Haralampi написа:Aprilia написа:застрахователите няма как да знаят дали имаш преглед или не
А дали е така? Нещата се променят - достъп до базата данни на КАТ и готово
Друг е въпроса ако трябва на теб да ти изплащат щети ти трябва преглед който е бил валиден към дата-та на птп-то
На кой му трябва? Кой ще ми иска преглед за да ми изплатят на мен щети причинени от друг? Говорим за чужбина! Там нито знаят, нито ги интересува дали има или няма български техн. преглед! Проблемът е в рамките на страната, т.е. когато се замеси българска застрахователна компания.
Ти говориш за чужбина, ама като колата е с БГ номер следователно е с БГ каско, демек за да ти платят щетите се обръщаш към бг каското. Ако нямаш каско се обръщаш към гражданската ти в БГ за да ти платят (ако винага е в другия) за да получиш пари ще трябва да имаш технически преглед. Вече ако се причинят жертви недай си Боже или много големи икономически щети (удариш бентли например) и бг застрахователя трябва да плати бентлито на компанията ищец бъде сигурен че ще те разнищят и ще разберат че нямаш преглед. Малко е ситуация ни така ни така, карай внимателно и това е