Как се запаметяват позициите на седалки с памет Голф4
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Как се запаметяват позициите на седалки с памет Голф4
Колеги някой да ми каже как се запаметяват от 1 до 3 позициите на шофиьорската седалка на Голф 4.Скоро си монтирах салон с ел. регулиране но не знам как се запаметяват позициите.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се запаметяват позициите на седалки с памет Голф4
Обесни по-подробно какъв салон, ти ли си го монтирал или оригинално дойде така, какво окабеляване си сложиш, ако е допълнително монтиран най-вероятно никога няма да подкараш паметта на седалките
Има разлика в инсталацията за ел седалки с памет и такива без памет, паметта минава през реле 

- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се че не съм пояснил, седалките са от друг Голф4 моята кола нямаше окабеляване, прекараха нови кабели и сложиха бушон при останалите бушончета.Паметта при мен е много ценна, защото колата се кара и от друг човек и е досадно всеки път да се наглася точно седалката, затова го и взех този салон. 

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
salamaleikum написа:Извинявам се че не съм пояснил, седалките са от друг Голф4 моята кола нямаше окабеляване, прекараха нови кабели и сложиха бушон при останалите бушончета.Паметта при мен е много ценна, защото колата се кара и от друг човек и е досадно всеки път да се наглася точно седалката, затова го и взех този салон.
A самото окабеляване от колата от която е и салона ли е ?
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
salamaleikum написа:Извинявам се че не съм пояснил, седалките са от друг Голф4 моята кола нямаше окабеляване, прекараха нови кабели и сложиха бушон при останалите бушончета.Паметта при мен е много ценна, защото колата се кара и от друг човек и е досадно всеки път да се наглася точно седалката, затова го и взех този салон.
дай снимка на салона, голф4 няма оригинално електрически салон, незнам какъв си сложил (въпреки че предполагам че е от Леон/Толедо) и поясни за инсталацията, за да можем да ти помогнем какво да търсиш за да завършиш системата

- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Салона на голфа от който го взех е бил от Толедо.Окабеляването не е от колата допалнително прекарваха кабели за да свържат ел. регулирането като поставиха и бушон за всеки случай.Един приятел е със същия салон на Бора допълнително слаган, и при него не работи запаметяването, като се натискат копчета 1,2 и 3 седалката изпълнява някакви вградени функции напълно разгъване и повдигане или сваляне и сгъване.Седалките са същите като на снимката.Някакви идеи как може да се свърже за да работи паметта? Поздрави на всички.
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Не се ли запаметява чрез продължително задържане на желаната позиция (примерно 1) или в комбинация с червения бутон? Поне на коли, които съм карал - ставаше с тези варианти. Да не ти липсва още нещо от инсталацията?
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Aprilia написа:salamaleikum написа:Извинявам се че не съм пояснил, седалките са от друг Голф4 моята кола нямаше окабеляване, прекараха нови кабели и сложиха бушон при останалите бушончета.Паметта при мен е много ценна, защото колата се кара и от друг човек и е досадно всеки път да се наглася точно седалката, затова го и взех този салон.
дай снимка на салона, голф4 няма оригинално електрически салон, незнам какъв си сложил (въпреки че предполагам че е от Леон/Толедо) и поясни за инсталацията, за да можем да ти помогнем какво да търсиш за да завършиш системата
Има голф 4 фабрично с ел. седалки и мулти волан.
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Да, така е:
В ютуб има много клипове "How to program memory seat", прегледай ги, но е както ти споменах по-горе.
Ето един примерен:
Якото на модерните коли е, че като си запаметиш настройките на седалка, волан, огледала, педали ги записва и в ключа. Нормално всеки отделен водач си има свой ключ и само при отключване на колата - всичко се настройва само за него. А като решиш да слизаш - мести назад седалката и навътре и нагоре волана, за да ти е по-лесно...

В ютуб има много клипове "How to program memory seat", прегледай ги, но е както ти споменах по-горе.
Ето един примерен:
Якото на модерните коли е, че като си запаметиш настройките на седалка, волан, огледала, педали ги записва и в ключа. Нормално всеки отделен водач си има свой ключ и само при отключване на колата - всичко се настройва само за него. А като решиш да слизаш - мести назад седалката и навътре и нагоре волана, за да ти е по-лесно...

- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Това за ключа е мега яко 

- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
При мен като се натисне Червеното копче и се задържи някое от 1 до 3 седалката започва да се мести до напълно разгъване, явно трябва нещо да се направи по инсталацията, ако някой знае да каже какво липсва.
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Липсва ти прекодиране на комфорт модула. Също може би и инсталацията ти не е вързана към нея. Софт кодинга на коли с фабрично поставени ел. седалки е различен от тези без ел. седалки. http://de.openobd.org/vw/golf_1j.htm#46
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Как се прави въпросното прекодиране за да ми работи паметта ?
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Прекодирането става с VAG-COM но преди това и седалките трябва да са навързани към комфорт модула. Ако не са дори и да прекодираш модула пак няма да ти работи функцията за запаметяване.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”