Странен шум от Голф 3???
-
valvamp
- Автомобил:
- Двигател:
Странен шум от Голф 3???
Здравейте колеги,колата е VW Golf 3 ,1.8 MI ABS ,90к.с.От скоро като запаля чувам странен шум ,нещо като Луб-Луб-Луб .Когато подам повече газ започва по-бързо да лубка ,дали не е ремък или ролка .Много ясно се чува вътре в купето .според ВАС какво може да е ?
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен шум от Голф 3???
Хамстерът, който върти главното колело на мотора, си е навехнал задната лява лапичка и накуцва...
Иди на майстор да я погледне, може да е от много неща, само ще гадаем
.
Иди на майстор да я погледне, може да е от много неща, само ще гадаем
.- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
valvamp,това лубкане като подаваш газ се ускорява. Но като подаваш газ на място или в движение?
Ако е в движение, отговорът е един: някой уплашен заек се е гепил за полуоската и при всяко нейно завъртане ушите му шляпат в купето!!!
Дотук с майтапа. Напълно възможно е да е водната помпа, ако след загряване шума изчезва. Успех с решаването на проблема!
Дотук с майтапа. Напълно възможно е да е водната помпа, ако след загряване шума изчезва. Успех с решаването на проблема!
-
valvamp
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги ,оказа се че проблема идва от лагера на водната помпа.Имам един въпрос към вас : Ако не сменя водната помпа и съм на път и тя се развали ,какво ще стане .наложително ли е да се смени или мога да карам така
Благодаря ви предварително
- neiki4a
- Автомобил: polo 6n1
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
valvamp написа:Колеги ,оказа се че проблема идва от лагера на водната помпа.Имам един въпрос към вас : Ако не сменя водната помпа и съм на път и тя се развали ,какво ще стане .наложително ли е да се смени или мога да карам така
като се развали водната помпа и си прегряваш колата от раз така че вземи си оправи помпата и тогава си карай колата
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Смени я.Не си струва риска от прегряване на двигателя, при блокиране. А ако си на път и се случи в средата на нищото - още допълнителни разходи за репатриране и т.н.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”