Здравейте колеги, имам следния проблем алтернатора ми бош уж всичко му е наред а зарежда 13.7, което ми прави проблеми. Някъде в форума четох за поставяне на диод последователно свързан с регулатора и така се постигало 14.2волта. Вече два часа се ровя в търсачката но не откривам темата, а трябва да бягам по задачи ако някой се сеща за нея да помага.
Благодаря.
Повишаване на зареждането
- generala77
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Повишаване на зареждането
Според мен, 13.7 на клемите на акумулатора е напъслно достатъчно напрежение. При мен беше доста по-малко и прокарах два нови кабела - от алтернатора до плюса и от ск.кутия до минуса и вече имам 14.2 без включени консуматори и 13.9 с вкючени фарове и парно на 3.
Тънкото кабелче към алтернатора(идва от таблото/лампата).От него релето "разбира",колко е
напрежението в мрежата.Тези показания трябва да "излъжеш".При някои става с по-мощна
контролна лампа.
напрежението в мрежата.Тези показания трябва да "излъжеш".При някои става с по-мощна
контролна лампа.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам такъв диод. В няколко теми съм писал за това. Тази е една от тях.
viewtopic.php?f=5&t=247617&hilit=+%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B4
Ако нещо не ти е ясно ме потърси на скайп и ще ти обясня. Тънкото кабелче не го пипай. Презареждането е по-опасно от недозареждането, особено, ако акумулатора е необслужваем.
viewtopic.php?f=5&t=247617&hilit=+%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B4
Ако нещо не ти е ясно ме потърси на скайп и ще ти обясня. Тънкото кабелче не го пипай. Презареждането е по-опасно от недозареждането, особено, ако акумулатора е необслужваем.
- generala77
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на ktamen, точно това търсех. Благодаря на всички за мненията.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”