BHuMaHuE читаво 406 фейслифт (1999-2004) с 2.0 ХДИ 110к.с. мотор за 4000лв. трудно ще намериш. Не казвам че е невъзможно, но за запазен екземпляр и повече екстри тези пари са малко. 4000лв. са реална сума за такъв екземпляр 1999г. със съмнителна поддръжка и/или множество проблеми и/или доста осакатен откъм екстри и/или кофти визия. Поне едно от тези неща е много вероятно да те "зарадва" за тези пари. За такъв с всички екстри (Executive) ще трябва да добавиш още около 1000 до 3000 лв. над посочената от теб сума според годината на производство. Да не говорим, че 2.0 ХДИ с кожа и всички други екстри много трудно се намира, по вероятно е ако искаш всички екстри да се насочиш към 2.2 16V HDI 136 к.с., но там вече цената е друга. Що се отнася до поддръжката Пасат не съм поддържал, но мисля че при Пежото е по-тънко сравнено с Пасат 5. Съединителя и турбината са пак толкова скъпи като при Пасата, но ходовата част е доста по-евтина. Ламарини и части има във всяка морга на прилични цени.
Пежото отзад с независимо (multilink) окачаване с носачи, щанги, четири тампона на страна (три на носачите и по един на стабилизиращата щанга) и по две биалети на страна. Нагоре са амортисьори и пружини. Слаби места са тампоните на носачите отпред и отзад и биалетите. Биалети задни 2бр. вертикални и 2бр. хоризонтални на АсМетал струват около 140лв. Всички тампони на задните носачи и стаб. щангата на Сасик са пак толкова пари. Труда за смяната на тези неща е пак около 100-150лв. с реглажа на задницата. Отпред слаби места са лагери и тампони на макферсона, тампони на носачите и рейката. Тампони на предни носачи около 100лв. всичките, за смяна 50лв. Лагери на макферсон около 90-100лв. двата, тампони на макферсон 100-120лв. двата. Често се чупят и оригиналните предни пружини поради блокирали лагери на макферсона и е хубаво да се сменят и пружините, ако човек си обича достатъчно колата. Веднъж смениш ли ги с лагерите, няма проблем. Предни пружини на Каяба 160лв. двете, на Lesjofors около 200лв. Труд за лагери, тампони и пружини около 25-35 до 50лв. на страна според зависи къде си поддържаш колата. Рейката около 100лв. за монтаж и демонтаж и около 250лв. за рециклаж, но пак зависи къде се прави. Всички цени за части който съм ти посочил са без отстъпки и не са от СФА. С отстъпки от доверени магазини около 20% надолу. От СФА купувам само филтри, дребни пластмаси и оригинален антифриз.
Иначе и аз мисля, че за еднаква сума ще вземеш по-ново и с повече екстри Пежо спрямо Пасат Б5. За возията в Б5 не съм се возил, но 406 има много приятна комфортна и същото време стегната и стабилна возия. Разхода на посочения мотор 2.0 ХДИ 110 е между 4.5-5.5 извънградско и 7-8 градско. Мотора тегли без проблем купето, но не е бегачка. Можеш да го чипнеш, ако искаш повече динамика или да се ориентираш към 3.0 V6 207к.с. бензин
Aprilia написа:Да не говорим че при Пежото една проста екстра като борд компютър не може да си добавиш, да не говорим за съвместимост на части или други работи, там дори месеца на производство е от значение

Борд компа се свързва за около 30мин. от човек който знае какво прави, иначе за частите си прав.
BHuMaHuE прочети тези две теми и ще ти се изяснят доста въпросителни за Пежо 406:
http://www.peugeotclub.info/forum/viewt ... 14&t=80088http://www.peugeotclub.info/forum/viewt ... 14&t=80090