странно ритане при пълна газ-1,9TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
tilio_tmt
Автомобил:
Двигател:

странно ритане при пълна газ-1,9TDI

Мнениеот tilio_tmt » Съб 31 мар 2012 21:58

Здравейте колеги! не можах да се стърпя и да не ви питам за следната аномалия на моя Пасат 1,9 тди 94 г.В рамките на една година ми го е правила 5-6 пъти .значи карам по магистралата да речем с 100 км на 5-та и решавам да включа 4-та да изпреваря някой си и колата си набира добре(като педала е настъпан до долу) и в един момент така изритва ли не знам как да ви го опиша все едно когато стреляш с пушка отката в рамото е същия който усещам аз в цялото купе и това САМО ЕДИН ПЪТ след това все едно нищо не е било продължава да си набира, 5- та газ до долу всичко е ок. Друг път на светофар - 1-ва газ, 2-ра набиране И ПАК СТРАННОТО ИРИТВАНЕ? Сега не искам да си мислите че я припържвам до червено ,но наистина не съм обърнал внимание в кой диапазон на оборотите го прави пък и много рядко минавам 3500 ,нека някой ако е имал такъв дерт да сподели. може ли ако е малко количеството на нафтата под 10 литра от някъде из сондата да взима въздух защото някой път като е в червеното да речем 5-6 литра и на място и подам газ над 3000 оборота по мъркучлетата минават мехурчета и вместо дюзите да впръскват нафта да фъскат въздух(ТОВА В МОЯ СЛУЧАЙ КАТО Я ИЗДУЯ В РАМКИТЕ НА НЯКОЛКО СЕКУНДИ)извинявам се за просташкото обяснение ама ако си говорим очи в очи ще разберете, а с клавиатурата се получават такива бисери!!!!!! :lol: БЛАГОДАРЯ ЗА ПРОЯВЕНОТО РАЗБИРАНЕ ,ЖИВИ И ЗДРАВИ

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: странно ритане при пълна газ-1,9TDI

Мнениеот buller » Съб 31 мар 2012 22:01

Тампон на двигател???
При по-резки ускорения той буквално подскача, ако тампоните са скъсани...

Потребителски аватар
tilio_tmt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tilio_tmt » Съб 31 мар 2012 22:11

съгласен съм колега ама са сменени и 3-те и не го прави при отпускане на съединителя както го е правила когато предния тампон беше смачкан тогава прилупва още при самото тръгване а тука набира да речем 80-90-110 и ДУМ , изритва един път и продължава да си набира а не да предърпва постоянно или няколко пъти или нещо да прекъсва и т. н просто това изритване го прави един път само благодаря :beer много ме съмнява да не е от този въздух ама с тия заплати и с тая цена на дизела няма как да проверя нали ще го направи с половин и по пълен резервоар!!

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 31 мар 2012 22:19

Като чета за проблема,факта ,че се случва когато се натоварят повече възлите-съединител-скоростна кутия-полуоски-носачи предни и да "приритва" в тоя момент :roll: -не знам каква е причината ,дали вниманието не трябва да се насочи там :roll: И за ГНП-ето съм да не кажа 100% сигурен ,че не може така да "издумква" колата -друго е!

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 31 мар 2012 22:50

Да не би турбото да влиза за момент в авариен режим от пренадуване :roll:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 01 апр 2012 0:04

а дали не се получават детонаций в мотора ? При впръскване на почистващ спрей за егр , турби и т.н. при изфорсирванр моя двигател изчаткваше и се изместваше малко.Това при движение ще направи точно това, което описваш. Обаче да добавя, че впръсквах през откачен маркуч, което води и до по богата смес и пушеше много.

Потребителски аватар
bay mip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bay mip » Пон 02 апр 2012 20:01

При мен се получава такова "ритане" , понякога с 5-6 последователни такива, при по- голямо ускорение.Имам чувството ,че горивото се възпламенява много преди ГМТ.Прави го много рядко, но си е срашно.

Потребителски аватар
tilio_tmt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tilio_tmt » Пон 02 апр 2012 23:14

така... братлета гледам ,че всеки се опитва по накъв начин да помогне, та иде ми на ум да я пробвам с диагностика ,ама не знам кога ще го направи пак та в неделя реших да я потормозя пак и на 4-та, не знам пак не видях оборотите ама някъде 130-140 км,като вдигна го направи пак леко заби изкюфка двигателя и се оправи . значи колегата дето е вметнал възлите съединител полуоски и т.н го изключвам дори и каретата са на няма и една година това е само от работата на двигателя, не знам с това забиване да неби турбината да прави мизерии или цяла зима ,като съм я карал на обороти понеже я карам на късо растояние да се е задръстила, защото днес я изпъвах няколко пъти от 2000 до 4000 оборота и няма проблем. Не знам, чел съм доста за това забиване, даже един приятел с Венто същия мотор на 3-та на 3000 оборота му забива и не ще повече, сменя клапан N-75 други работи и на мен ми е забивала муцуната ама от повреден дебитомер 2000 оборота ,педала до долу и не откъсва,а тук педала пак е до стелката по някое време изхълца и продължава да набира ,не знам затова запитах белким някой се е сблъсквал с това чудо че ако почна да ходя пак по сервизи по добре да я закарам на село да мътат лястовиците в нея и това е, ако открия от какво е ще споделя :beer

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 03 апр 2012 6:48

почти съм сигурен, че имаш проблем с авансатора в помпата.ако ходиш на диагностика нищо няма да покаже.трябва да направите лог на четвърти канал и ще видиш при ритането какво става с центровката.

Потребителски аватар
Rosko_4x4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosko_4x4 » Чет 05 апр 2012 15:23

Е тя като го прави в месеца един път примерно както е при мен кво се случва тогава как да стане тая работа с нова помпа или

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 06 юни 2012 13:02

Като гледам проблемите на автора на темата, все едно аз съм писал. Имам абсолютно същите симптоми и карам така пасата от няколко години.
Ходих при какви ли не майстори - всички казват "няма проблеми". Силно съжалявам, че нямам наблизо някой от можещите клубни майстори, досега да съм спестил сума ти пари, време и нерви.

Колега ifidik, би ли казал какъв е начина за ремонт на този авансатор? - продава се отделно нов, втора употреба, или цялата помпа, само настройва, ...?

Моля автора ако намери решение да го сподели.
Искам да споделя също, че понякога при опит да сваля лог файл, ми е трудно да провокирам двигателя да прояви този симптом.
Мехурчетата въздух при изфорсиране на място ме притесняват и мен, понеже не знам дали е нормално и в какво количество е допустимо да има. - По този въпрос преди една седмица си смених горивния филтър с обикновен и замостих обратната нафта направо към резервоара /реших така да пробвам за лятото/. Идеята ми беше да елиминирам възможността да влиза въздух от клапанчето на филтъра...Уви, ефект никакъв нямаше.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 07 юни 2012 10:19

Авансаторът е цял възел, включващ ел. магнитен клапан, хидроцилиндър с бутало и механична част. Зависи кое ще нарочиш за смяна или ремонт.

Аз наблюдавах такива "явления" :D по моята кола когато я купих. Тъкмо се "набера" да изпреварвам и тя прилашка един два пъри, хем колата забавя сама темпо, хем аз интуитивно пускам газта. След смяна на повечето маркучета за управление на турбото, както и маркуча към компа не съм имал тоя проблем.

Върни се в “Дизелови агрегати”