Покупка на Поло 96-та година, 2вр, 1000кубика
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Покупка на Поло 96-та година, 2вр, 1000кубика
Здравейте колеги.Имам пусната тема за покупка на икономична кола, но я намерих извън форума.Колата е Поло 96-та година, 2вр, 1000кубика на газ.Питането ми е, понеже продавача е фирма и ми каза, че само щял да ми издаде фактура за колата и нямало смисъл да се ходи при нотариус и т.н, а само с фактурата и документите на колата в КАТ.Вярно ли е това.Колата е с Бургаска регистрация и няма да се сменят номера.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Покупка на ПОЛО
регистрация най-вероятно ще те накарат да правиш нова, щом колата е фирмена и ще я купува физическо лице (нищо че все за Бургас говорим). а относно нотариуса - да, с фактурата и документите направо в КАТ.
- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
Спестяваш нотариуса, но най-вероятно ще трябва да се набуташ излишно с 20% ДДС (ако фирмата е регистрирана по ДДС).
- dimovip
ще купувам колата на фирма , а не на физическо лице.По този начин ще избегна ли излишните разходи?
- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си регнат по ДДС, си го теглиш обратно и сменяш само талоните без номерата на колата.
- dimovip
е, то няма да е кой знае колко голямо ддс, но като за служебна е супер.
- dimovip
ходих да го гледам.Притеснява ме това, че по ликолетраж е на 287000км, а не се знае когато човека я е купил на колко реални е била.Той каза, че е навъртял около 180000км за 5 години.Корави моторчета ли са и ако се наложи да се прави основен ремонт колко парички да си пригорвя ориентировъчно?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Enforcer написа:Ако си регнат по ДДС, си го теглиш обратно и сменяш само талоните без номерата на колата.
Да бе да ще тегли ДДС за кола , която не е 6+1 места или товарна. Това откъде го измисли??
За тази кола дори за гориво и масла, да не говорим за ремонти ДДС ще види на Марс.
На този мотор забрави основен ремонт - нямат месо цилиндрите. мотора направо на вторични , ако се опре до там.
- dimovip
kris11 написа:Enforcer написа:Ако си регнат по ДДС, си го теглиш обратно и сменяш само талоните без номерата на колата.
Да бе да ще тегли ДДС за кола , която не е 6+1 места или товарна. Това откъде го измисли??
За тази кола дори за гориво и масла, да не говорим за ремонти ДДС ще види на Марс.
На този мотор забрави основен ремонт - нямат месо цилиндрите. мотора направо на вторични , ако се опре до там.
човека го каза същото за ддс-то.Не ме притеснява това, тя няма да върти хиляди километри на месец.Въпроса е какъв е ресурса на това миксерче?Човека каза, че преди 30-40000км е правил основен ремонт на мотора.... доколко е вярно .. ами щом сега е в движение и работи добре съм склонен да вярвам.Има доста за правене.. тавана е виснал зверски, мотора е целия в масло, вижда се, че сълзи гарнитурата на капака на клапаните, ама като го измия може и долната да тече.. не се вижда.Иначе цената е добра и има да вложа пари, че са стигна до пазарната им стойност.
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
От прочетеното до тук, и предвид това,че мотора едва ли не не подлежи на основен ремонт,мнението ми е да бягаш от тази кола. 

- mmkosev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега тези мотори на поло се славят като калпави.Другия недостатък е че малолитражките не са толкова икономични колкото си мислиш.По добре се насочи към 1.4 или 1.6 и запазена нов внос,че с тези дупки не се знае и окачването как е.Другия минус е че този мотор е много мършав за климатик,една екстра която може би не отчиташ но в последствие ще ти липсва.Успех с покупката.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
dimovip написа:kris11 написа:Enforcer написа:Ако си регнат по ДДС, си го теглиш обратно и сменяш само талоните без номерата на колата.
човека го каза същото за ддс-то.Не ме притеснява това, тя няма да върти хиляди километри на месец.Въпроса е какъв е ресурса на това миксерче?Човека каза, че преди 30-40000км е правил основен ремонт на мотора.... доколко е вярно .. ами щом сега е в движение и работи добре съм склонен да вярвам.Има доста за правене.. тавана е виснал зверски, мотора е целия в масло, вижда се, че сълзи гарнитурата на капака на клапаните, ама като го измия може и долната да тече.. не се вижда.Иначе цената е добра и има да вложа пари, че са стигна до пазарната им стойност.
Колега, някои казват основен ремонт на смяната на сегменти и главата на гарнитурата... далече от тая кола, толко ли няма други предложения на пазара??? В тая криза само дето такова не ти правят да купиш кола от тях

- dimovip
човека не е търговец, а фирма за консумативи, купил е 2 нови коли.Колата е карана от търговска представителка, която е въртяла по 100км на ден да събира поръчките.Човека каза, че каквото и да е станало всичко се е правило на време.Цената е 900лв с валидни преглед, гражданска винетка, акумулатор на 2 седмици.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Според мен са й много на тая кола, ако беше с друг мотор - тогава бих ги дал аз лично, но с тоя мотор - не.
- dimovip
аз май мисля да рискувам.... Днес ще ида да я взема и ще измия мотора, ще сменя горната гарнитура и само газ докато издържи.Колкото толкова, после едно моторче 1.4 примерно, насаждам го вътре и пак докато издържи.Какво ще кажете, ще стане ли 1.4 или 1.2 да се присади без да има преправяне?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”