Тампони мотор ABS Б3 92
Re: Тампони мотор ABS Б3 92
Все новобранци коментират а не четат малко инфо из форума, заводско си е така, няма оправия, не си единствения с тези вибрации и бучене на 3000 оборота.Мотора е причината.
- holi_jolie
- Автомобил: Golf 4 1600 16v
- Двигател: AZD 2001
vladtod® написа:Все новобранци коментират а не четат малко инфо из форума, заводско си е така, няма оправия, не си единствения с тези вибрации и бучене на 3000 оборота.Мотора е причината.
Не знам дали съм новобранец или не,но това в случая не е важно.По важното е,че след смяната на двата задни тампона на двигателя колата заработи по тихо и бученето и вибрациите изчезнаха-ФАКТ.А пък ти като си по старши си карай колата до 3000 оборота и 100км/h за да не ти бучи и вибрира.Нищо лично,но пак казвам че промяната при мен я има и това е факт.Но все пак съм новобранец нека и по вещите от мен споделят решение на този проблем

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
holi_jolie написа:vladtod® написа:Все новобранци коментират а не четат малко инфо из форума, заводско си е така, няма оправия, не си единствения с тези вибрации и бучене на 3000 оборота.Мотора е причината.
Не знам дали съм новобранец или не,но това в случая не е важно.По важното е,че след смяната на двата задни тампона на двигателя колата заработи по тихо и бученето и вибрациите изчезнаха-ФАКТ.А пък ти като си по старши си карай колата до 3000 оборота и 100км/h за да не ти бучи и вибрира.Нищо лично,но пак казвам че промяната при мен я има и това е факт.Но все пак съм новобранец нека и по вещите от мен споделят решение на този проблем
И кво викаш,Байов,здрави тампони да ги Фърлям?Не ми мърда волана,скоростния лост-Таблото не играе салса.А ти викаш-сменяй.А зими покарай,пък тогава ше си говорим,а?А си бучи,дееба и пустенЯната.Ма са свиква.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Няма оправия, не бих казал съвсем че заводско. Защото при мен не беше така като купих колата макар и не съвсем нова, но с годините ефекта е този бучене. За да се отстрани проблема вероятно трябва да си купиш оригинални гърнета барбар с колектора. Оригиналния ти колектор почти със сигурност е спукан.Оригинални тампони. Вероятно оригинален мотор и оригинални скорости. А може би и оригинална нова кола, ама отдавна не се произвеждат за съжаление. Не се занимавай с глупости, поусили музиката и си ок.
- holi_jolie
- Автомобил: Golf 4 1600 16v
- Двигател: AZD 2001
Zdravko Zankov написа:holi_jolie написа:vladtod® написа:Все новобранци коментират а не четат малко инфо из форума, заводско си е така, няма оправия, не си единствения с тези вибрации и бучене на 3000 оборота.Мотора е причината.
И кво викаш,Байов,здрави тампони да ги Фърлям?Не ми мърда волана,скоростния лост-Таблото не играе салса.А ти викаш-сменяй.А зими покарай,пък тогава ше си говорим,а?А си бучи,дееба и пустенЯната.Ма са свиква.
Колега Занков,гледам ,че си от Враца мога с удоволствие да ти покажа(докажа),че вибрациите и бученето ги няма чува се само шума на мотора.Често ходя до Враца ако искаш дай телефонче на лично и когато ходя ще ти се обадя да се увериш

- lubecku
- Автомобил: mk3
- Двигател: ABF
- Контакти:
Аз така и не ги смених двата задни, защото видях че има разлика в бучането в следствие центровката (предварението)
,но сега колегата пак ме скланя на това, баща ми е със същия мотор ,но в сеат кордоба, там мотора бучи точно по същия начин
но не предава никакви вибрации и шумовете породени от тях в купето, което пак говори ,че може би трябва да ги сменя.
Утре сменям масло и консумативи, задни цилиндърчета и задни лагери и другата седмица вече тампоните,
че ми остават и предни дискове и накладки....
Ако човек иска всичко по колата да е изрядно и да знае и да е спокоен че кара кола в добро техническо състояние
най малкото за да не го боли главата от един пробег до морето е длъжен да ги смени според мен.
Поздрави на всички
,но сега колегата пак ме скланя на това, баща ми е със същия мотор ,но в сеат кордоба, там мотора бучи точно по същия начин
но не предава никакви вибрации и шумовете породени от тях в купето, което пак говори ,че може би трябва да ги сменя.
Утре сменям масло и консумативи, задни цилиндърчета и задни лагери и другата седмица вече тампоните,
че ми остават и предни дискове и накладки....

Ако човек иска всичко по колата да е изрядно и да знае и да е спокоен че кара кола в добро техническо състояние
най малкото за да не го боли главата от един пробег до морето е длъжен да ги смени според мен.
Поздрави на всички

[quote="holi_jolie"][/quote]
Нямам в предвид новобранец като шофьор, а като рег. във форума , моя мотор на 3000 оборота превишава допустимата разрешена скорост в България, след 3100-200 бученето е факт.
Нямам в предвид новобранец като шофьор, а като рег. във форума , моя мотор на 3000 оборота превишава допустимата разрешена скорост в България, след 3100-200 бученето е факт.
Кой каквото ще да пише и да се инати-и аз писах по тоя проблем с бученето,след ремонта на двигателя,преди 3-4 дни смених и трите тампона и ФАКТ-БУЧЕНЕТО СИ Е КАКТО ПРЕДИ! НЯМА ОПРАВИЯ!Всички ,които познавам с тоя мотор,имат същия проблем!Явно си е заводско!
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
zhivo написа:Кой каквото ще да пише и да се инати-и аз писах по тоя проблем с бученето,след ремонта на двигателя,преди 3-4 дни смених и трите тампона и ФАКТ-БУЧЕНЕТО СИ Е КАКТО ПРЕДИ! НЯМА ОПРАВИЯ!Всички ,които познавам с тоя мотор,имат същия проблем!Явно си е заводско!
Колега щом си сменил всички тампони,гърнета и меката връзка проблема идва някъде от другаде.Същия двигател 1.8,90 ABS на Венто няма никакви проблеми.Това не е заводски проблем.Нормално е след определени обороти и висока скорост двигателя да работи малко по шумно ама да бучи и да тресе има някаква друга причина.
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat b4 combi abs 1.8
Дойде от Холандия на 240 000км. 2004г.
До преди 3-4 години ( 290 000) км. нямаше никакви вибрации и шумове на никакви скорости и обороти. Имаше случаи на познати да си мислят че колата не е запалена когато е на място или ми е изгаснала
.
От тези 3-4 години насам ги има абсолютно същите вибрации и шумове
.
НО се появиха след смяната на изгорялата МЕДНА гъвкава връзка преди катализатора с новите тенекиени боклуци от магазина. Също така вибрациите се позасилиха през последните години, явно и тампоните на двигателя са се вкоравили вече.
Извода е че НЕ е нормално да ги има тези вибрации
пс. holi_jolie
Дойде от Холандия на 240 000км. 2004г.
До преди 3-4 години ( 290 000) км. нямаше никакви вибрации и шумове на никакви скорости и обороти. Имаше случаи на познати да си мислят че колата не е запалена когато е на място или ми е изгаснала

От тези 3-4 години насам ги има абсолютно същите вибрации и шумове

НО се появиха след смяната на изгорялата МЕДНА гъвкава връзка преди катализатора с новите тенекиени боклуци от магазина. Също така вибрациите се позасилиха през последните години, явно и тампоните на двигателя са се вкоравили вече.
Извода е че НЕ е нормално да ги има тези вибрации

пс. holi_jolie
Колега Занков,гледам ,че си от Враца мога с удоволствие да ти покажа(докажа),че вибрациите и бученето ги няма чува се само шума на мотора.
Нищо вече не може да ме убеди,че бученето и вибрациите,не тресене,а вибрации,не е някакъв конструктивен дефект.Тоя двигател съм го разглобил и пак сглобил и всички там шашкънии-тампони,гърнета,връзки,щанги,лостове и т.н.сменил и как пък това бучене не се промени и "грамче".Остана си същото и в същия диапазон.Всичките ми познати със същия мотор и кола имат абсолютно същия проблем.Е да не би всички да сме купували колите заедно и да сме ги карали еднотипно?Споренето е излишно поне за мен-абсолютно всичко опитах.Явно проблема се решава с отстраняването на колата,т.е. моргата! 

- krumov
- Автомобил: Пасат Б4
- Двигател: ABS
Колеги гледам,че има спор та и аз да споделя.Сега съм с арива това ми е четвъртия пасат само първия беше G60 другите три включително и аривата с ABS четрите са били комби само този в момента бучи. С първите три се пътуваше леко и комфортно.С този около 3000 об.и вътре не се стой.Мога да кажа смело,че проблема не е конструктивен.
Моя Пасат също е Арива,като на снимката по-горе и си бучи около 3000об. и нищо не е в състояние да го промени.Ето ,че и други със същата кола имат същия проблем!