Голф3 - проблем с лампа за маслото
Голф3 - проблем с лампа за маслото
Здравейте колеги, някой може ли да ми даде съвет или помощ какво да направя ! значи преди 5000км смених маслото на голфчето и днес като го покарах лампата ми премигна на няколко пъти спрях колата изчаках около 20 мин да се отече маслото и извадих щеката да видя дали има масло, и маслото ми не беше мръднало ... та въпроса е от какво може да ми свети лампата ? масло има колата но лампата свети от време на време мотора е 1.6ми АЕК ... 

- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Re: проблем с лампа за маслото !
Здравей колега!
Вариантите са много- от калпаво масло до заминала маслена помпа или датчик...
Дай повече инфо кога се случва това- при топъл мотор, при работа само на обороти ли?
Какво е маслото- марка, вискозитет...
Какъв е пробега на мотора по километраж- сигурно не е колкото пише, но е някакъв ориентир.
Не е зле в това състояние, както е да направиш ЕДНО ЗАМЕРВАНЕ НА НАЛЯГАНЕТО НА МАСЛОТО С МАНОМЕТЪР и тогава да умуваме
Вариантите са много- от калпаво масло до заминала маслена помпа или датчик...
Дай повече инфо кога се случва това- при топъл мотор, при работа само на обороти ли?
Какво е маслото- марка, вискозитет...
Какъв е пробега на мотора по километраж- сигурно не е колкото пише, но е някакъв ориентир.
Не е зле в това състояние, както е да направиш ЕДНО ЗАМЕРВАНЕ НА НАЛЯГАНЕТО НА МАСЛОТО С МАНОМЕТЪР и тогава да умуваме
Здравей Колега.
Значи тоя номер ми го прави при топъл двигател но не постоянно а от време на време
маслото което сложих е 10х40 марка не си спомням честно казано.
колата е на 174600км но това колко е вярно не се знае.
чудя се какво да направя да долея малко масло ли? попринцип масло има колата достатъчно но незнам или да видя да пробвам да сменя тоя датчик който е за маслото ... при студен двигател не ми го прави тоя номер само при топъл докато карам ... само преди малко като я спрях на паркинга на обороти и тогава почна да мига постоянно ... незнам какво да правя
Значи тоя номер ми го прави при топъл двигател но не постоянно а от време на време
маслото което сложих е 10х40 марка не си спомням честно казано.
колата е на 174600км но това колко е вярно не се знае.
чудя се какво да направя да долея малко масло ли? попринцип масло има колата достатъчно но незнам или да видя да пробвам да сменя тоя датчик който е за маслото ... при студен двигател не ми го прави тоя номер само при топъл докато карам ... само преди малко като я спрях на паркинга на обороти и тогава почна да мига постоянно ... незнам какво да правя

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI

- swir4o
Ако налягането е ок., следва смяна на маслото. Отивай на сервиз да мериш. Според мен си с калпаво масло- при загрял мотор не държи вискозитет. Лично за лятото на този мотор аз бих сложил 15W40
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
swir4o написа:Ако налягането е ок., следва смяна на маслото. Отивай на сервиз да мериш. Според мен си с калпаво масло- при загрял мотор не държи вискозитет. Лично за лятото на този мотор аз бих сложил 15W40
Колега, с какво според теб би му помогнало масло с вискозитет 15в40, на мястото на неговото 10в40 през лятото?
- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
Имам голф 3 АЕА 1,6 моно. Заради подобен проблем с лампата на маслото ми замериха налягането на маслото.Оказа се ниско.Та смених износена маслена помпа, основни и биелни лагери както и шлаиф на вала
.Надявам се при теб да не се стига до там, а проблема да е в калпаво масло

Последна промяна от plamingo на Съб 31 мар 2012 22:45, променено общо 1 път.
- swir4o
stefan4o написа:swir4o написа:Ако налягането е ок., следва смяна на маслото. Отивай на сервиз да мериш. Според мен си с калпаво масло- при загрял мотор не държи вискозитет. Лично за лятото на този мотор аз бих сложил 15W40
Колега, с какво според теб би му помогнало масло с вискозитет 15в40, на мястото на неговото 10в40 през лятото?
Би му помогнало преди всичко финансово. А и шанса да попадне на ментак е по- малък...
Визкозитет 10W е за зимата.
Да не оспамваме темата на човека- отговарям на всякакви въпроси на ЛС.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Така де, да не я оспамваме. Аз съм на мнение, че масло с 10В40 има същия вискозитет като 15в40 при температура да кажем 95 градуса на маслото, независимо дали иде реч за зима или лято. Нали знаем, че налягането зависи от вискозитета на маслото. В тоя ред на мисли твърдя, че не си прав, ама изобщо, че 10в40 е "зимно" масло 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Решението на проблема се нарича система за ранно предупреждение.
Прочети си урока добре и всичко ще ти стане кристално ясно.

-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Re: Голф3 - проблем с лампа за маслото
Някои маслени филтри имат клапан,който се отваря при по-високо налягане на маслото-около 2.5 бара.Ако филтърът е завиван не на ръка,а с ключ,този клапан се поврежда и не се затваря при по-ниско налягане на маслото и тогава светва лампата.
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Колега и да напълниш мотора до капачката лампата няма да изгасне.. датчика е за налягане, не за ниво
Единственото адекватно нешо което можеш да направиш е да замериш механично налягането в някой сервиз. И там ще стане ясно какво се случва с мотора. И ще ти се дадат съвети как да процедираш. Дали е помпа, дали са лагери, дали е датчик, дали е от маслото.. не го карай така, не рискувай да строшиш мотора.

Единственото адекватно нешо което можеш да направиш е да замериш механично налягането в някой сервиз. И там ще стане ясно какво се случва с мотора. И ще ти се дадат съвети как да процедираш. Дали е помпа, дали са лагери, дали е датчик, дали е от маслото.. не го карай така, не рискувай да строшиш мотора.
благодаря колеги за бързите отговори ще го занеса на сервиз и ще пиша след това какво е остановено 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ivelinch0 написа:благодаря колеги за бързите отговори ще го занеса на сервиз и ще пиша след това какво е остановено
Измери си налягането на маслото бе човек!!!Иначе ще дадеш бадева куп пари!!!!послушай патил човек!
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Ако няма уред водомера ли да закачи бе, колега. Вероятно за това ще ходи в сервиза.. да замери наляганетоjoker написа:Ivelinch0 написа:благодаря колеги за бързите отговори ще го занеса на сервиз и ще пиша след това какво е остановено
Измери си налягането на маслото бе човек!!!Иначе ще дадеш бадева куп пари!!!!послушай патил човек!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”