сложил новата крушка. :drunk

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пет 16 мар 2012 19:19

Emo877 написа:Колега имах същия проблем с крушката какъвто ти обясни карах около 3-4 дена с премигваща лампа и един ден тотално изгоря, поръчах си ето такива http://www.ebay.de/itm/2-x-Philips-Xeno ... 288wt_1136 много съм доволен никакви проблеми нямам вече 6 месеца откакто съм сложил новата крушка. :drunk

Значе ако нямам фабрично сложен ксенон мога ли да си сложа оригинален като на ФВ !
Ако може да , как става провиват ли се капаците на фаровете и такива!

Emo877
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo877 » Пет 16 мар 2012 22:36

passat123 написа:
Emo877 написа:Колега имах същия проблем с крушката какъвто ти обясни карах около 3-4 дена с премигваща лампа и един ден тотално изгоря, поръчах си ето такива http://www.ebay.de/itm/2-x-Philips-Xeno ... 288wt_1136 много съм доволен никакви проблеми нямам вече 6 месеца откакто съм сложил новата крушка. :drunk

Значе ако нямам фабрично сложен ксенон мога ли да си сложа оригинален като на ФВ !
Ако може да , как става провиват ли се капаците на фаровете и такива!

Колега не съм много компетентен, но мисля че фаровете с фабричен ксенон са различни в задната част на фара и мисля че ще се наложи да се пробиват капаците и само на късите ще имаш ксенон, но нали знаеш няма невъзможни неща. Надявам се да съм бил полезен пиши ако има нещо ! :D

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пет 30 мар 2012 21:44

Със две думи на завоцките фарове със завоцки ксенон нищо общо нямат !
С тези който са без ксенон (ксенон завоцко инзталиран) .

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 31 мар 2012 6:46

Аз понеже търсих такива крушки,нещата седят така :
-заводската крушка е Осрам или Филипс,зависи коя година точно е колата,цокъла е един и същи.Осрам е на цена от сорта на 200-250лв (за брой) в България,по оторизираните представителства и магазини за части за VW,защото се барва за оригинална,което сега е модерно :)
Ест. и Осрам,закупен от друго място (e-bay,примерно) или Филис,ще си пасне и ще си работи добре на фара,стига да е същия стандарт.Аз поне не успях да открия някъде,където да им дават някаква гаранция на тези крушки в България - всеки казва,че са без гаранция.
-афтърмаркет крушка (китайска).Тя е значително по-евтина,от сорта на 60-70-80лв според продавача,но пък интересното е,че идва с 1 година гаранция.Лошото при тях е,че рядко тръгват безпроблемно на заводската система.Причината е,че китайчето пали по-бавно (още от нова си е така),спрямо заводската и стартовия импулс при оригиналния баласт,не и е достатъчен,заради което тръгва да загрява и след малко изгасва и от 10 пъти,я светне 2,я не.Това налага другата операция - да се сменя и баласта с неоригинален китаец,което оскъпява процедурата с още 30-40лв на фар,но пък от там нататък вече може да се сложи и оригинална и крушка-менте, без проблем.Като краен ефект разлика в светенето няма между оригинална и китайче.Китайчето средно кара година,година и половина (свършва и гаранцията и няколко месеца след това свършва и тя).Оригиналните обикновено карат 3-4-5 години,по мои наблюдения,зависи колко се кара колата.

EH4EB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EH4EB » Пет 14 сеп 2012 10:16

Здравейте !
И на мен ми изгоря едната крушка на ксенона и поръчах от ebay.
Интересува ме смяната на крушките , до колкото разбрах май е по добре в сервиз. Вие как и къде ги сменихте ?

Върни се в “Passat”