Дайте мнение за Golf 4 1.6sr

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Дайте мнение за Golf 4 1.6sr

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 02 апр 2012 14:18

Terranova написа:и като изключим смяната на сегменти, биелни лагери, гумички на клапани (абе с 2 думи го кажи основен ремонт на двигателя) защото ми гореше масло + и някой други дребни ремонтчета които са смея да твърдя задължителни за кола 2-ра ръка съм доволен от автомобила, върши ми чудесна работа, само дето малко множко ми харчи градско, но както чувам и от други това си е нормално за тоя двигател ..

Малеиии тва мнение като го прочете автора на темата как не избяга не знам scare :lol: .Иначе всички коли харчат много в града - само служебните не страдат от тоя проблем :lol:

Потребителски аватар
Terranova
Автомобил: VW Golf VI
Двигател: CHGA 2009

Мнениеот Terranova » Пон 02 апр 2012 14:46

Rabbit_TDI написа:
Terranova написа:и като изключим смяната на сегменти, биелни лагери, гумички на клапани (абе с 2 думи го кажи основен ремонт на двигателя) защото ми гореше масло + и някой други дребни ремонтчета които са смея да твърдя задължителни за кола 2-ра ръка съм доволен от автомобила, върши ми чудесна работа, само дето малко множко ми харчи градско, но както чувам и от други това си е нормално за тоя двигател ..

Малеиии тва мнение като го прочете автора на темата как не избяга не знам scare :lol: .Иначе всички коли харчат много в града - само служебните не страдат от тоя проблем :lol:

Ами така е колега, няма какво да го крием ... все пак човека иска да зане подробности за съответния модел и мисля, че ще му е от полза .. скъп не скъп бензин, голфчето си гори доволно в града, и като казвам доволно имам предвид 9-10 .. виж извън града е друго вече!

Djigstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Djigstar » Пон 02 апр 2012 17:44

За горенето знам, но за 4100лв. едва ли ще намеря друга кола, която гори по-малко, върви повече, чупи се по-малко, по-нова е и има повече екстри. Все пак имам нужда от по-човечна кола, а не за една смяна на масло да разглобявам цяла предница, както при Ауди.
Интересувам се просто дали този модел двигател е читав - ако в този форум няма кой да каже едва ли има къде да ми обяснят. Извинявам се, че ви засипвам с въпроси , но съм на 20г. и тепърва навлизам в материята за автомобилите.
За горенето и проблема със скоростната кутия съм запознат.Реално погледнато доста Vw имат проблем с кутията.Но ако 1.6sr е хубав двигател, мисля, че колата си заслужава :)

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Мнениеот kr1sh0 » Пон 02 апр 2012 19:42

#Djigstar - Колега, вариянт TDI, отхвърлил ли си го ? При тези цени.. ТДИ-то градско харчи 6-6,5.. в София, при нормално каране. Ако търсиш икономия и това е вариянт, верно поддръжката е по-скъпичка, но си заслужава всяка стотинка.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 02 апр 2012 19:45

kr1sh0 написа:#Djigstar - Колега, вариянт TDI, отхвърлил ли си го ? При тези цени.. ТДИ-то градско харчи 6-6,5.. в София, при нормално каране. Ако търсиш икономия и това е вариянт, верно поддръжката е по-скъпичка, но си заслужава всяка стотинка.

Верно поддръжката е по-скъпичка. Верно гражданската също. И верно че дизела на литър също е по-скъпичък mhihi Скоро ще икономиса...

Djigstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Djigstar » Пон 02 апр 2012 20:25

Ако трябва да бъда честен като почнах да търся кола се бях насочил към Ибиза TDI ,защото е същата кола, същите части, но по-евтина, но не можах да намеря читава. А за Голф 4 не вярвам за тези пари да намеря хубаво TDI? Относно икономията - напълно съм запознат как гори Голф-а градско. Темата не я пуснах за информация как гори - има предостатъчно написано в нета, а за информация за двигателя 1.6sr, може ли да се кара добре на газ и как е колата - ходова част, спирачки, електроника, скоростната кутия(която се обсъди доста) и т.н. Общо взето каквото можете да кажете ще ми е от полза. Благодаря.

Потребителски аватар
BsLek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BsLek » Пон 02 апр 2012 21:39

Ще ми е мн интересно как ще намериш TDI та дори и 98-година за 4100 :Mr Green Fun .Колкото до бензина доста хора си слагат газово така че едва ли е проблем :да:

rexxx
Автомобил: Golf 4 1.6 101k.
Двигател:

Мнениеот rexxx » Пон 02 апр 2012 23:56

Както казах по горе в темата в другия ми коментар заслужава си .Както ти казах ако е запазена като я огледаш едно друго ламарини отпред отзад да не е мачкана от долните страни (щото обичат да си се блъскат в Италия) долни страни в предвид отвътре под калниците отзад бронята като я огледаш на канал както трябва ако има нещо ще изкочи повярвай .Карам я близо 7 8 месеца единствено главните пособия(ремъци,ролки и т.н.) съм сменил маншони ,тъмпони заради "скърцането" и все леки неща .До сега не е правила проблем и да чукам на дърво дано не се обажда.Но все пак са си 2ра ръка :).Успех :beer :да:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 03 апр 2012 0:13

BsLek написа:Ще ми е мн интересно как ще намериш TDI та дори и 98-година за 4100 :Mr Green Fun .Колкото до бензина доста хора си слагат газово така че едва ли е проблем :да:

Мен пък ще ми е интересно как с газовия инжекцион ще ти стъпи на 4100 :lol: Като хванеш ,че иска данъци,застраховки.......... разликата в проценти на финала ще е незначителна.Като сложиш и пари за болтовете за прочутата кутия и scare .Пък и тва че човекът е видял ена обява за 4100 не значи че цената им е толкова 8)
Haralampi написа:Верно поддръжката е по-скъпичка.

Кое и е по-скъпо.Я кажи ти като сменя ремъците колко пари изскочи - сигурно са били 100 лева :lol: .Или че караш с М10Д масло и не сменяш маслен и въздушен филтър :lol: .Тва че моторът е 1.6 не значи ,че е същия мотор като на Голф2

Потребителски аватар
pleasuree
Автомобил: Golf MK4 V6
Двигател: AUE 2001

Мнениеот pleasuree » Вто 03 апр 2012 1:05

Взимаш,сменяш й нитовете и слагаш болтове на скоростната кутия и си ти човека.За градски разход 9(нормално каране) не е много..

Djigstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Djigstar » Вто 03 апр 2012 6:34

Благодаря за информацията :)

Потребителски аватар
tokaii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tokaii » Чет 05 апр 2012 15:04

от 2 години карам с газов инжекцион и нямам никакъв проблем,със същият мотор е колата,само дето е автоматик

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 05 апр 2012 15:12

Ако изскочи нещо в приемливо състояние за 4К, ще е добра сделка. Като изключим нитовете на скоростите, повечето хора си ги карат безпроблемно :да:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 05 апр 2012 15:40

От няколко години карам такава кола с такъв мотор. Общо взето заради нея се регистрирах и тук, за да разбера тва онова по-подробно. Хубаво е че се интересуваш и си се регистрирал за да зададеш въпроси/получиш отговори.
Разход - градско 9-10-11-12. Относителна работа според размер джанти/гуми, каране, маршрут... Извънградско - според таблото ми, моя никога не е бил под 6 на 100, като горната граница пак варира.
Частите - една бобина а не четири, термостата е само жаба а не цяло тяло/20 лв/, дисковете на спирачките му са възможно най-малките за модела, съединителя не е много скъп а демпфера не е двумасов.
Проблеми има, като повечето модели коли. Мени обороти поради куп причини, дросел клапата се цапа и прави проблеми, прочутите скорости /за който голяма част от собствениците никога не разбират!/, чистачките запичат и искат профилактика, задните апарати на спирачките обикновено имат нужда от профилактика, микроключетата на вратите се разпояват/повреждат и се започва проблеми със централното. Мисля това са основните болести...
Иначе колата е с една ламбда сонда и носи на каране с газова уредба. Какъв вид да сложиш зависи от дебелината на протмонето.
За обслужване зависи какво ще се сменя - поне 4-500 лв за норманите неща - хубаво масло /бере 4,5 литра!/, 4-те филтъра, ангренажен и пистов ремък, водната помпа и ролките.
Относно това дали е добър тоя двигател, относително е. Според зависи от човека и нуждите му, от състоянието на конкретния двигател, от предния собственик. По принцип не е от най-пъргавите коли в тая си версия, не очаквай чудеса от него. Като пуснеш климатика и примира от гъдел особено ако сте четирима с багаж... Ако уцелиш здрав двигател, мисля че ще останеш доволен.

Djigstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Djigstar » Чет 05 апр 2012 18:07

Благодаря. В събота ще се прави вторият оглед и тогава ще се реши всичко. За тези пари не очаквам чудеса. Просто искам кола, която да се кара и да не ме изоставя по пътищата. За обслужването съм предвидил около 500лв. - дано да стигнат. За инжекциона може да се наложи да посъбера пари преди да го сложа. И това е ако се стигне до тази купуването на тази кола.
А за това , че питам - интересувам се все пак тези пари не съм ги намерил на улицата, а и характерът ми е такъв - като отида на зъболекар първо 30мин. ми се обяснява какво ще се прави - после 10 мин. се прави.
Благодаря за мненията. Ако се сдобия с колата ще ви уведомя. Лек ден :)

П.С мисля, че тези коли си заслужават парите - ако някой може да предложи нещо по-добро да каже :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”