Защо още използвате Internet Explorer?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Защо още използвате Internet Explorer?
за триене
Последна промяна от kris11 на Пон 02 апр 2012 9:25, променено общо 1 път.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Пак се повтарям - IE Няма смисъл да осирам ОС с другии да се главоболя с онлайн банкирането.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Пък и тъпите държавни институции така си правят сайтовете, че няма как да не го ползваш - НАП, митници и др.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
kris11 написа:Пак се повтарям -няма смисъл да осирам ОС с други
Това значи ли, че ползваш Notepad вместо Word за да "не осираш" ОС?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Haralampi написа:kris11 написа:Пак се повтарям -няма смисъл да осирам ОС с други
Това значи ли, че ползваш Notepad вместо Word за да "не осираш" ОС?
Ти остави той няма и друг плейър ами ползва уиндоуския,също оригиналния дефраг,адд ремоув също абе никакви други програми освен вградените

Много съм озадачена от едно нещо.
Не съм специалист, но не мога да разбера следното:
След преинсталация на лаптопа и, разбира се, без да се сетя да запаметя информацията от диск "С"
като пароли, Favorites и т.н. се получи следното
На Интернет Експлорър не са се запазили нито пароли, нито фейвъритс, нищо. Бял лист. Трябваше всичко отново да си въвеждам едно по едно.
Но на Хром - веднага щом си влязох в профила в Гугл се възстановиха и всички пароли, при това не само за You Tube, Google+, Пикаса и други, които е ясно че се собственост на Гугъл,
но и на всички други сайтове, пароли от пощи като abv.bg, dir.bg, сайтове като Vkontakte и Фейсбук, в това число и името и паролата за този форум.... Също така и списъка с "други отметки" се възстанови напълно от раз
Нямам нищо против, явно е направено за улеснение, но това ме навежда на мисълта, че чичко Гугл пази моите пароли и отбелязани сайтове някъде в мрежата, а не са на моя комп.
Това практически означава, че от Гугъл могат да ми влязат във всяка моя поща, независимо на кой сайт е
щом вече имам профил в Гугъл и ползвам техния браузър Хром ...
И после как да не повярваш, че Биг Брадър не следи всяка стъпка в мрежата.
Може и да не съм права - аз не съм особено навътре с компютрите, но като обикновен потребител ми е малко мътна тая история. Дано да има и друго обяснение и бих се радвала да го чуя ако тук във форума има кой да обясни къде се пазят паролите ми - на моя компютър или някъде в дебрите на мрежата.
И ако се окаже, че Хром пази паролите ми - веднага се отказвам да го ползвам.
След преинсталация на лаптопа и, разбира се, без да се сетя да запаметя информацията от диск "С"

На Интернет Експлорър не са се запазили нито пароли, нито фейвъритс, нищо. Бял лист. Трябваше всичко отново да си въвеждам едно по едно.
Но на Хром - веднага щом си влязох в профила в Гугл се възстановиха и всички пароли, при това не само за You Tube, Google+, Пикаса и други, които е ясно че се собственост на Гугъл,
но и на всички други сайтове, пароли от пощи като abv.bg, dir.bg, сайтове като Vkontakte и Фейсбук, в това число и името и паролата за този форум.... Също така и списъка с "други отметки" се възстанови напълно от раз

Нямам нищо против, явно е направено за улеснение, но това ме навежда на мисълта, че чичко Гугл пази моите пароли и отбелязани сайтове някъде в мрежата, а не са на моя комп.
Това практически означава, че от Гугъл могат да ми влязат във всяка моя поща, независимо на кой сайт е

Може и да не съм права - аз не съм особено навътре с компютрите, но като обикновен потребител ми е малко мътна тая история. Дано да има и друго обяснение и бих се радвала да го чуя ако тук във форума има кой да обясни къде се пазят паролите ми - на моя компютър или някъде в дебрите на мрежата.
Последна промяна от Aneto на Пон 02 апр 2012 13:49, променено общо 1 път.
- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
Aneto написа:Много съм озадачена от едно нещо.
След преинсталация на лаптопа и, разбира се, без да се сетя да запаметя информацията от диск "С"като пароли, Favorites и т.н. се получи следното
но и на всички други сайтове, пароли от пощи като abv.bg, dir.bg, сайтове като Vkontakte и Фейсбук, в това число и името и паролата за този форум.... Също така и списъка с "други отметки" се възстанови напълно от раз![]()
Това е щото си пуснала синхронзиацията на Chrome

Общо взето където и да седнеш, ако има инсталиран Chrome, можеш да си достъпиш настройките и персонализацията на браузъра.
Fifa написа:Това е щото си пуснала синхронзиацията на Chrome
Общо взето където и да седнеш, ако има инсталиран Chrome, можеш да си достъпиш настройките и персонализацията на браузъра.
Хубаво, за външния вид и достъпността до продуктите собственост на Гугл - ясно.
Но това означава ли че от всеки компютър ще имам достъп и до всичките си останали пароли за всички форуми, сайтове, пощи в които съм влизала някога??? Значи тогава тези пароли не са достъпни само за мен, не се пазят на моя компютър, а някъде във виртуалното пространство на Гугъла. И тогава някой ей така за кеф може да си пише и тук в тоя форум с моето име и парола - преувеличавам, но въпросът е принципен
По този начин излиза, че ползвайки Хром аз нямам никаква сигурност на информацията в мрежата - всичко става собственост на гиганта Гугъл.
Не ми се мисли, добре че не използвам интернет банкиране.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Там където се пазят тия пароли са криптирани, като е криптирана и паролата на профила ти, т.е някой ако вижда нещо то е някаква безсмислена шльокавица от символи. Ако не искате да ви се синхронизират паролите, просто си оправете настройките на синхронизацията
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Haralampi написа:icemenn написа:интернет банкиране и paypal
Стана ми интересно - защо именно IE за горните? Те са също толкова достъпни с всеки друг браузър...
Ела ми го кажи тва на Операта

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Aneto написа:Много съм озадачена от едно нещо.
След преинсталация на лаптопа и, разбира се, без да се сетя да запаметя информацията от диск "С"като пароли, Favorites и т.н. се получи следното
но и на всички други сайтове, пароли от пощи като abv.bg, dir.bg, сайтове като Vkontakte и Фейсбук, в това число и името и паролата за този форум.... Също така и списъка с "други отметки" се възстанови напълно от раз![]()
Това практически означава, че от Гугъл могат да ми влязат във всяка моя поща, независимо на кой сайт ещом вече имам профил в Гугъл и ползвам техния браузър Хром ...
Ще ме извиняваш за израза, ама твойта ситуация е "кой ми сра в гащите".
1. На всеки сайт, в който влизаш, те пита - да ти запомня ли паролата? Имаш Да/Не/Никога за този сайт. Като цъкнеш "Да" ти помни паролата на твоя компютър.
2. Хром, както ти обясниха колегите, има опцията да ти синхронизира всички тия данни с другите инсталации на хром, които ползваш. Аз например ползвам вкъщи и в офиса. НЯМА друг начин да ги синхронизира, освен чрез сървър, който стои по средата, така че по всяко време да са достъпни. Разбира се аз нямам достъп до твоите данни, освен ако не ти знам паролата в google.
Гугъл няма НИКАКЪВ интерес от регистрацията ти във форума, нито мейлите ти. Онлайн банкирането пък си зависи само и единствено от теб как ще го "осигуриш". Аз например ползвам електронен подпис. Ела ми източи сметката без него.
Не преувеличаваш малко, МНОГО преувеличаваш.
- Haralampi
xploda написа:Haralampi написа:icemenn написа:интернет банкиране и paypal
Стана ми интересно - защо именно IE за горните? Те са също толкова достъпни с всеки друг браузър...
Ела ми го кажи тва на ОператаЗа всичко друго ползвам Опера, но опре ли до банкиране или както са казали някои колеги - сайтове на някои държавни институции щеш, не щеш с IE ги отваряш друг начин няма. Да не споменавам колко "сайта" се отварят само в IE и в никой друг браузър
А най-се нервим, като ми изпише Silverlight required, please install Silverlight
Ей сега как не. Та общо взето заради обратната съвместимост я държа тази шитня на компа. Иначе да съм я разкарал мноооооого отдавна.
Може би е проблем конкретно на твоята банка... аз IE ползвах само когато ми се налагаше да ползвам Sharepoint server и сега, когато от време на време ползвам един Windows Home Server.
За всичко останало Опера и FF (има за съжаление случаи, в които Операта се дъни на някои страници, тогава включвам ФФ).
Но нито с интернет банкиране, нито paypal имам проблем - и с Опера и с ФФ. За това се изненадах.
- Haralampi
TiL написа:Добре де кажете какво не можете да ползвате без ИЕ за да пробвам аз със хром! Едва ли има съвременен сайт който иска да се развива, но да ограничава потребителите си само до конкретен браузър
Не става дума за новинарски сайтове тук

Продуктите на Microsoft работят (правилно/оптимално) само с IE ---> OWA, Sharepoint, Windows Home Server и т.н.
Един сайт който обаче необяснимо има проблем с Опера е например ebay (ако тръгнеш да пускаш обява)
Има и още няколко, които просто не се визуализират правилно в Опера, но във ФФ работят ок.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
TiL написа:Добре де кажете какво не можете да ползвате без ИЕ за да пробвам аз със хром! Едва ли има съвременен сайт който иска да се развива, но да ограничава потребителите си само до конкретен браузър
Не става дума за осигуровки и т.н. сайтове за които е нужен само електронен подпис и всичко работи, а за елементи, които могат да се ползват в комбинация само с ИЕ ( в повечето случай са Майкрософтска измислица и затова никой друг не може да ти гарантира, че това ще работи коректно)
1. Online подаване на декларации customs.bg онлайн попълване на pdf, в FF става мазало и като натиснеш на бутона изпрати висим и чакаме силата свише да се намеси

2. 30-40% от банкиранията просто не работят на друг браузър (знам как да си настроя браузъра да се представя, че е космонафт дори, но и това не помага) - пример ОББ, СИБанк. Цитирам по спомен с какво съм опитвал.
3. сайта на статистиката също не вървеше при последните ми опити преди около година (ще попитам познати сега как е)
П.П.: Държавната администрация НЕ иска да се развива, те са толкова изостанали, че няма накъде! Виж го сървъра на НАП - машина за над милион БГ лева и пак умирга, щото на него са накачени една камара бази на всевъзможните им програмки и програмчета и като почне да идва някакъв деденд и става "алеле майко"
- Haralampi
TiL написа:Колкото до интернет банкирането аз лично избягвам всякакви плащания през интернетДори и от банкоматите страня, защото съм имал доста проблеми. Единствено вземам/давам пари в банката на гишето
Значи имаш малко плащания или много свободно време

Интернет банкирането, което аз ползвам, не зависи по никакъв начин от браузъра, но очевидно не всички са така.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”