Резервоар голф 3 - пробит умишлено!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Резервоар голф 3 - пробит умишлено!

Мнениеот Haralampi » Пон 02 апр 2012 9:08

Това с лепенето не ми се струва никак добра идея, освен ако не намериш много сигурен начин.

изтичане на запалима течност под колата, ако ще и капки е изключително лоша идея.... пушачи доста :idea:

Потребителски аватар
aleksander_chushev
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ASZ

Мнениеот aleksander_chushev » Пон 02 апр 2012 9:34

Аз имах същия проблем преди 1 година.Смених резервоара с такъв от друг голф 3,който беше и по-нова година.Мисля даже,че беше бензинов.Всичко ми пасна.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пон 02 апр 2012 14:37

Moже да пробваш следното, намираш гумен тампон който влиза плътно в дупката, напъхваш го и после му навиваш един от долните по-дебели болтове по средата на тампона, като болта трябва да е къс и да не излиза от другата страна на тампона?
Изображение

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Пон 02 апр 2012 15:41

Колега, свали си резервоара и с поялник го стопи и запълни дупката.Миналата година на една приятелка с Рено Клио, така и пробиха резервоара и се опитахме да залепил със смола и стъкломат, ама след няколко седмици прокапа.Взех поялника и за отрицателно време запълних дупката, от тогава до сега никакви ядове.

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Пон 02 апр 2012 17:12

Ако си от София, в Дружба се намира, институт по заваряване на пластмаси.
http://www.izamash.com/

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пон 02 апр 2012 17:58

Този урок с дупчен резервоар и аз съм го минал, но не от крадци на бензин,а от ума на предишния собственик / дупчил човека с Ф4 бургия в дясната страна на багажника да си сложи нещо за музиката -чейнджър ли се казва не знам/.Когато я купих това го нямаше в багажника, само един кабел е останал от него.
При всяко зареждане в колата ми замирисваше на бензин за 5-10 мин.Веднъж при пълнене до капачката започна да тече на земята.Бензинджиите не ми позволиха да запаля и избутахме на ръка извън района им.
Отидох в сервиз, като мислех, че им нещо спукано.Източиха горивото и свалиха резервоара. На гърловината два отвора Ф 4 мм се видяха веднага.
На дъното на резервоара на самата пластмаса има щамповано нещо като табелка.Там намериха вида на материла и със същият вид пластмаса и горещ въздух запушиха двата отвора.После обратно на колата и до сега си е така без никакви проблеми.

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Пон 02 апр 2012 18:24

vladovelin написа:

Запушването от горната страна е доста по-лесно, защото няма течове от налягането, вследствие тежестта на горивото.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 02 апр 2012 18:43

тука из форума се продават по 10-15лв
прави си сам сметката дали си струва да го лепиш ,че след това да го наблюдаваш дали няма да изтече насред гората :wink:
а и смяната му никак не е трудна

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 03 апр 2012 9:17

parno написа:тука из форума се продават по 10-15лв
прави си сам сметката дали си струва да го лепиш ,че след това да го наблюдаваш дали няма да изтече насред гората :wink:
а и смяната му никак не е трудна

Прав е .Освен това при лепене трябва да се отчете и тежеста на горивото в резервоара .Има и голяма вероятност да се закачи резервоара отдолу - в смисъл да се поосуче или понадигне и тогава се отлепя лепеното първо.
Др. идея - ако не ти се взема друг резервоар - сваляне- , стругар ти прави пробка с широка периферия , маслоустойчив клннгерит .С 1 тел бъркаш в резервоара наместваш пробката на отвора и отвън затягаш. Вариант е с болт и гайка , но задължително с широки шайби и маслоустойчив клингерит от вътрешна страна на резервоара /зависи как ще е по-удобно дали болта да е отвътре или гайката подадена с глух ключ/камък.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Вто 03 апр 2012 13:08

parno написа:тука из форума се продават по 10-15лв

Ако са 10-15 лв определено си вземи друг! Аз си мислех че са по 100-200 8)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 03 апр 2012 13:12

ами толкова трябва да са
скоро даже един колега подаряваше 2 3 ,че му заемали място в мазата :wink:
а и "сейфти фърст"
тъкмо новия ще го измие хубаво от мръсотията и ще може колегата да се погрижи за пода си около и под резервоара
2в1

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 03 апр 2012 18:02

Идеята с болта е за 15 мин .Отвиваш капачката на резервоара болта с оплатнението и гаика от другата страна чом е кръгла дупката.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 03 апр 2012 18:46

djshomi написа:Идеята с болта е за 15 мин .Отвиваш капачката на резервоара болта с оплатнението и гаика от другата страна чом е кръгла дупката.

Забравих да му пиша, че ако няма откъде да намери малсоустойчив клингерит мога да му пратя.Пари не искам.
В никакъв случай да не налита на гума, която се води масло и бензиноустойчива - няма такъв филм. Набъбва от горивото.Може единствено по-дебелата от 1 ва степен на изпарител.

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garchev » Вто 03 апр 2012 21:24

Благодаря ви много колеги! В крайна сметка страшно много съвети получих и като цяло се заформи една хубава тема за всеки, който го е сполетяла такава неприятна случка :cry:
Искам да благодаря много на колегата Shumy, който ми изпрати друг резервоар още вчера, също и на колегата red_fire, който също веднага се отзова.
Като цяло и аз реших, че не си заслужава при тези цени на горивата да се опитва запушване/залепване на дупката щом има и минимална вероятност от изтичане, още повече и от гледна точка на безопасност :!:
Вече съм с друг резервоар с 8 литра в него и от случката си извадих поука - който има къде да си прибере колата нощем, да я прибира - крадците не спят!
п.с. След същата нощ, в която и моят резервоар беше пробит е имало още 15 жалби в полицията facepalm
Още веднъж благодаря много на всички ! За 2 дни се справих с проблема :обичам ви

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 04 апр 2012 6:01

колега аз си прибирам колата в двор ограден от едната страна с 2.5м телена мрежа, от другата с метална ограда и бодлива тел ,кооперация от 3та и двора на съседите за 4та страна
въпреки това оня ден се намърдали цига*ите и откраднали цяла пералня и още квото метално намерили в двора :?
по-добре е от на улицата ама сигурно няма никъде вече
правилно си решил проблема :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”