проблем със спирачки г2 спешно помощ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
extremekoko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем със спирачки г2 спешно помощ

Мнениеот extremekoko » Вто 19 апр 2011 18:50

olimpiaivo написа:
sa6i4 написа:
moreg написа:Колега ако си сложил заден мост от Golf 3 и спирачни апарати Girling 38 вървиш!
Обаче ако си сложил заден мост от Golf 2 GTI и апарати Girling 38 невървиш, защото няма да можеш да обезвъздушиш системата!
Оригинално на Golf 2 GTI задните апарати са Girling 36, които са различават от 38
Ако задния ти мост е от Golf 2 и апаратите са ти Girling 36 вървиш!
Само за инфо го имаx предвид да не се чудиш ако имаш проблем, също така да намериш Girling 36 e много трудна работа :!:

Само първите двойки са с апарати 36 масово са с 38 каквито са и на голф 3.Помпата също не е проблем да е на 20мм,голф 2 гти си е с 20мм помпа и няма проблем с 22мм помпа е по малък хода на педала.Апаратите отзад се саморегулират с завъртане на буталото,виж дали ти държи ръчната като натиснеш лостчето.
Без кантар с помпа на 22мм и дискове отзад си е опасно да караш,особенно с по високи скорости и най вече зимата и когато е мокро.

колега аз сега като слагах моста сложих помпа на 22,5мм и махнах кантара дали верно мога да се пребия някаде така

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Вто 19 апр 2011 19:05

extremekoko написа:гирлинг 38 не си могъл да ги обезвъздушиш щото си обърнал апарата разменил си левия с десния както бях направил аз аз обаче бях обърнал целия мост и днес като го завартях целия мост и маркучите на апаратите место да доидат отдоло доидоха отгоре ръчната доиде от доло цицката за обезжъздушажането доиде много по нагоре обезвъздуши ги и сека сичко е ок

Ами ти хубаво си го обърнал, ама си го принудил да стане и е станало но по неправилния начин, то и така ще кара, въпроса е че работата е чирашка!
Какво значи дошъл ти е спирачния маркуч отгоре а ръчната отдолу и станало...
То това е без коментар, нарушил си задния мост отвсякъде! Това ако го видят хората произвели автомобила сам се сещай как ще реагират :shock
Но ако те кефи карай си така :wink:

extremekoko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот extremekoko » Вто 19 апр 2011 19:24

moreg написа:
extremekoko написа:гирлинг 38 не си могъл да ги обезвъздушиш щото си обърнал апарата разменил си левия с десния както бях направил аз аз обаче бях обърнал целия мост и днес като го завартях целия мост и маркучите на апаратите место да доидат отдоло доидоха отгоре ръчната доиде от доло цицката за обезжъздушажането доиде много по нагоре обезвъздуши ги и сека сичко е ок

Ами ти хубаво си го обърнал, ама си го принудил да стане и е станало но по неправилния начин, то и така ще кара, въпроса е че работата е чирашка!
Какво значи дошъл ти е спирачния маркуч отгоре а ръчната отдолу и станало...
То това е без коментар, нарушил си задния мост отвсякъде! Това ако го видят хората произвели автомобила сам се сещай как ще реагират :shock
Но ако те кефи карай си така :wink:

не то самия мост си е така с тези апарати 38 явно не е като при 36 просто аз го бях обърнал

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Чет 21 апр 2011 11:21

Ами аз лично не съм виждал оригинално Голф 2 или Голф 3 (за голф 1 и 4 не съм запознат) излязъл от завода, на който жилата на ръчната да идват отдолу пък спирачния маркуч отгоре :roll: ако се бъркам нека някой ме поправи и даде снимки за да се види ясно, защото ще е интересно за всички :!:

extremekoko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот extremekoko » Чет 21 апр 2011 19:39

moreg написа:Ами аз лично не съм виждал оригинално Голф 2 или Голф 3 (за голф 1 и 4 не съм запознат) излязъл от завода, на който жилата на ръчната да идват отдолу пък спирачния маркуч отгоре :roll: ако се бъркам нека някой ме поправи и даде снимки за да се види ясно, защото ще е интересно за всички :!:

старият ми мост които беше с барабаните беше по същия начин ръчната отдоло спирачните трабички отгоре така е излязла от завода с тоя мост такаче прави си сам изводи

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Пон 02 апр 2012 12:04

extremekoko написа:колеги оня ден си зех заден мост с дискове вчера го сложих кантара кадето е отзад дирекно го махнах и си вързах тррабичките както си беше на стария мост дирекно в апаратите но се появи следния проблем когато тругнахме да обезвъздушаваме нямаше никакав педал пропадаше до доло и е мек насякаде протее течност отпред отзад и пак нищо педала си остана мек звънах на едно приятеле и ми каза е е заминала помпата днес сложих нова помпа пак се обезжъздуши сичко даже и помпата отпред я обезваздушихме даже пуснахме налягане ж казането евентуално ако има въздух да го избута и пак нищо пробвах сичко възможно което се сетих и което ми казаха и не няма педал и това си е като го натисна е мек и пропада до доло и това е въздух не изкарва от никаде само течност тече не е да има нещо запушено и вече незнам какво да права даите някаква идея

аз имах подобен проблем като сменях моста.. за да обезвъздуша системата свалих апарата от моста и го завъртях в положение пробката да е отгоре.... разликата между заден мост с барабани и дискове е огромна.. все едно до сега си нямал спирачки

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”